Нещо за размисъл!(Vesselin Stoyanov)

Автор: Няма коментари Сподели:

В. „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“
Издание на българите в чужбина
Година 23-та
stoyanovandco1@abv.bg
Tel.: 0899 144 154

Нещо за размисъл!

Това, което изнася министър Бойко Рашков прави впечатление.
Вижте №. 1.
След като се прочете се вижда, че става въпрос за Мирослав Найденов. Найденов като министър на земеделието подарява земя на Израел. Същото пледира и прави Плевнелиев, по това време министър на регионалното развитие и благоустройството.
Вижте № 2.
Всичко това едва ли е случайно!!!
ББ – тиквата на кой ли не се е дупил да съсипва България.
Вижте № 3.

№1
http://epicenter.bg/article/Boyko-Rashkov-pokaza-signala-sreshtu-Borisov/250950/2/0

Рашков показа сигнала срещу Борисов – спасил от затвора министър Найденов чрез заплаха на свидетел.

МВР шефът каза още, че дело срещу бивш министър на Борисов е било “смачкано” и от него нищо не е излязло “при явни данни за извършено престъпление от съответния министър”.

“Никой не е казал, че Борисов е ял хора. Смисълът беше различен. Не може ли той да каже нещо смислено. Миналата седмица аз направих преразказ какво ми каза един човек в Министерството на вътрешните работи, но ето как той се държи пред неговия екип. Борисов много добре знае за какво говоря”.

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков в предаването “>”ЕвроДикоФ” на телевизия Евроком точно седмица след първото си интервю, в което направи скандални твърдения за бившия премиер.

“Една седмица толеранс имах, за да мога да събера някои материали, тъй като става дума за случай с давност отпреди 10 години… Един експерт заяви, че обявявам неща, за които няма доказателства… Ето ги доказателствата, с които аз разполагам. Ето сигнала, ето свидетелствата”, допълни той и подчерта, че Борисов е отправял заплахи към свидетел по дело от 2009 г., подавайки наръч с документи на Сашо Диков.

“Ако сега не ме послушаш, знаеш, че машините в месокомбината работят на пълни обороти. Жена ти няма да разбере, че тя яде твоето месо”, прочете част от сигнала до министъра Диков.

“… Този човек е много притеснен. Самите показания са много объркани. Някъде дори не се знае какво иска да каже. Първият разпит на този човек е пред съдия Ушев… Бих насочил вниманието на зрителите към досъдебното производство №29 от 2009 година, където има данни за извършено престъпление на един от министрите на Борисов.

Борисов се е застъпил за своя министър и за да не отиде на съд е принуждавал този човек да оттегли своите показания, въз основа на които, ако бяха останали, този министър щеше да влезе в затвора, защото става дума за 200 000 лв.”, каза още в предаването на Сашо Диков силовият вицепремиер и шеф на МВР.

Рашков каза още, че това дело е било “смачкано” и от него нищо не е излязло “при явни данни за извършено престъпление от съответния министър”.

Запитан за втори път от миналата седмица насам ще подаде ли сигнал срещу Бойко Борисов, Рашков каза, че очаква прокуратурата да се самосезира. Той самият нямал доверие на Иван Гешев.

Вътрешният министър не спомена точно кое е делото и срещу кой политик, но направи препратка за срещата в дома на Борисов в Банкя, от която изтекоха записи на бившия премиер, тогавашния градски прокурор Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

В записите, които бяха разпространени през април 2013 г., се чува как те обсъждат по какъв начин да бъде саботирано съдебното дело срещу Найденов за корупция, принуда и престъпление по служба.

Найденов беше обвинен от Софийска градска прокуратура през 2013 г. Досъдебното производство бе образувано още през ноември 2009 г. срещу неизвестен извършител – за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние.

През 2015 г. СГП прекрати разследването срещу Найденов, защото основният свидетел – бившият изпълнителен директор на Държавен фонд “Земеделие” Светослав Симеонов, “не е предоставил достатъчно ясни и конкретни факти, които да дават възможност да се поддържат обвиненията” срещу министъра.

