Няма такъв автогол… Усещате ли как тънко се гаври?

Автор: Няма коментари Сподели:

Усещате ли как тънко се гаври?

Триумфиращ, набрал смелост след автогола, който си вкараха преговарящите „партии на промяната“.

Трябваше му точно такъв скандал, за да се възкачи на гребена на вълната и да започне контраатака – срещу ИТН, срещу „Христо и Мая“, срещу служебните министри, срещу президента, срещу всички, които желаят неговото „изчегъртване“.

Ако не усещате, толкова по-зле. Но ако този път след минираните преговори не се намери изход, новите спасители могат да се сърдят само на себе си.

„Сутринта, като го слушах Тошко Йорданов от трибуната, изпаднах в паника. Не знам как ще се сдобрят. Той каза, че техният министър е мошеник… Цялата им борба е за министерски постове, пара и власт“, с цинично задоволство реди Бойко Борисов. И сигурно е прав за себе си, защото вече мечтае за момента, когато ще бъде върнат на бял кон като безалтернативен Водач на народа.

Какво всъщност се случи и дали бе неизбежно? Политиката е изкуство на възможното. ИТН и Тошко Йорданов направиха и невъзможното, за да превърнат естествените си съюзници във врагове! Невероятно, но факт.
Или си въобразяват, че с такова супер алтернативно поведение ще направят нещо стойностно, или всичко е постановка. Първото е твърде наивно и не може да даде резултат. Второто е тъжно.

А дали изобщо са имали намерение да преговарят сериозно и да предлагат правителство? Забележете, че обратът дойде часове по-рано, когато депутатът от ДПС Йордан Цонев се появи в една от телевизиите и остро нападна министрите Асен Василев и Кирил Петков, че са хора на Прокопиев. „Не искаме да виждаме дългата му ръка в новия кабинет, а те изпълняват неговите политики“, отсече Цонев, като прогнозира провал на преговорите.

Така и стана. Смайващ е синхронът между начина, по който Тошко Йорданов и хората му посякоха ДБ и министър Василев, и атаката на Цонев. Да каниш три пъти някого за министър, дори за вицепремиер, след което да се отречеш от него за приключил случай отпреди десетина години, говори за нечистоплътност. А да скачаш срещу останалите служебни министри, които са единствените обединяващи фигури, след като веднъж си се провалил с неприемливи имена и кандидати, означава, че действаш под чужда диктовка. ИТН вече официално е враг на служебния кабинет. И се постави в отбора на ГЕРБ и ДПС, защото всички разбраха, че служебните министри не играят по техните правила.

Оттук нататък новият кабинет, ако има такъв, с мандата на Станислав Трифонов и партията му винаги ще носи съмнението за кабинет на задкулисието. И слепите май прогледнаха кой стои зад него, а следващите предсрочни избори ще са дюшеш за Борисов и Доган. ИТН – и т.н., и т.н.

автор:         Валентин Георгиев                                   

https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

СЛАВИ – ПРЕД ЗЛАТЕН ШАНС

Следваща статия

Бързоразвиващите се събития в последните два дни наистина показват, че политиката е мръсна игра

Други интересни