Нормалният срок за производството на една ваксина е най-малко 10 и повече години

Автор: Няма коментари Сподели:

„“Наблюдава се мания за ваксиниране, която е учудваща и плашеща. Нормалният срок за производството на една ваксина е най-малко 10 и повече години“, твърди инфекционистът

За свободния избор и за достъпа до едно от достиженията на човечеството – ваксините.

Доц. Атанас Мангъров, лекар инфекционист, споделя в предаването „Нашият ден“ по програма „Христо Ботев“ на БНР своето мнение:

„Винаги съм се занимавал с това да лекувам инфекциозни болести, значима част от които са ваксинопредотвратими. Винаги съм бил привърженик на ваксините, защото най-добре е човек да не се разболява. Това, което се промени при Covid, е, че за много кратко време бяха създадени ваксини за едно ново заболяване. За съжаление тези ваксини не преминаха всички стадии на тяхното клинично изпитване.

Хубаво е, че те бяха създадени, хубаво е, че ги има и че когато някой иска да си направи, може. Но да се налагат тези ваксини, които не са изпитани по правилата на медицинското изкуство за масово прилагане и хората да се заплашват, че могат да загубят работата си, че не могат пътуват, ако не са ваксинирани. Това е много страшно и много неетично, защото, като човек отива да се ваксинира с Covid, това трябва да бъде негово лично желание. Защото, преди да се ваксинира, него го карат да подпише едно информирано съгласие, с което той освобождава от отговорност всички тези, които го карат да се ваксинира.

В другите ваксини тези неща ги няма. Там, ако нещо се случи, всички, свързани с производството на ваксината, носят отговорност. Тук се казва на хората: „Бъдете отговорни, спасявайте другите, но вие, когато се ваксинирате, за вашето собствено здраве – никой не носи отговорност“.

Нормалният срок за производството на една ваксина е най-малко 10 и повече години, докато тези ваксини бяха създадени за няколко месеца. Ние не сме наясно каква е тяхната ефективност. Казва се, че тя е 80-90%, но се вижда, че се наблюдават пробиви. Също така не сме наясно каква е тяхната продължителност на действие. Защото сега се казва, че е нужна, може би, трета ваксина. Също така не е ясно какви са техните странични действия. Всички тези неща трябва да бъдат включени в досието на една ваксина, което няма как да се случи поради кратките срокове.“

– Ваксината срещу Covid е препоръчителна…

– Точно така. Само че се оказва, че човек не може да пътува… че може да загуби работата си, ако не се ваксинира. Като изобщо не се отчитат медицински факти като този дали някой се е срещал с вируса по естествен начин или не. Тука се наблюдава една мания за ваксиниране, мания за боцкане, която е учудваща и плашеща.

– Може би скоро няма да се намери лекарство срещу Covid-19…

– Но това, за което трябва да се намери лекарство, е – хората бяха уплашени до такава степен, че се съгласиха да се откажат от своите права и свободи, за които са се борили от векове заради една болест. А тази болест не е толкова страшна, колкото я описват. Това е нова инфекция, тя така или иначе ще мине през цялото население на земното кълбо. Но това не бива да бъде основание ние да се съгласяваме да бъдем лишавани от наши основни права и свободи.“

                   http://epicenter.bg                   https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Омерзена съм от безчестието ви, неуважаеми политици. И стари, и нови. Вие сте поганци. Вие сте позор за България. Не ви ща ни новото, ни старото, ни служебното правителство!

Следваща статия

Жить хорошо, а жить ещё лучше

Други интересни