“Общество каша лесно се манипулира” – разговор с проф. Иво Христов

Автор: Няма коментари Сподели:

https://www.youtube.com/watch?v=OtQl-ripL44&t=3s

Уважаеми зрители, приятели,

За пореден път имаме удоволствието в студиото да ни гостува професор Иво Христов. Той е човек, който всеки от Вас познава, затова няма да навлизаме в обяснения за неговата личност. Единствено ще споменем, че разговор с човек от ранга на професора ни дава храна за размисъл поне няколко месеца след него.

Професорът е силно харесван и силно недолюбван, защото е избрал да е откровен и прям. Сподели ни, че му е пределно ясно как би станал любим на масите – чрез създаване на фалшива реалност и обяснения тип “как лошите са всички други, но не ние самите”. За наша радост професорът не е такъв, не би допуснал нещо подобно и поради тази причина успешно ни кара да раздвижим сивото вещество.

Предостави ни се възможност да излезем от злободневието и да оценим глобалната гледка над процесите, случващите се у нас и около нас. Предупреждаваме, че в разговора имаше много за съжаление тежки откровения и анализи за миналото, настоящето и бъдещето на България, които както ще видите на моменти ни оставиха без думи и разговорът трудно продължаваше.

Някои от акцентите:

🔹 Няколко думи за последният парламент – какво успя да постигне за рекордно краткото си съществуване. Успешен ли e демонтажът на предишната власт?

🔹 Измества ли се фокуса на проблема от важната тема за кого всъщност гласуваме към това как да гласуваме с промените в изборния кодекс? Ще успеят ли да намалят до възможен минимум на манипулациите последните промени, въведени от 45тия парламент в Избирателния кодекс?

🔹 Има ли зародиш на политичност и политически живот в България?

🔹 Кого представляват политическите партии у нас? Имат ли всъщност политически убеждения голяма част от българите, или се люшкат непрестанно по оста дясно-ляво (а и не само)?

🔹 Защо продължаваме да повтаряме едни и същи грешки десетки а вече и стотици години? Защо не спираме да търсим спасител?

❗ 16ти юни, 1913г. – зловещата дата, белязала завинаги нашата история. Можеше ли България да има съдбата на една 25-30 милионна държава днес и защо проиграхме възможността?

🔹 Професорът сподели интересна история около смъртта на Димчо Дебелянов, която е поредния знак за дребнавост на нашия народ. 100 години по-късно виждаме, че за съжаление нищо не се е променило, или ако се е променило, то в още по-негативен аспект.

🔹 Надълго обсъдихме ситуацията в Беларус, като получихме много интересно тълкуване от професора.

🔹 Какво се случва с Турция – обсъдихме тяхната игра на границата изток-запад. “Турция се опитва да отстоява собствения си национален интерес и го прави чудесно.” – думи на професора.

🔹 Изтъргуваха ли се за пореден път нашия суверенитет между Горбачов и Джордж Буш – старши я края на социализма?

🔹 Не на последно място обсъдихме обстойно вярата. Професорът рядко е питан по тази тема, да си признаем не бяхме чували някога да му е бил задаван подобен въпрос (може и да грешим разбира се).

🔹 В самият край на разговора зададохме и един-два лични въпроса. Не искаме да Ви разваляме удоволствието, затова няма да издаваме какви бяха и какво отговори той.

Не успяхме да попитаме професор Христов за книга, която да ни препоръча, но ние бихме Ви препоръчвали неговата най-нова книга която ще бъде представена днес (04.06.2021) на Панаира на книгата в София – “Не пожелахте да чуете”.

Предишна статия

Планът Ран-Ът унищожи национални активи за 120 милиарда долара!

Следваща статия

Светът върви към Апокалипсис – Глогер от Маями!

Други интересни