„БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“ Издание на българите в чужбина

Автор: Няма коментари Сподели:

В. „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“
Издание на българите в чужбина
Година 23-та
stoyanovandco1@abv.bg
Tel.: 0899 144 154

                              НАРОДНО СОЦИАЛНО ДВИЖЕНИЕ
     На 26 май 2021 г. в СБЖ се проведе пресконференция на Народно социално движение, с участието на Румен Дечев, политолог, председател на НСД, Пресиян Петров, зам.председател на НСД, д-р Веселин Стоянов, гл. редактор на в. „България без граници“, затворник от времето на комунизма. Участниците заявиха желание от страна гражданското общество към служебното правителство, формулирани в открито писмо до президента Румен Радев и до служебното правителство.
    В редакцията получихме откритото писмо на Народно социално движение и изразяваме нашата подкрепа за заявените искания по точки I, II, III, без искането за оставка на министъра на здравеопазването д-р Стойчо
Кацаров.
    Исканията на Народно социално движение са достатъчно добре обосновани и очакваме по тях да бъдат предприети незабавно нужните мерки от правителството и прокуратурата, ако я има.
    На редакционен съвет бе взето решение да представим някои писма и сигнали на в. „България без граници“ до бившия премиер и до прокуратурата на Гешев, по които в повечето случаи не сме получавали отговор, или ако такъв ни е бил изпращан, той може да бъда квалифициран само като опит за оневиняване на извършителите на нарушения и престъпления.
    Очакваме по представените по-долу публикации да бъде взето отношение от компетентните служби.

В. „ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“
17.04.2021 Г.
1. Българинът Пею Благов пише, че Бойко Борисов е лежал в затвора в Панкрац в Чешката република през 1990 година. Сигналът е изпратен от Дойче Веле. Потвърдено е, че Борисов е бил част от криминална банда, която е крадяла автомобили в Чехия, като той просто им е бил шофьор…
Според чешките прокурори, които са разследвали тогава престъпната групировка, Борисов е бил на много ниско ниво в йерархията… Борисов е бил съпроцесник с Иво Карамански и ще 6 лица от групата автокрадци. След като търкал 8 месеца наровете в затвора  Панкрац, Борисов с цялата банда е екстрадиран със самолет в България, за да бъде съден у нас.
В България случаят е покрит по заповед на ген. Гоцев от Държавна сигурност, който изпълнява нареждане на Луканов. Процес срещу Борисов и останалите автоджамбази няма.
След като става Гл. секретар на МВР, първото пътуване на Бойко Борисов е до Чешката република, където натиска и успява да издейства досието му да бъде заличено… Оказва се обаче, че записите от затвора Панкрац  са останали.
Миналата седмица архивът на втория най-голям затвор в Чехия беше разсекретен  и информацията за хиляди източноевропейски бандити, сред които и на ..банкянския премиер изтече като поток“, завършва писмото на Пею Благов.

Източник Дунавмост. https://minfo.bg/chehiya-prizna-ofitsialno
-che-borisov-e-lezhal-v-zatvora/със съкращения.

В. „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“
2020 г.
2. Една къща в Барцелона, един щаб на перачи на пари, един валутен борд. Автор Григор Лилов, със съкращения.
ТЪМНИ ПАРИ, ТЪМНИ ОПЕРАЦИИ, БРАТ,ЧЕД И ГОЛЕМИТЕ ПАРИ  НА ДЪРЖАВАТА.  Вместо да се разпростирам надълго и нашироко за тази афера, отново ще посоча голямата, която се оказа скрита зад нея и обслужвана от нея.  И какво като я посоча отново?!  Нищо!
Запитайте се обаче защо всички у нас, от БСП през „Боец“ и всякакви политици,та до всички експерти, коментатори,всички медии, разследващи журналисти и техните предавания мълчат като комунисти на разпит за другия, далеч по-огромен и невероятен скандал, който разследвах във връзка с къщата в Барцелона, където операциите за препиране са били легитимирани като официални парични операции на българската държава
СТАВА ДУМА ЗА ОФШОРНАТА ФИРМА НА КАЙМАНИТЕ, НА СЪЩИЯ ТОЗИ БОЙКОВ  БРАТОВЧЕД, НА КОЯТО БНБ И МФ ПОВЕРИЛИ УПРАВЛЕНИЕТО НА АКТИВИТЕ НА ВАЛУТНИЯ  БОРД, НА ВАЛУТНИЯ РЕЗЕРВ НА БЪЛГАРИЯ !!!
Така редица от операции с държавните пари на практика се оказа, че служат като прикритие за прането на мръсни пари, вкл. и от наркотрафика.
МЪЛЧАНИЕТО
А защо всички мълчат като заклани за тази голяма афера с активите на Борда и на валутния резерв на страната?
Мълчи и Западът, понеже счита знанието си за тези афери – малката около Къщата и голямата около Борда като инструмент за бутане – вж.   (06 SOFIA 647 – секретна грама на посланик Байерли до Вашингтон).
Но и Изтокът – Москва  има това знание. Има го в далеч по-големи мащаби и с налични железни доказателства. И Кремъл, също като Вашингтон използва знанието си за „бутане в правилната посока“.

