За какви евроценности ми говорите, бре демагози кирякстефчовски?

Автор: Няма коментари Сподели:
Като чуя родни селски хитреци и деца на партизани да ми се кълнат в европейските ценности и ми се иска да заема целия сръбски диапазон на псувните. В какви ценности ми се кълнете, убоги, какви локуми ми дъвчите – за политкоректните измишлютини ли ми говорите!

Да ви кажа ли някои неща за европейските ценности? За малката протестанска църква, долепена до къщата на Ома в Еберщадт. За литургиите в празничните дни, когато всички с новите си дрехи идеха на службите за месите на Бах.

За моя Онкъл, тоест чичо, който в продължение на 50 години слизаше от трамвая пред къщи точно в 17. 32 минути, връщайки се от заводите на Фолксваген в Дармщадт. За съседа, судетския немец Ото, който работеше на три места за да може синът му Райнер да завърши консерваторията, и който слушах в събота следобед да свири на пианото си Бетовен. За фрау Паденшнайдер, която работеше в малката си аптека до 80 годишна възраст.

За всички ония скромни и работливи хора, които в летните суши излизаха и поливаха дърветата пред дома си. За всички деца, които в трамвая ставаха и правеха място на по-възрастните. За съседа хер Мюлер, четвърто поколение лекар. За съседа хер Бекер, шесто поколение хлебар.

За какви евроценности ми говорите, бре демагози кирякстефчовски?

                             Недялко Славов                            

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/pisateliat-nedialko-slavov-kakvi-evrotsennosti-govorite-bre-demagozi-kiriakstefchovski.html

Предишна статия

Ishtar – Horchat Hai Caliptus

Следваща статия

Тимен Тимев: Молитвената революция – Ключ към Промяна

Други интересни