Всъщност основният свидетел по делото срещу скандалния бивш земеделски министър от правителството на Бойко Борисов – Мирослав Найденов, се е отказал от показанията си и разследването е провалено.
А самият Мирослав Найденов обяви, че „застава плътно зад ГЕРБ и лично зад Бойко Борисов“.

Разследването срещу Найденов започна през март 2013 г. Срещу него имаше сигнал от ДАНС, който отлежава близо 4 години. Тогава от СГП обявиха, че през октомври 2010 г. той е предложил 200 000 лв. подкуп на Симеонов, за да възстанови неправомерно ДДС на две фирми – „В.Д.В. 007“ ЕООД и „Мелком“ ООД. Двете компании са работили по програмата за разпределение на храни на социално слаби.

“Това дело е било смачкано от следствието и прокуратурата. Хората са се опасявали от Борисов до такава степен той е могъл да влияе върху развитието на процеса. И от него нищо не е излязло при явни данни за извършено престъпление”, каза Бойко Рашков в петък.

№ 2.
10.09.2011 22:01 – Планът ‘Еврия’, или България- новата Палестина. Ще го позволим ли?!

Автор: planbg Категория: Политика

Земеделци и собственици на земеделски земи с министъра Найденов в Израел

Представители на неправителствени организации от агро сектора са на посещението в Израел заедно с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, научи Фермер.БГ.

От Земеделското министерство потвърдиха информацията като уточниха, че заедно с министър Мирослав Найденов в Израел са представители на Асоциацията на земеделските производители в България, Българска асоциацията на собствениците на земеделски земи, както и от Федерацията на независимите синдикати в земеделието.

Целта на посещението в Израел е обмяна на опит в агросектора, запознаване с постиженията в областта на млечното говедовъдство, капковото напояване, консервната промишленост и оранжерийното производство, които са най-силно развитите отрасли на израелската икономика, посочиха от МЗХ.

 

———————————————]

Плевнелиев предлага държавата да подарява земи за инвестиционни проекти

От Дневник

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев предлага промяна в законодателството, която да позволи на държавата да подарява пустеещи земи на световни компании за нови производствени мощности. Това се разбра от думите му в предаването “Седмицата” на радио “Дарик”.

“За символичния един долар можем да предоставяме буренясали терени, върху които нищо не се случва в последните двайсет години”, каза министърът. По думите му земята няма стойност, имат стойност фабриките и заводите, построени върху нея, и работните места.

Плевнелиев съобщи, че води преговори със “Спарки”, които искат да строят нова фабрика в Русе с площ 60 хил. кв. м, а също и с “Хюлет пакард” за нови инвестиции.

———————————————

Израелски фирми инвестирали у нас 1 млрд. евро за 2 г.

10.03.2009, 14:25 (обновена 10.03.2009, 14:34)
news.bg
http://news.ibox.bg/news/id_1270711063

Световната финансова криза по никакъв начин няма да спре програмите за инвестиции на израелски компании в България.

Това заяви посланикът на Израел в България Ноах Гал Гендлер на пресконференция в Добрич, цитиран от БНР.

Посланикът посочи, че на 19 март израелска компания ще открие в Пловдив най-големия МОЛ в България.

По думите му това е един пример, че големите компании не спират своята инвеститорска активност макар да има известно забавяне на този процес.

Израел е сред най-големите инвеститори в България, посочи Неговото превъзходителство. Той информира, че само за последните две години израелски фирми са инвестирали над 1 милиард евро в страната.

Ноах Гал Гендлер информира, че големи възможности има и за развитието на туризма. Всяка година над 100 000 израелски туристи посещават България, предимно черноморските комплекси.

Посланикът на Израел ще се срещне с кмета на Добрич Детелина Николова.

———————————————————-

Министър предложи да дарим земя на инвеститори

http://dnes.dir.bg/news.php?id=6556478&fp=1

Минисърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев предложи да продаваме по 300 декара земя за 1 долар на големи инвеститори, които да развиват сериозен бизнес в България.

