Навални разкрива тайния живот на Сергей Лавров /видео/

Автор: Няма коментари Сподели:
Антикорупционният фонд на Алексей Навални, който стана особено известен миналата година с разследването си за замъка на Владимир Путин в Геленджик край Черно море, публикува ново разследване. То се занимава с тайния живот на външния министър Сергей Лавров, който в момента оглавява листата на ”Единна Русия” за парламентарните избори, започнали днес. 71-годишният Лавров е външен министър на Русия от 2004 година.

По време на предизборната кампания Лавров е прекарал повече от седмица на яхта заедно с жена, която наричат тайната му съпруга – Светлана Полякова, се казва в разследването. Полякова го придружава в служебни командировки с държавния самолет, а понякога Лавров води със себе си и дъщеря й, майка й и племенницата й. Освен това дъщерята на Полякова е почивала на вилата и яхтата на милиардера Олег Дерипаска в Сардиния, съобщава още “Сега”.

Лавров е прекарал от края на юли до началото на август 11 дни на яхтата Saluzi в Средиземно море, близо до Бодрум. Разследващите се позовават на туитове на турски блогър със снимки на яхтата и твърдения, че Лавров е на нея. С тракинг платформа е следен и пътят на яхтата.

Освен това Светлана Полякова, бивша служителка на МВнР, е собственичка на 260 кв. м жилище в центъра на Москва, а дъщеря й Полина е наела за 999 години в Лондон (британска форма на собственост) жилище в района на Кенсингтън срещу 4.4 милиона британски лири.

В Инстаграм Полина е пуснала снимка как маха от палубата на отплаващата от Бодрум яхта Saluzi. Разследващите разполагат и с данни как и кога е пристигнала и си е тръгнала Светлана Полякова от летището в Бодрум – с бизнес самолет. Наемът за яхтата струва 480 000 долара седмично.

За последните 7 години Полякова е пътувала със служебния самолет на Лавров заедно с него 60 пъти. На някои от събитията, за които са пътували, са снимали публично. Светлана се занимава с производство на филми. Снимала се е и в епизодична роля във филма “Герой” заедно с Дима Билан.

През 2014 г. Полякова е летяла със самолети, собственост на Олег Дерипаска в Австрия, Германия, Черна Гора и Сардиния. В Черна гора се намира вилата на Overseas Assets Management, свързвана с Дерипаска. А вила в Сардиния, свързвана отново с милиардера, Полякова нарича свой втори дом.

“Създателите на това псевдо разследване не крият целите си – да унищожат и разрушат – коментира говорителката на МВнР Мария Захарова. – Стоят си в чужбина, лапат чужбински грантове, а кампанията им се поддържа от спецслужбите, които наричат Русия враг. Освен това всичко е гьобелсова пропаганда. Взема се малко истина, добавя се лъжа и се пробутва за истина. Трето никой не оспорва професионализма на Сергей Лавров, дори и злостните му опоненти”.

https://frognews.bg/novini/zemetras-moskva-iahti-podkupi-liubovnitsa-navalni-razkriva-tainiia-jivot-sergei-lavrov-video.html

https://www.youtube.com/watch?v=xNa5XknuXkQ

Предишна статия

Красота във всичко около нас

Следваща статия

Царят с юпитата си ще ви се види Царят – Слънце… (Николай Бареков)       

Други интересни