ВАСИЛ ПЕТРОВ НАПИСА ПЪРВИЯ СИ СУАНДТРАК – ЧУЙТЕ ГО НА 22 ЮНИ НА ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР

Автор: Няма коментари Сподели:

Представя го премиерно на живо с Врачанска филхармония в Пловдив

Ако животът ти беше филм, какъв щеше да е неговият саундтрак? Васил Петров си задава този въпрос започвайки работа по създаването на няколко филмови теми, които той решава да включи в симфоничното си турне. Композира саундтрак към неговия филм, т.е. към неговия живот. Три авторски теми ще може да чуете за първи път на живо в симфонични оркестрации с джаз трио по време на  концерта му „SymphoNY way” 2 на 22 Юни на сцената на Летния театър Бунарджика от 20:30ч.

Васил Петров – “Винаги ме е вълнувала филмовата музика и особено композитори като – Джон Уилямс, Лало Шифрин, Джери Глодсмит, Алън Силвестри и други майстори на филмовата музика. Винаги съм искал да се занимавам и с това и паднемията ми даде тази възможност. Дано да ми се отдава.“

Освен филмовите теми на Васил Петров, на концертите слушаме и новият му албум – LOVE SONGS Vol.1, както и знакови композиции, като филмовите теми – Schindler’s List (Списъкът на Шиндлер), Smile на Чарли Чаплин, Feelings на Морис Албърт, Love story (Where Do I begin) на Франсис Лей, боса нова темата The Girl from Ipanema, поп класиката Can`t take my eyes of off you. Включва версия на песента на Стинг – Fragile, и великолепен прочит на Бийтълс – Something, Yesterday и Michelle. Дюк Елингтън и ориенталският му джаз стандарт Caravan също присъства в аранжимент на Христо Павлов, както и хитовете на Синатра – My Way, Strangers in the night, New York, N.Y. и някои изненади. Всички те в симфоничен прочит на Врачанска филхармония с джаз трио с талантливите музиканти – Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев(бас китара) Кристиян Желев(ударни). Диригент е Христо Павлов, а специален гост солист е виртуозната цигуларка и носител на множество световни и престижни награди – Зорница Иларионова. Аранжиментите в програмата са дело на Ангел Заберски младши, Румен Тосков – Рупето, Васил Спасов и Христо Павлов.

Припомняме, че впечатляващата програма  „SymphoNY way“ на Васил Петров с Врачанска филхармония, получи първа награда за „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2020″ по БНТ в категория „Джаз“.

Турнето ще премине и през Сливен на 21 Юни, на  29 Юни в Карлово – Летен кинотеатър. В Бургас гостуват на 1 Юли на сцената на Летния театър, на 3 Юли в Петрич на стадион Цар Самуил, 8 Юли са в Ямбол – Лятно кино, 10 Август в Плевен – двора на историческия музей, 11 Август във Велико Търново – Летен театър, 26 Август в Търговище – Арена Търговище, 6 Септември в Ловеч, 7 Септември в Шумен – Студенски парк,  8 Септември в Русе – Канев център, 22 Септември в Созопол – Амфитеатър Созопол.

Медийни партньори на концерта са Радио 1, Катра Фм, Трюфик Нюз и вестник Марица.

Билети от касата на МаскАрт, във всички каси на Ивентим – билетен център пред община Пловдив, в туристически информационен център на пл. „Римски стадион”, билетна каса на Античен театър, в Градски дом на културата „Борис Христов” и др., както и онлайн в мрежата на ивентим.

Всички концерти ще се проведат при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход на Министерство на здравеопазването. Местата са силно ограничени, при спазване на противоепидемичните мерки и 50% капацитет на залите.

За допълнителна информация на страницата на Васил Петров:

https://www.facebook.com/VassilPetrovOfficial

Предишна статия

БИТВЫ ЖИВОТНЫХ

Следваща статия

Невероятная жизнь, охота и сон Кашалотов!

Други интересни