Минисърът предложи да бъде създаден закон, който да подкрепя чуждите инвеститори в България. Той е категоричен, че дори страната ни трябва да подарява земя на чуждите компании, които искат да строят тук фабрики, предаде Дарик. Единствено така у нас могат да се създадат качествени работни места, смята министърът.

Министърът обясни, че в миналото е имало 75 сертифицирани компани от 1-ви клас и е бил определен бюджет от 15 млн. лв., с който е трябвало да бъдат подпомогнати. Така компаниите инвестиращи между 100 и 300 млн. лв. са получили средно по 200 хил. лв. Това е подигравка, ядоса се министърът. Според него инвеститорите не искат пари. Те искат проактивна политика на правителството да им решава проблемите с бюрократите, с разрешенията, със земята. 

Според Плевнелиев държавата стои на едни буренясали хиляди, милиони декари, които освен че са буренясали, нищо друго не им се е случило. Най-доброто, което може да им се случи, да се продадат за един долар на някого, който ще я направи фабрика за нещо, което ще направи българите богати и ще ги позиционира на пазара”.

Израел има интерес към покупка на земеделски земи в България. Това стана ясно на среща в Тел Авив на земеделския министър Мирослав Найденов с колегата му Шалом Синхон.
    Имаме около 3 млн. дка държавни земи, които в кризата не могат да се управляват добре, и възнамеряваме да продадем част от имотите в Държавния поземлен фонд, обясни Найденов. Той предлага и да се създаде съвместен проект с Израел за по-рационално използване на държавните земи.
   Обсъдено е сътрудничество в технологии за напояване и отглеждане на животни за месо у нас.

—————————

БЪЛГАРИЯ – ИЗРАЕЛСКА КОЛОНИЯ?

5 Юни 2010 « назад      

Николай Флоров

Според преданието когато финикийците пристигнали на Иберийския полуостров те поискали от местния цар да им даде земя само колкото една волска кожа. Позволили им. Тогава те нарязали кожата на най-тънки нишки и награбили огромна територия. Иберийците останали със зяпнала уста.

Със зяпнала уста ще останат и Бойковските пишман-икономисти ако си мислят, че трябва да продават земя на Израел, за да получат съвременни познания за обработване и поливане на земя и за допълване на мизерния бюджет на България. 

Земя, господа Бойковски умници, не се продава. Тя е единственото, което остава  за всеки народ, за добри и за лоши времена. Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заявил, че  «е възможно част от държавните земи да бъдат продадени, а други да бъдат дадени под аренда» на Израел. Думите  «е възможно» изглежда означават, че някаква сделка вече е скрепена с подписи.

Само по себе си  сътрудничество с Израел в тая област няма нищо необичайно, ако не ставаше дума толкова нагло за продаване. Пред очите ни се разиграва една от най-жестоките трагедии на света за последните 6-7 десетилетия – тази на конфликта между Палестина и Израел. Палестина се бори за земята си; Израел се бори да си отвоюва право на своя земя. Всъщност, не става дума изобщо за земя, а за възможно най-неплодородното и най-пренаселеното късче територия в целия свят, известно още и като най-скъпата поземлена собственост в света. И двете страни не са в състояние да изхранват населението си без чужда помощ, да не говорим за пълната липса на природни ресурси за каквато и да е индустрия.

Все още ошашавените от комунистическата психушка българи изглеждат неспособни да разберат какво точно може да стане пред очите им: бащината им земя да стане собственост на чужда държава. Тоя път обаче това може да стане не с волска кожа, а със слабото чувство за национални стойности на една сталинизирана  нация и  на една временна власт, чиито управленчески диоптри не й дават да вижда по-далече от носа си. 


Бележка на редакцията:
Материалът е подбран и предоставен на редакцията от наш читател, пожелал да не публикуваме името му.
Материалите са поместени без редакторска намеса.
                    София, 10.06. 2021 г.

Предишна статия

Единство – это сила!

Следваща статия

ЗЕМЛЯ в 8K ULTRA HD – Планета Земля – ​​Лучшие места и расслабляющая музыка животных 8K TV

Други интересни