В. „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“  Параноята – премиерска болест.
20.06.2020 Г.
3.   Премиерът нареди гражданите да бъдат благодарни, тъй като им е дал „рядък шанс да ги управлява“. „Имате голям късмет… Решил съм да не съм скромен заради тези негодници, които по цял ден говорят! Имате рядък шанс да управлявам аз“../segabg.com, 16.05.20 г.
Тулупът демонстрира скромност,интелигентност,любов към негодниците, които по цял ден говорят! Дали изпитва същите чувства към тези, които по цял ден пишат? Най-добре  е да затвори устата по тулуповски на едните и другите, а ние да му благодарим за 11-годишното управление! Ето какво ни донесе то: – Росен Миленов, бивш служител на ДАНС казва на 25.01.20 г. за Fakti.bg:
„За 30 години ограбиха 200 млрд. от народа. Всичко е документирано  в службите… и стои…, не служи на закона, а служи като компромат . Ще ви кажа, че в този скандал с хазарта няма невинни. Този бизнес се е родил по времето на управлението на Борисов, развил се е по същото време и сега се елиминира по негово време…КТБ беше приведена в несъстоятелност, Пеевски прибра 200 млн… „А“ отборът сега е Борисов, Пеевски, Кирил Домусчиев, Инга Ойл – Георги Самуилов – те държат прокуратурата и изпълнителната власт.
– Политологът Евгений Дайнов пред ДАРИК (3.2.20 г.): „Цялата власт е събрана в ръцете на няколко човека в държавата и гл. прокурор е тяхно острие“.По думите му Гешев се опитва да ликвидира последната останала независима институция – президента, като същевременно се надява с удара по богатите да се хареса на обществото.
– Адвокат Емил Йорданов, бивш вътрешен министър (1999-2004) в сутрешния блок „Добро утро, България“ на радио „Фокус“: „Голямата активност на настоящия гл.прокурор Иван Гешев е нещо познато, защото той не е първия, който прави шумни акции, но резултатът от тях е нулев“.
– Прокурор Гешев предупреждава на 17.02.20 г. /segabg.com/:

Президентът Радев дава акъл накъде да гледаме. Премиерът Борисов – кого да размаже прокуратурата и кого да не размаже. Разни бизнесменчета …“
  Гл.прокурор ясно казва, че получава нареждания от премиера кого да размазва и кого – не.
  Това самопризнание не е ли достатъчно основание срещу двамата да започнат съответните процесуални действия?

Предлагаме:

Специални части да задържат по заповед на военен прокурор Гешев, за да дава показания по необосновани арести, както и за отказ да изпълнява служебните си задължения. Военни следователи и прокурори да проведат разследването.
    Борисов, ти знаеш, че българският народ е най-бедния духовно и материално в целия ЕС, но за бедността и отчаянието на народа не казваш и дума.

Борисов, мръсен въздух се носи и от сделката ти за покупка на америкаските самолети Ф-16. Ти плати на 100% цената на самолети, които са още на хартия и не се знае дали и кога ще ги получим.
Борисов, ти постави един лекар-хирург, професор, началник на Военна болница за шеф на НОЩ. Замислял си да го правиш президент!
Докторът-генерал:  „Призоваваме всички български граждани да не възприемат Великденските празници и Цветница като празници“.. „Не ходете на църковните служби, защото там ще се заразите“. Дали Сатаната не говори чрез неговите уста?
Борисов, часът ти удари отдавна. Слез сам от сцената, по-достойно е. Не го ли направиш, в съда ще дойде твоята прислуга  и ще извади на показ всичките ти грехове и ще получиш най-суровата присъда, а тя ще изчистиедно мръсно петно от историята на България.

