НИЕ, БЪЛГАРСКИТЕ СЕЛЯНИ, СИ ИСКАМЕ ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИЯ!

Автор: Няма коментари Сподели:

в. „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ
Издание на българите в чужбина
Година 23-та
stoyanovandco1@abv.bg
Tel.: 0899 144 154

 

                       Отворено писмо до Слави Трифонов

НИЕ, БЪЛГАРСКИТЕ СЕЛЯНИ, СИ ИСКАМЕ ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИЯ!

  • Унищожаването на българските села продължава с пълна сила

Уважаеми  г-н Трифонов!

Много мъдро е решението ви да оттеглите кандидатурата на Николай Василев за министър председател, но това не е достатъчно. Нещата, които определихте като приоритети, не удовлетворяват българския народ. Без да имате социално-икономически анализ на състоянието на народа и на държавата не можете да редите никакви приоритети. Вие казахте преди изборите ,че суверена сме ние българските граждани и СЕЛЯНИТЕ. Пиша го с главни букви защото съм бесен и гневен. След  като ние сме суверена това значи, че ние ще определяме приоритетите съобразно това какви страдания и лишения ни е причинило управлението на Бойко Борисов.

Вие лично, а и целия  ви екип вероятно не сте пострадали от неговото управление. Аз ще пропусна коментарите за съдебните реформи,  за съда и прокуратурата и ще  посоча само тези приоритети, които смятам, че са важни за спасението на държавата и на българската нация.

За 30 години неолиберално „развитие  на държавата” ние стигнахме дъното. България е пред трета национална катастрофа от която няма кой да я извади, защото селата са обезлюдени и 800 от тях са направо заличени. В селата се шири невиждана безработица, бедност, глад, мизерия и неграмотност. Всичко това е дело на гражданите за европейско развитие на България. За два програмни периода успяха да усвоят по герберските схеми над 26 милиарда лева по различни програми.

В селата има над 300 000 гладни хора, които преживяват с по 48 лв. на месец . Коефициента на глад се е покачил от 5.5 на 7.4, с който коефициент се определяме като страна от африканския континент с трайно гладуващо население. За да се изхранят самотните и бедни хора Европейския съюз ни дава ежегодно по 120 милиона лева.

В Северозападна България селата са като след война. В тях няма животни, няма магазини, няма лекари, няма аптеки, няма градски транспорт няма нищо. Селата са опустели и забравени от Бог и правителство.

Затова бих ви посъветвал да си преразгледате приоритетите и да направите една СПАСИТЕЛНА ПРОГРАМА ТИП „МАРШАЛ”. В момента България е по зле от разрушена Германия след войната през 1945 година. 

Единственият ресурс, който ни е останал това е ЗЕМЯТА  и на нея трябва да заложим. Земята и българските селяни след всяка национална катастрофа са ни спасявали и България  се е възраждала отново. Сега можем да го направим същото защото ЕС ще ни даде  още 30 милиарда.

Затова, уважаеми  г–н Трифонов, ви предлагам  моя програма, която може да създаде 500 000 реални работни места и още 300 000 в други дейности. За 4 години брутния вътрешен продукт ще бъде удвоен, защото сектора ще има ръст от 25% на година.  Така с удвоен брутен вътрешен продукт  и 100% задоволяемост на нацията от храна собствено производство, ще можем да вдигнем пенсиите с 50% и да намалим цените на храните с 50%. Така социалният ефект ще бъде двоен.

Срамно е при аграрни специалисти  да поверявате хляба на народа в ръцете на един адвокат. Това са го правили само СДС при Филип Димитров и вие сега. Тогава обаче нагласата беше единствена – да ликвидираме и за това не им трябваха експерти. Но днес трябва да спасяваме държавата и нацията и за това, г-н Трифонов, ви трябват хора експерти, с опит, които могат да организират и да управляват аграрно производство.

Срамно е аграрна България, която е била сочена от всички страни за аграрното чудо на света, сега да произвежда само 20% от нужните ни храни. Цялото това развитие го дължим на Селскостопанската академия, създадена от акад. Цено Хинковски на когото аз съм възпитаник. Връщането на науката в производството може да направи българските селяни по- продуктивни, по- ефективни и с по-достойни доходи. Аз съм го градил този модел и съм участвал на всички нива в това производство. Знам как работи и как е създаден и съм наясно какво трябва да се направи.

Ако вие поверихте на адвокат Абровски  най-важното министерство в което работят 18 000 герберски калинки и още 2500 в напоителни системи, това значи България да загине. Навярно знаете, че адвокат Абровски е братовчед на Миро Мършата, онзи, който лиши дребните животновъди   от европейски средства. Онези средства, които им се полагаха  за това, че са имали  под 10 крави и под 50 овце и кози.

Този ли Абровски ще подпомага  тези, които ги няма вече. Този ли адвокат, дето няма един ден работа на полето, а и във ферма, ще разпределя парите по европейските програми. Аз мисля, че този адвокат, създаден от ГЕРБ, ще запази всички калинки и ще работи по обработените схеми на ГЕРБ.

Ако не преразгледате приоритетите си, уважаеми г-н Трифонов, вие ще загубите много. Имайте предвид факта, че и ние, селяните сме част от суверена и искаме да се трудим нормално и да живеем достойно. Предупреждавам ви, че  ножът отдавна е опрял до кокала. Ние друг изход  нямаме и ще се борим със всички сили и средства, за да си върнем държавата, която ние, българските селяни, сме я основали.

Ние сме я създали  тази прекрасна държава, и ние сме нейните собственици. Вие, гражданите, нямате нужда от тази държава, защото сте граждани на света. Само ние имаме нужда от земята на България, защото сме селяни, но само тук в родината си, А навън сме роби, бели роби. Писна ни да сме роби вече 30 години и ще си поискаме държавата, г-н Трифонов, защото тя е наша и ние имаме крещяща нужда от нея. Ако искате се вслушайте в това което ви предлагам, ако искате не го правете, но ние нямаме друг изход и ще се борим до край за нашата земя. Загубихме всичко във тази война с демокрацията и за това няма какво да губим повече. Готови сме на всичко за да защитим земята на България. И самата България…   

От името на българските селянин от Северозападна България  

Ст. н с. Йордан Малджански, експерт по животновъдството.

град Враца.

Бележка на редакцията:
Представената тук статия е дадена за отпечатване и във в. „Над 50“.
От автора г-н Малджански получихме още една статия, която ще публикуване в най- близко време.

Предишна статия

Петър Илиев: Знам пътя си и продължавам напред – Здравей, България (09.08.2021)

Следваща статия

Костадин Костадинов: Скокът в цената на тока ликвидира българската индустрия

Други интересни