Училището е бардак, в който учителите отдавна са вдигнали ръце и я карат на матрица – „защото времето е такова“

Автор: Няма коментари Сподели:

Над 60% от явилите се изобщо не са работили по 41-ва задача

„Две хубави очи“ на Пейо Яворов препъна зрелостниците, които положиха държавен изпит по български език и литература през сесията август-септември т.г. Над 60% от явилите се изобщо не са работили по 41-ва задача, която изискваше да се напише интерпретативно съчинение или есе по темата за красотата и невинността в стихотворението, съобщават от пресцентъра на МОН.

Среден (3,00) е средният резултат на матурата по български език и литература. Само четирима имат над 5,50. Повече от половината зрелостници са със слаби оценки. Едва 20% се справиха със задачите, които проверяват правопис, както и с тези, които изискват да се определи от кое произведение е даден откъс и кои автори са създали определени литературни герои.“

Теодосий Теодосиев по Нова телевизия: „Никой не иска да върне дисциплината в училище…. Училището трябва да създаде хора, мислещи извън Гугъл… Целта да е учениците да са МИСЛЕЩИ… Онлайн обучението е пагубно и нанася непоправими вреди…

НЕЧЕТЯЩИ – ред по ред, редица поколения. НЕЧЕТЯЩИ!

Влизането в Гугъл, копването, чопването оттук – оттам на електронни книги – НЕ Е ЧЕТЕНЕ, А КОНСУМИРАНЕ, ползване и копиране на нещо, което е необходимо на момента, за да се избута някак оценката и „образованието“.

Училището е вертеп, в който доминиращи са учениците и техните родители, които при всяка забележка, при всеки опит за въвеждане на дисциплина, оревават орталъка как „дечицата“ им са „репресирани“.

Училището е бардак, в който учителите отдавна са вдигнали ръце и я карат на матрица – „защото времето е такова“.

А времето е на … произвеждането на ЗОМБИТА.

Немислещи, нечетящи, (защото няма какво друго, освен книгата, да ти даде духовна мощ и силата на собствено мислене), драскащи единствено по консуматорската повърхност, сбита в Гугъл, с беден език, с ленива мисъл, с бъкащи езикови патерици от която „в смисъл“ доби институционално значение.

Какво тогава анализираме, какво тогава се дивим кой ги избирал простаците, какъв бил тоя прост народ… Това са поколения, поколения, които създават поколения, и всичките вече са в матрицата на пластмасата. Тук таме – просветки и проблясъци на четящи и мислещи хора. Останалото е булшит.

Министри на образованието, които служат на „Америка за България“, а не на България, и които успешно транслират модела – мишки под контрол, на ишлеме, без собствено мислене и с възможно най-минимална критична маса.

Времената били различни?

Верно?

Ами сравнете поколенията, учили и расли в „сатрапното време“ преди 10 ноември 1989 година и сегашните безпросветни, прости „в смисъл“ поколения! Сравнете домовете им – с огромните библиотеки и липсата на такива. Сравнете – четенето на Яворов и сегашното влизане в Гугъл да видим кой е Яворов и 60 процентното бягане от „Две хубави очи“, като дявол от тамян…

Не се чудете кой ги избира и кой ще ги избира простаците! Има кои!

То не останаха други.

                              Веселина Томова                https://afera.bg/

Предишна статия

Владимир Ресин — легенда московской коррупции!

Следваща статия

Едно българско село след “грижите” на държавния тероризъм…

Други интересни