1340 години от създаването на Дунавска България…

Автор: Няма коментари Сподели:
Да запазим българщината – шествие на националната гордост и родолюбие на 26 юни
 
На 26 юни (събота) от 13:00 ч. в София ще се проведе голямо събитие, посветено на 1340 години от създаването на Дунавска България.Заедно с нас ще бъдат музиканти, народни ансамбли и известни личности, които ни симпатизират.

Шествието ще започне от пл. Народно събрание, жълтите павета пред Министерски съвет,  ще завие наляво покрай Съдебната палата, след което ще продължи по бул. „Витоша“, ще излезе на НДК.

Тази година, някъде във времето между май и юни, се навършват точно 1340 години от мирния договор, с който Дунавска България е международно призната. Държавата ни естествено е доста по-стара, но годината 681 трайно се е наложила като знакова в българската история.

Знакова, знакова, колко да е знакова? Никой освен нас от Възраждане не се сети за тази годишнина. Тук оправданието избори, кампании, вируси  не важи. Просто сега берем плода на десетилетното безхаберно отношение към нашата история.

Само че ние от Възраждане помним. И понеже помним, на 26 юни организираме огромно шествие в София. Започваме от 13 ч., като се събираме пред сградата на Народното събрание (като символ на държавността), и продължаваме по централните улици на столицата до лъва пред НДК, символизиращ българския национален идеал.

Призовавам всеки, който ще дойде на 26 юни, да си носи националното знаме. Нека залеем българската столица с български знамена! Нека покажем уважение и почит към великите си предци и да се надяваме, че ще успеем поне малко да се доближим до техните дела!

Защото изборите идват и си отиват, единствено България остава!“, коментира д-р Костадинов – председател на Възраждане.

 

За контакт с Възраждане: 0878 98 68 91 – Димитрова

С уважение,

Екипът на Възраждане

Предишна статия

Job: SOFTWARE ENGINEERS (заплата: до $200 000 годишно)(три ИТ позиции)(работа от вкъщи)

Следваща статия

Шоуто на Николаос Цитиридис: Йордан Камджалов: Аз не вярвам в свободата

Други интересни