Вместо да чака Вашингтон да разследва немските корумпета, Берлин купи данни, които могат да помогнат на финансовите власти да проследят случаи на заобикаляне на данъчните закони от богати германски граждани!

Автор: Няма коментари Сподели:
Нещата стават сериозни. Докато ние тук правим синтактичен и морфологичен разбор и преразказ по картинка след санкциите на САЩ по „Магнитски“ срещу Пеевски, Божков, Желязков (от квотата на Пеевски) и още трима (двама от които също от квотата на Шиши) Германия нанесе жесток удар по корупцията.

Вместо да чака Вашингтон да разследва немските корумпета, Берлин купи данни, които могат да помогнат на финансовите власти да проследят случаи на заобикаляне на данъчните закони от богати германски граждани. Това нещо го обявил самият финансов министър Олаф Шолц. Данните вече се проверяват от данъчните власти и скоро ще има „ти ли ме ритна или сам паднах“.

И това не е всичко. Списание “Шпигел” съобщава, че в компакт диск се съдържат много подробности за активи в Дубай като поземлени парцели, недвижими имоти и банкови сметки, собственост на германски богаташи.

Според изданието анонимен информатор се е свързал с германските власти и е предложил да предостави данните, за които федералната данъчна служба е платила около 2 млн. евро.

След като се запознахме с тази блага за ухото на всеки германец информация, ни хрумна следната идея. Вместо да чакаме кога американците ще допълнят списъка по „Магнитски“ или Иван Гешев да проведе сериозно разследване – все едно от умрял писмо… – решихме да предложим следното. Нямаме и никога не сме имали 2 млн евро, нито знаем как изглеждат, освен от снимките на бойковото чекмедже. На анонимния информатор обаче предлагаме сделка: той ни дава компакт диск с имотите и сметките на Шиши, майка му, Борисов и техните ортаци в Дубай, ние ще ги пускаме един по един всеки ден. Посещенията на сайта ще скочат, ще се обадят и рекламодатели, на които досега Шиши беше забранил да ни се обаждат. Много дни ще минат в изброяване на имоти и сметки, щото нашите не са скромни кат’ германците… 80% от приходите от реклама ще преведем на анонимния информатор. С останалите екипът на редакцията ще плати наема за офиса, тока, водата и увеличеното парно и ако остане нещо, ще го инвестираме в един здрав купон.

Смятаме, че сделката е справедлива. Като се знае колко хора са му набрали на Шиши задето им е разсипал бизнеса и живота, заедно с Борисов и останалите от шайката, може да се очаква, че приходите от желаещи да рекламират, за да четат списъка с придобивките в Дубай, ще са доста щедри…  

***

Сега за Джокович. Ноле казал след победата на полуфинала на „Ролан Гарос“, че да биеш Надал е като да изкачиш Еверест. Егати, сигурно е така.

Ние обаче допълваме: Да проникнеш до дъното на корупцията в България е като да се спуснеш в Марианската падина. Еверест е висок 8 848 м., а Марианската падина е дълбока 11 022 м.

Ноле, пожелаваме ти победа и в неделя на финала, но представи си нас какво спускане ни чака, брат!…

               Фрог нюз       

https://frognews.bg/novini/frog-niuz-obiaviava-nagrada-svedeniia-dubai-dopalva-djokovich.html

Предишна статия

Арабски шейх ли е проф. Спасов?

Следваща статия

България ще се изгражда отново като демократична държава и ние ще имаме щастието да участваме в това

Други интересни