НА ФИНАЛА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО…

Автор: Няма коментари Сподели:

„На финала“ го слагаме в кавички, тъй като мачът може и да се преиграе.

Кратко и ясно обаче може да обобщим досега – т@к, музика и вести от Румен Радев & Херо Мустафа.

Дотук сме описвали ежедневно и надлежно всички нефелни недомислия и умишлени гафове на служебното правителство на Румен Радев, за което той носи лична отговорност. Кой чел, чел, кой разбрал, разбрал, кой живял и продължаващ да живее с овчедушни илюзии, живял.

От цялата работа на финала се вижда една голяма нула. Въпреки гръмогласните „разкрития“, които всъщност са такава ниска топка, че са обидни дори и за треторазрядна жълта преса. Който е давал пиар акъл, че с тумба – лумба пушилки ще се постигне ефект, вероятно е докарал кратковременен такъв – да замъгли зрението на ехалето с „виждаш, това, което желаеш, а не каквото е“, но в дългосрочен план – точно този „ефект“ ще изяде главата на сътворилите го.

МВР Бойко Рашков не направи нищо РЕАЛНО от това, което хората очакваха. Вместо да разрови там, където трябва около Бойко Борисов и Кръга Му, Рашков влезе в ролята на нарцистичен рецитатор, който изписа вежди на Борисов, вместо да му извади очите. МВР Рашковките пушилки са такава гротеска откъм „избор“ на „разследване“, че се съсредоточиха в това кой какво чул за това как Борисов ще яде някого на месо и потресаващите 100 страници изрезки от дописки и коментари под тях, като „аргументи“ за свалянето на главния прокурор Иван Гешев.

Кадровите промени в МВР бяха повече от некадърни, да не кажем по-тежка дума и очевадно не търсеха промяна, а подменяха с кадри от третия ешелон на ГЕРБ.

Шумните „акции“ срещу купуването на гласове се съсредоточиха върху пионките, а „Пашите“ никой така и не пипна. Нещо повече, някои овреме бяха предупредени да духнат извън България. А корпоративния вот никой така и не пипна. АФЕРА предстои да извади подробна Схема, която остана непокътната за интереса на Рашков, който предпочиташе повече от всичко друго да е пред камерите, рецитиращ патосни общи приказки от пазара. Ако някой продължава да си мисли, че не са се купували гласове на тези избори е в дълбока глупашка заблуда.

Всички кадрови промени, в огромната си част потресаващи както откъм от професионализъм, така и откъм политически избор, бяха дирижирани, нагласяни и провеждани от най- близките съветници до президента Румен Радев – Пламен Узунов и Николай Копринков. Категорично. На практика това бяха истинските „министър председатели“.

В Митниците положението бе урбулешката скандално: „за два месеца ние ще овладеем потоците“, Радев се направи на ни чул, ни видял и нещо повече – скандално защити скандалния Пламен Узунов, който лъсна на ачика с още по-скандален шеф на Митниците от Костово време, чиято племенница овладя Митницата в Пловдив. И не само.

В Министерството на земеделието Копринков направи каквото можа за да ни върне във времето на старите мошеници. Под благия поглед на Румен Радев.

Прехвалените финансов и икономически министър, докато пиарно налагаха темата ББР, си затвориха очите за изумяващи сигнали, конкретни и с документи, документи, които на всичкото отгоре се намират в министерствата им!, как милиони от държавен военен завод са изтекли към фирма на Сретен Йосич – „отплата“ от Боко. Много „интересно“ било, ама …

Всички действия на служебното правителство бяха лека драскотинка по лустрото на Бойко Борисов и компания, които буквално му вдигаха топката да се изживява като жертва.

Минеков „в името на държавата“ се отрече от това да гони крадците, окрали държавата. Кацаров вместо да сложи пръст в раната на важни недомислия в здравната система, си счупи краката да бърза да чегърта директори на болници, за да набута в тях кадрите на любимия му Иван Костов.

Всички тия всъщност кухи действия и пушилки минаваха под мотото „връщане на държавността“, а всъщност връщаха кадри, които ни бяха отвратили в миналото или такива, които бяха по-зле капацитетно и от „калинките“ на Боко.

В резултат нито Боко се срути, нито Радев спечели. Кръгът около Радев добре захлеби/захлбва и след време ще се изсули, докато точно Радев ще опира пешкира на онези, които сам наложи и от които поради зависимости не се отказа. Ако бяхме във световната конспирация, щяхме да си мислим, че зад патосните приказки срещу Боко, всъщност здраво се работи точно за него.

Впрочем и да не сме от световната конспирация, то си е видно с просто око – Румен Радев и цялото му правителство е абсолютно в „синергия с дневния атлантически ред на САЩ“. Нито едно правителство досега, управлявало България, не демонстрира такава арогантна, нагла, позорна коленопреклонност и зависимост от американския посланик Херо Мустафа, на която де що министерство и Агенция имаше, не се надупи. Включително и присъдружните „протестни“ партии, вкопчили се /засега!/ в президента.

Само на сляп, глух и безпросветен не му е ясно още, че договореността е Боко да не се пипа, а „драскотините“, които Рашков нанася, са прах в очите на ехалето. Никой от това правителство на Румен Радев не бръкна в ДЪЛБОКОТО, защото зад кулисите такава бе договорката. За пред „леваците“ от народа – пушилки, уж „разследвания“, уж „битка за връщане на държавата“.

Конкретните примери са много, по места в страната са потресни.

Да не говорим пък за военното министерство, където тайно и полека бързат като изоглавени и заради комисионни, да прокарат още 8 нови F-16. Да не говорим за министъра на енергетиката, и още, и още…

Да опищиш ортакъла, че правиш електромобили с Кирил Домусчиев вероятно е мислено като фантастичен пиар ход, но да не се заровиш в бакиите на Домусчиев, все някога ще се превърне в гаф и за заслепените от овчедушен възторг по льотчика и правителството му запалянковци.

Зад димната завеса от рецитации, празни красиви думички, на практика Радев и правителството му бяха просто въжен мост, изплетен от Херо Мустафа към все по-яростното ястребовско управление, което очаква страната ни. Тотално наложено от САЩ, чрез Мустафа. С угодническото, слугинско съдействие на президента Румен Радев и партиите, на които той се надява да му ударят рамо за втори мандат.

„Мандат“, за който отсега АФЕРА прогнозира, че ще се стигне до балотаж. Където Румен Радев може и да приключи трети.

                                             Веселина Томова                            https://afera.bg/

Предишна статия

«Друзья называют меня Брюс Ли» – «Удивительные горцы»

Следваща статия

За родните курорти в минало несвършено време: Алчни сме, ненаситни сме!

Други интересни