24 щата заплашват със съд администрацията на Байдън заради ваксинационния план

Автор: Няма коментари Сподели:

Снимка: Stefani Reynolds/Bloomberg

 

Те са разгневени от новото изискване компаниите с над 100 служители да налагат ваксинации или често тестване

 

24 щата заплашиха да съдят администрацията на Джо Байдън заради новото правило на президента, изискващо от работодателите с повече от 100 служители да налагат ваксинации и чести тестове за своите работници, съобщи The Hill.

Група републикански щатски прокурори изпрати писмо до Байдън, в което обещава да предприеме съдебни действия, ако той не промени позицията си. Според прокурорите новите правила са незаконни и е малко вероятно да бъдат успешни като мярка за обществено здраве, пише БГНЕС.

„Ваксините са помогнали за защита на милиони американци и със сигурност има други, които биха могли да се възползват от получаването на това лечение“, се казва в писмото . “Но за да убедите онези, които се колебаят да направят това, ще се наложи да оставите място за дискусии и разногласия. Вместо това вие предложихте на американския народ крехки правни аргументи, противоречиви изявления и заплашителни директиви. Сякаш целта ви е да сеете разделение и недоверие, вместо да насърчавате единството и здравето на обществото. “

По-рано този месец Байдън насочи Администрацията по безопасност и здраве при работа (OSHA) към министерството на труда да разпореди на работодателите със 100 или повече служители да наложат ваксинация или да накарат работниците да се подлагат на седмично изследване за COVID-19. Правилото ще засегне десетки милиони работници в частния сектор.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Републиканците изразиха недоволство срещу директивата, докато Байдън се придържа към решението си като го защитава, посочвайки, че е изключително важно за усилията на правителството да повиши дела на ваксинациите пред лицето на нарастващите нови случаи на заразяване и смърт от болестта.

„По-голямата част от американския народ знае, че трябва да направим тези неща“, каза Байдън миналата седмица, когато беше попитан за критиките на републиканците към новото решение. „Те са трудни, но необходими. Ще ги направим.”

Един от главните прокурори на Републиканската партия, Марк Брнович от Аризона, който е сред подписалите писмото, вече заведе дело срещу администрацията по-рано тази седмица.

Говорителят на Белия дом не е отговорил на запитването за коментар.

Групата щатски прокурори призова Байдън да “позволи на хората да вземат собствени решения” относно ваксината.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Кирилова
Предишна статия

Иван Тренев, историк с последни исторически открития около Независимостта на България

Следваща статия

Изложба на картини – творби от Наталия Ровенская в град Балчик

Други интересни