Най-големият белодробен санаториум на Балканите, не само е затворен и е оставен да се руши, но е без охрана, а достъпът до него е свободен

Автор: Няма коментари Сподели:

Институции неглижират разрухата в болницата в Радунци

Шест месеца структурите на Възраждане Стара Загора и Казанлък сигнализират институциите за безстопанствената болница в Радунци.

Най-големият белодробен санаториум на Балканите, не само е затворен и е оставен да се руши, но е без охрана, а достъпът до него е свободен. Част от активите и имуществото  на болницата все още са в сградата – апаратура, мебелировка, болнична и медицинска документация с множество лични данни, медицински консумативи, остатъци от лекарства или медицински изследвания, за които не е известно дали не са опасни за здравето, при неправилното им съхранение.

Подавани са сигнали до Министерството на здравеопазването, стига се и до съд заради нежелание на институцията да отговори на запитване по Закона за  достъп до обществена информация (ЗДОИ). Сигнализирана е още окръжна прокуратура Стара Загора, Национална агенция по приходите – Стара Загора, Регионален държавен архив – Бургас, Комисия по защита на личните данни, Регионална инспекция по околната среда и водите – Стара Загора.

До момента реакция има само от Комисията по защита на личните данни, която констатира сериозна опасност от злоупотреба с лични данни

Основният проблем, който споделиха и от други институции, е липсата на официален достъп до сградите, който да им позволи да влязат в правомощията си.

С приложеното отворено писмо ние от Възраждане за пореден път настояваме Министерството на здравеопазването да осигури достъп до сградата на всички останали институции, за да могат да извършат служебните си задължения. Настояваме Министерството на здравеопазването да осигури охрана на рушащата се болница в Радунци. Обръщаме се към медиите с молба да  ни подкрепят като дадат публичност на случващото се.

За повече информация: 0896 04 15 16 – Искра Михайлова

С уважение,

Екипът на Възраждане

Предишна статия

Шоуто на Николаос Цитиридис: Йордан Камджалов: Аз не вярвам в свободата

Следваща статия

ЗАПОЧВА ПРЕДИЗБОРНАТА АГИТАЦИЯ

Други интересни