Какво ни очаква утре. Идеите на Илон Мъск и бъдещето днес!

Автор: Няма коментари Сподели:
Въпреки, че харесвам подходът му и вижданията му по определени теми, според мен Мъск е доста подценяван каква щета може да нанесе в няколко различни направления. Виждам и доста да се шуми относно колко не са екологични електриките, но малко за това какво правим с всичките тези батерии когато се бракуват после. Къде отиват? Кой ги рециклира? Това е огромно количество токсичен отпадък, и ако не е помислено сега, след не много време ще сме в екологична катастрофа. Скоро всички автомобилни производители ще са вече преминали на пълни мощности в производство на електрички. 
Работя за автомобилна компания и знам, че само за час се бълват хиляди коли.  
Електрическите коли и ел. енергията консумирана от тях, калкулирана в замърсяване е дъвкана тема, но някак удобно се плъзга по зададеният наклон, докато норвежците гордо напомпват настроенията, и си продават петрола, за да купуват на Мъск каруците(хубави са все пак, и привидно не пърдят в градовете, лъскавийка, сами се карат). Практически, в Норвегия могат да карат на бензин почти без пари, но твърдо са заявили, че до не знам си коя година всичко трябва да е електрическо. Това как се нарича… не знам, вие ми кажете.
Японците с техните водородни клетки май са най-напред, и ако преди години такава Тойота беше възможно да се купи само в Япония, вече е навсякъде, но нещо не се разгласява много за нея(Мирай). Чел съм за това колко било трудно да се съхранява тоя водород и колко по-опасен бил, но то е ясно когато има политика да не се направи по-добра технология достъпна, защото новата технология служи само когато е скъпа, и е много сложна, и трябва да се плаща много. Евтиното и простото, но гениално, някъде там настрани седи скрито, щамповано с n-брой клейма “топ сектетно”, като на бай Тесла откритията.

Мулти милиардерите монополизират новите изработени богатства. Принципът на „победителят взема всичко” го е имало винаги, но никога не е бил чак до такава степен в каквато е днес, защото мащаба сега е наистина умопомрачителен, и накъде, и как се е запътила тази тенденция е нещо ново, но това е много дълга тема, а не искам да ви затрупвам с цифри и проценти.
Регулаторните процеси са хванати в тясна хватка от заинтересованите групи и лобита, и така тези, които уж трябва да бъдат променени(големите компании и супер богатите), и които ще страдат най-много от тези промени, се окзват същите, които движат тази “промяна”. Tака влизаме във въртележка и нищо не се променя. 
Системата се самоподдържа, защото тази икономическа концентрация после се транформира в политическа, което пък означава политически монопол, а за справка, икономиката на САЩ никога не е била по-добре от последното десетилетие, което пък означава, и че монополът във всяка една сфера не е бил никога толкова силен, и въобще става една … Затова и социалистите са на гребена на вълната в САЩ в момента.  
Наподобява много на годините когато са разцепили компанията на Рокфелер – Стандарт Ойл. Сечеш една глава на змията, ама от нея излизат още 50. Същия този урод от десетилетия държи(само от чиста любов и алтруичност ги финансира) медицинските институти и университети.
Може да се каже, че буквално им диктува какво да се преподава, и така промива мозъците на тези, които уж трябва да ни лекуват, и си продава патентите за петролните боклуци, които има във всеки антибиотик, ваксини и една камара други „лекарства”. 


В контекста на писаниците ми не ставаше дума за това дали идеите на Мсъка са му хубави или не, а просто финансово, че сметките не излизат(за съревнование на бързея), и как той си е направил затворен цикъл на фирмите, но понеже ги намеси идеите му …
Хора като Мъск
(както и подобни нему като Зукито), излязли от Силициевата долина, мотивацията им е да променят света, което е много по-притеснително от самите пари, които натрупват в процеса на гонене на целта.

Виждаме и докъде може да доведе това, както например с ГеЙтс – спасява 3-ма и убива 20.  
Според мен Мъск не го мотивират парите и искренно вярва в идеите си, които ще „променят света”, и ще стигнат до всички, а той е наистина способен и успешен в това, което прави и се захваща, Като добавим и властта, която добиват хора като него, капацитетът наистина да приложи всички си психопатски наклонности към трансхуманистичните му продукти, които развива, си е реална заплаха за човечеството такова каквото го познаваме.
Смятам, че идеята за колония на Марс е рядко тъпа поради простата причина, че човешкото тяло не е пригодено за живот извън Земята. От всичките му, тази е най-амбициозна, най-трудно постижима, най-скъпа, най-непривлекателна, и иронично или не – най-безопасна като последствия за човечеството. Защо? – Мисля, че лесно почти всеки би си отговорил, но аз ще дам по-тривиален отговор, който обезсмисля цялото начинание като осезаем успех и евентуално спасение на човечеството в далечно бъдеще, както той (си) го представя. 
Тъй като гравитацията на Марс е 1/3 от земната, всички мускули и кокали ще атрофират много бързо.

