Осем МИЛИОНА лева за фиктивни над 290 хиляди детски лагерни нощувки са щипнали шефовете на Ученически отдих и спорт, а шефът на златната службица е вече със заплата от 10 хиляди лева месечно!

Автор: Няма коментари Сподели:

             Държавна гнъс!

                                                    Този път на гърба на децата!

Осем МИЛИОНА лева за фиктивни над 290 хиляди детски лагерни нощувки са щипнали шефовете на Ученически отдих и спорт, а шефът на златната службица е вече със заплата от 10 хиляди лева месечно.

Гьонсуратлъкът на поредни крадци е толкова голям, че дори не са се сетили, че системата ЕСТИ вече работи и там са отчетени не няколкостотин хиляди, а едва 6116 нощувки на ученици.
Уж добрата идея деца да лагеруват безплатно, за да укрепва здравето им, за пореден път бе гнусно опорочена.

Никой обаче не е изненадан. Всички сме убедени в едно: ако някак сме научили за това безобразие, за колко стотици подобни случаи не знаем и никога няма да научим?

От Ученически отдих вече признали, че май нещо погрешно са въвели едни 270 хиляди нощувки (явно според тях останалите 20 хиляди са редовни) и май са се объркали, че нощувките са станали в обекти, някои от които са почти срутени. Но съвсем истински са взели 8-те милиона лева.

Възникват обаче няколко въпроса:
– Как се плащат държавни милиони, без насрещна проверка, а само срещу хвърчащи листове с написани на тях числа?
– Кой с лека ръка хвърля осем милиона на хора, които са казали, че свършили една работа?
– Кой одобри обектите, където ще бъдат настанявани децата, още преди да бъдат изпратени във ваканция?
– Кой може да потвърди, че реално осчетоводената бройка отговаря на истинския брой деца, които са почивали?
– ТОВА ли е качеството на контрол от страна на изключително честното и морално временно правителство?

А другите БЕДНИ откриват ресторанти безспир!

И понеже всичко се отнася уж до мерките в кризата в подкрепа на хората и бизнеса, докато от ресторантьорския бранш реват с пълно гърло как умират от глад и милите млади хора остават без работа и не могат да си платят сметките, оказва се, че на най-баровската в София „Витошка“, над половината от новооткритите обекти са кафенета и ресторанти.

Хем глад, хем мор, хем бизнесът ще си потроши краката от бързане да отвори заведения с най-високия възможен наем, от който да обеднява!

Остава в сила Първото правило на класическия капитализъм: Your misery is my opportunity!

                                                                                               Лияна Панделиева   

Новините за кражби и обири на хазната, след падането на Боорисов 3 от власт, станаха толкова обичайни, че дори не правят впечатление на четящата, слушателската и зрителската публика. Министрите в двете служебни правителства се превърнаха в следователи и всеки ден се опитват да ни изненадат с някакви криминални вести, вместо тия сведения да ни се съобщават от прокуратурата.

„Директорът на дружество ” Ученически отдих и спорт” е получавал над 10 хиляди лева месечна заплата. Това заяви министърът на образованието проф. Николай Денков по време на пресконференция.“, цитиран от BNR и други медии. „Той ще подаде сигнал до прокуратурата заради злоупотреби в особено големи размери.

Близо 8 млн. лв. са източени за фиктивни почивки на ученици в базите на дружество „Ученически отдих и спорт“ от 2019 г. до 2021 г. Това установяват проверки на звеното за вътрешен одит към Министерството на образованието и науката (МОН), проведени през последните четири месеца. Ресорният министър Николай Денков обяви, че ще подаде сигнал до главния прокурор и до Агенцията за държавна финансова инспекция за злоупотреби в особено големи размери.
От лятото на 2019 до лятото на тази година от „Ученически отдих и спорт“ са поискали и получили от МОН над 9 милиона лева, с които министерството доплаща близо 300 хиляди ученически нощувки.“, допълва FROGNEWS.BG.

На фона на установените и дадени на прокуратурата данни за милиардни кражби и злупотреби, свързани със строителството на пътища и магистрали, откраднатите пари за фиктивни ученически почивки изглеждат незначителни. Това показва до каква степен е прогнила администрацията и тези поредни „изчезнали“ милиони най-вероятно скоро ще бъдат забравени. До 14 ноември ще има още брифинги и пресконференции на служебните министри. Има още няколко непроверени ресора. Какво ще изкочи от тези одити, предстои да видим.

                                                                                                           Любо Кольовски

                                                                 https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Към каквото и да посегнеш – него го няма – откраднато!

Следваща статия

Обществени поръчки за 25 млн. лв. прокарани “на тъмно” в Министерството на външните работи!

Други интересни