ОСЪЗНАВАМЕ ЛИ КАКВО НИ ЧАКА?

Автор: Няма коментари Сподели:
Не остана. Още една седмица и изборите за Народно събрание ще ни принудят да излезем от скритото в подсъзнанието и да си кажем истината. Кого избираме, защо го предпочитаме?
Социолозите се мъчат да ни убедят, че „Има такъв народ“ ще бъдат първи.
Но… направените анкети показват, че първи ще са ГЕРБ.
А сега да се замислим защо ГЕРб пак е на първо място! Нали един репортер от Трифоновата партия казва, че мястото на Бойко Борисов е в затвора. Как така ще пращаш човека в затвора, без да има доказани обвинения, без да е започнало предварително производство, а ти, репортерю, разследващ ли си, прокурор ли си, или вече стана съдия? Кой си ти всъщност?
Хайде, Татяна Дончеева я знаем. Тя имала връзки навсякъде, тя имала информация от всякъде, тя знаела как да управлява, тя била можеща в политиката, тя като влезела в Парламента, като съставили правителство с партиите на протеста, щели да направят нов закон за държавната азминистрация и всички – вън.
Нова власт, нова държавна администрация. Тя, милата, съветва Бойко Борисов да спре да реве, да се държи мъжки като генерал. Той, генералът много търпи и пак ще вземе да вдигне кръвно. Днес съобщават кой къде какво крал – виновен Бойко.
Утре съобщават къде открили корупция – виновен Бойко. Умрели хора от коронавируса, виновен Бойко. Свлачище от дъждовете – виновен Бойко. Пропаднал път- виновен Бойко. Торнадо минало – виновен Бойко. А дано не стане земетресение до изборите, че тогава човекът как ще издържи, че е предизвикал земетресението – не знам.
То бива критика, но всички телевизии, радиостанции, сайтове, агенции се обърнаха наопъки и забравиха как гледаха Бойко в очите и половината журналистки бяха хлътнали по него. А защо, драги обективни софийски журналистки, не извикате служебния министър на вътрешните работи и да го попитате как с държавна заплата има няколко апартамента в София, няколко в Несебър и дворни места в Антон?
Защо не го питате как е „забравил“ да напише в декларацията си 650 хил. лв. и как има спестявания 750 хил. лв.?
А, да бе, то оня скиорът Сашо Диков го извика да отговаря на тези въпроси, ама зададе само удобните за него, всички други ги прескочи.
Търсачът на истината за Бойко Борисов – милионер, а ще гони престъпниците. Нали Радев ви назначи да
организирате и проведете честни избори? Кой ви поръча да ровите във всяко министерство като държавен, партиен контрол?
Вие сте изпълнителна власт. Има власти, които могат да направят пълни проверки и да дадат хората, допуснали нередности на прокуратурата. И това предстои.
А оня, дето се прави, че може да пее, от кого се страхува , та в Пловдив го охраняваше жандармерия? Кой им плати да го чакат да излезе от събрание, за да го придружават?
Ами цирка на морето с Х. И.? Кой го скрои? Този, който се смееше на оградата, или беше платено на някои да го дърпат, да го влачат, да го направят мъченик.
Ами обещанията на Корнелийка? Щели да дадат 6 500 лв. на всяка жена, която роди дете. Я се огледай да видиш кои раждат най – много в тази страна! Те това чакат.
А колкото до Майчето, тя едва ли ще влезе в Парламента. Тя е като в онази песен:
„Оти ми са, моме, навдигаш, че имаш нови кондури? Отгоре ми са ляскати, а пък отдолу разпрати.“
Сега започват да хвърлят кал и върху ВМРО. Били търгували с паспортите за македонците. Един истински българин, който защитава българската история и другият е Костадин Костадинов – лидерът на „Възраждане“, дайте и тях да хвърлим на вълците.
Защото средставата за информация са се превърнали във вълци, огладнели, зажаднели за ново стадо.
А ние, стадото, ги слушаме и гледаме, вместо да имаме собствена позиция.
Социолозите дават 2.7 % на „Българско лято“. Представям си Васил Божков в Народното събрание. Имунитет ще има, права на народен представител. Той поне казва какво иска и как ще го направи. А „Има такъв народ“ още не показва програмата си.
И Трифонов отказал дебат с Бойко Борисов. Неговият репортер каза, че не може Трифонов да дебатира с човек, който трябва да е при „бай Ставри“. Колко големи станахаме! До вчера тичахме като теле пред майка си около Бойко, а сега – раздаваме присъди.
Хора, осъзнайте се! Бъдете разумни! Политиката е сериозна работа за сериозни хора – хора начетени, хора знаещи какво точно е нужно на тази страна. А то е толкова просто – да спре да се краде. Направихме опит на 4 април, видяхме, че не помислиха за народа, не правете втори път грешка!
Умни хора казват, че целта на Радев е и на 11 юли да няма правителство. Ще гладуваме тази зима, Америка ни се заканва с пръст, Европа ще ни санкционира финансово. И на есента като има пак избори, накрая ще стане лошо, но има и още по – лошо. То идва, когато хората изгубят търпение и тръгнат кой с каквото може.
                                          Ирина Кирилова                        Тракийски Cвят
Предишна статия

Лъжата, в която живеем!

Следваща статия

Божествената Алхимия

Други интересни