Няма достатъчно данни въобще как ще се отрази силната радиация при междупланетарни пътувания и все още не знаем как да се пазим достатъчно добре от нея. 
Мишки подложени на очаквани стойности радиация както при междупланетарно пътуване показват разлика в кръвообращението на мозъка и плаки, които се откриват при алцхаймер. 
Въобще дори не е ясно дали може да бъде заченато в безтегловност, или на планета с по-слаба гравитация, защото опашките на сперматозоидите не работят много добре при нулева(свободно падане) или по-слаба гравитация от земната, но интересното е, че в космоса плуват по-бързо. Самата ни физиология пригодена за Земята не ни позволява да бъдем и останем здрави в космоса, а естетическият ефект върху тялото ще е доста тъжен, защото течностите ще отиват в горната част на тялото. Освен подпухналото лице, повишеното налягане в главата ще предизвика намаляване на зрението, заради притискане на зрителния нерв. Естествената реакция на мозъка при повишено наличеие на течности ще бъде команда за производство на по-малко кръв. Астронавти губят до 20% от кръвта си по време на престой в МКС, което прави сърцето по-слабо. Все неща, които Мъскчо никога не е коментирал. Или вероятно първо иска да ни превърне в киборги и после да ни прати там. 
Никой от тези свръх богатите не трябва да има толкова голяма власт, която да му дава правото да прави (без значение) повече зло или добро от избраните от народа да управляват. В противен случай, какъв е смисълът да има избори, ако има задна врата към властта, която е отворена само за супер богатите? 
Направо тогава да им се дават гласовете на тях и поне да се знае кой прави какво. То е ясно, че ако това се случи, т.е. премахнат се чисто политическите фигури, тези с най-много пари просто ще консолидират властта само в тях, но така пък ще си навлекат цялата “народна любов” само за себе си. Политическият слой служи за жив щит когато ситуацията стане напечена.

При това положение дори доктрината Заедно приложена на практика бива поставена под въпрос в дългосрочен план. Как се предотвратятват интереси, които са наднационални?

Капиталът винаги търси път да се умножи, и това, че днес някой е написал законите, нищо не гарантира, че утре друг няма да изманипулира масите, и пак на същия пангар.
Бях мярнал как бившите БГ управляващи мрънкат, 
че искали да се избира председател на ЦИК  с жребий. 
Ако разгледаме историята, то тази избирателна система, която имаме в момента не е демократична, разбира се, и не трябва въобще да се изпозлва този термин за управленията по света, които твърдят, че са избрани демократично, и от което по презумпция да се казва, че са демокрации.

Научно погледнато, човечеството постигаме по-добри резултати колективно, отколкото единично с някой авторитет, пък бил той и много умен, и много доказал се, и много можещ, и прочее.
Пример за това е експеримента с големия буркан с топчета и въпросът:
”Колкото са множеството топчета вътре?
Където отговорът на всички усреднен е по-точен дори от най-близкият до вярното индивидуален отговор, въпреки че, има хора, които отговарят с предположение за невъзможно големи или абсурдно малки стойности. 
Всъщност това не е ново. В древна Елада, където се твъди, че са корените на демокрацията, се е избирало на произволен принцип – „the appointment of magistrates by lot is thought to be democratic, and the election of them is oligarchic”, думи на Аристотел.
Това е още по-важно когато става въпрос за хиперобекти, защото ще се разглежда от различни представители и прослойки, идващи директно от народа, които иначе нямат контакт заедно, но терминът е прекалено онтологичен(философски). Това са неща, които имат взаимовръзки с всяко нещо в битието ни, проникнали са навсякъде и във всички сфери на дейност, но са трудно доловими осезаемо. Обикновено в контекста на някакви проблеми, които като цяло правят един огромен обект, който не може да бъде игнориран(не е субект), но е с толкова непосилни за осъзнаване и разбиране мащаби, че е невъзможно да достигнем границите му докъдето се простира, далеч е във времето и пространството, изисква решения, които оказват влияние върху хората по различен начин, и винаги има някаква неизвестна, и както всичко от наука и теория приведено на практика крие риск от крайния резултат. Пример за това може да бъде капитализмът, екологията в света и т.н.  
Съвсем отделна тема е, че истински капитализъм никога не е имало, защото винаги някой те лъже. С блокчейн технологията и криптовалутите това е възможно, защото там няма шанс някой да те излъже за цената на дадена стока. Нещо като перфектният капитализъм. 
Единственият вариант за подобно животно е масово приемане на блокчейн технологията, т.е. криптовалута и умни договори. Ясно е, че всеки, който наистина разбира какво представлява блокчейн ще знае, че нито САЩ, нито Китай, нито Русия някога ще позволят масово навлизане на тази технология подобно на Интернет, защото заплашва из основи контролът на управляващите(ще им останат само армиите и ядрените/бойни глави), заради идеята за децентрализация, която е залегнала в самата технология, а те вече си взеха урока със солидарни системи като Интернет и премахвнето на информационнитте посредници, за да го допуснат отново, този път с финансовите и легализиращи посредници. 
Не че не може да бъде опорочена както вече има малко на брой адреси притежаващи огромната част от активите и централизирани системи за обмяна, но друго е, ако се признае официално за разплащателно средство и правен инструмент.
Както и да е, много се увлякох.        

САЩ удариха ново дъно:

http://tinyurl.com/2v9f5deu

Унга Бунга ще е на $20-тачката, и ще измести не кой да е, а точно най-върлия противник на банките в американската история (ако ли не и в световната):

https://tinyurl.com/96f4juyn


И с тези репарации за робството, т.е. ще вадят от джоба на хора нямащи нищо общо, да плащат данък за нещо, което нито са извършили, нито предците им са били в САЩ по това време…
Имаше наскоро и изцепка на Пелоси да не се използват местоимения при комуникация, жена на годината за 2015 г. беше травестит, пускат такива(родени биологични мъже) да се състезават с жени в силови и всякакви други спортове, тотално са се побъркали…

Ставаме свидетели на настъпващият културен марксизъм, искаме или не. 

Kristian Stoilov

Предишна статия

Така че нищо радостно не се е случило!

Следваща статия

Ваксина срещу рак на шийката на матката -разобличаване

Други интересни