НЕ ИСКАТЕ да Ходите в тази ПУСТИНЯ – Тайните на Зоната на Тишината

Автор: Няма коментари Сподели:

Ето защо не трябва да стъпвате в тази странна пустиня в Мексико. Определено едно от май-мистериозните места на планетата Земя и обект на интерес от много години насам. За обаче, въпреки предупрежденията, много хора пътуват специaлно, за да я видят. Ще разберете от днешният епизод на Нещата, които не искат да знаете – Зоната на Тишината.

Най-интересното съвпадение, поне според мен, е фактът, че Зоната на Тишината се намира на същия паралел като Бермудския триъгълник, пирамидите в Египет и много древни храмове в Тибет. Дали обаче това е наистина просто съвпадение. Местността на север е обозначена с табели от Мексиканското правителство и полетите над нея са забранени или силно ограничени. Нарича се зона на тишината, защото там всички технологии някак си мистериозно отказват и се побъркват.

Сателитите в космоса губят сигнал, радиата започват да предават странни сигнали и езици, мобилните телефони нямат никакъв обхват и дори компасите се въртят като луди. Едно събитие дало началото на изследователска кампания в Зоната на Тишината, която построила база и започнала да изследва всички аномалии. Първото нещо, което учените забелязали е значително по-високата концентрация на паднали метеорити в сравнение с останалите райони около зоната.

Един от най-значимите метеорити за учените в световен мащаб е паднал именно там и той носи името Аленде. Значим е, защото освен голямото количество метали, по него са открити аминокиселини и малки следи от вода. 🙄На възраст е около 4.5 милиарда години и дава поглед към зародиша на слънчевата система. Наличието на градивните блокове на живота, аминокиселините също е озадачаващо.

Предишна статия

Будет Мордор! Александр Невзоров…

Следваща статия

Ивелин Михайлов: Големите финансови заблуди еп.77

Други интересни