В. „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“ – СВЕТЪТ И БЪЛГАРИЯ
13.03.2021 Г.
4. БЪЛГАРИЯ. Има 3 думи, които трябва да ползва всеки възпитан човек при общуването си с хората – моля, благодаря, извинете. Очаквах да чуя от премиера поне една от тях. Напразно. Чувам Аз, Аз, Аз. Препоръчвам му да започне многословните си тиради с „извинявай“!
– Извинявай, български народе, че за 11-те години на моето управление те докарах до просешка тояга, до най-бедния народ в Европа.
– Извинявай, че щом си отворя устата, лъжите текат като пълноводна река.
– Извинявай, че направих България и себе си за смях с моя гаменски език..
– Извинявай, народе,  че сутрин кажа едно, а вечер друго. Така е, защото съм прост и нямам понятие от управлението на една държава.
– Извинявай, че ти се натрапвам, но властта е много примамлива, носи много удоволствия, европари, златни кюлчета, имоти и други блага. Как да се откажеш от всичко това?
– Борисов, ти написа във фейсбук, в почит на жертвите на комунистическия режим следното: „Безспорно – хилядите жертви са най-болезнената, но не и единствената последица от комунистическия режим. Щетите върху икономиката, които комунистите и техните наследници оставиха, попавяме и до днес!“

По-нагъл човек от тебе не съм виждал. Ти, който беше член на Българската комунистическа партия, имаш безочието да изговаряш такива лъжи?
– Извинявай, български народе, че България е с най-високо ниво на престъпления, насилие или вандализъм в целия ЕС, съгласно Евростат/БГНЕС.
Изкарай пак твоите лъжливи овчарчета да обясняват колко си велик, недостижим, как цял свят тича да го учиш как се управлява!
Какво чакаш – подавай оставка, народът не те иска, началниците също!

В. „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“ – Прокурорска култура. Що е то? Със съкращения.
06.03.2021 г.
5. …  „Нямам притеснения и мога да работя по абсолютно всеки когото ми посочат – няма недосегаеми. Разделението на властите е лицемерна абстракция. Имам папки за всеки, който изневерява на разбиранията ми – това е държавна измяна! Аз съм перде, в което държавата се забърсва“.

  В редакцията четохме няколко пъти горния текст, публикуван в електронното издание на в. „Сега“ и си задавахме въпроса, дали няма допусната печатна или друг вид грешка.На мнение съм, че тези признания на гл. прокурор са достатъчно основание за арест.
„Има повече от обосновано предположение за извършено от прокурор престъпление по 145а. Нарушен е съвсем ясен текст от НК“, казва адв. Екимджиев. Нарушението предвижда затвор до 3 години. Кой ще изправи гл. прокурор пред български съд?
Гешев отправи запитване до Конституционния съд с искане за тълкуване на имунитета на президента, но преди да дочака отговора, той разпространи подробности по проектираното дело, разговори записани със СРС-та, интервюта с журналисти и пр.

Гешев изглежда не знае, че КС не е училище за недоучили юристи, още по-малко за главни!
Възможно ли е Гешев да храни недобри чувства към Президента?
Знам само, че Мракът ненавижда Светлината!

НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ „ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО В БЪЛГАРИЯ“ 
6   Писмо адресирано до гл.прокурор Сотир Цацаров  от д-р Веселин Стоянов, председател на НСГОБ
25.05.017 г.
„Г-жа Арнаудова преразказва съвсем накратко и не съвсем точно съдържанието на писмото-сигнал на НСГОБ и ни съобщава, че по точки 1,2,4 и 5 СГП извършва проверка и провежда разследване,поради което…е налице пречка за образуване на досъдебно производство, респ. не се налага възлагане на проверка. От текста на писмото се вижда, че още преди завършването на проверката и разследването, извършвани от ДГП, г-жа Арнаудова постановява: ОТКАЗВАМ да образувам досъдебно производство и прекратявам пр.пр. No 5538/2013 г. по описа на СГП. 

   По приложеното от НСГОБ писмо от кипърското М-во на икономиката, в което са посочени имената на българските граждани Живко Делчев, Цветелина Бориславова, Мирослав Дерменджиев и БОЙКО Методиев Борисов, които притежават банкови сметки в Кипър, г-жа Арнаудова застъпва странна позиция.Според нея притежание на сметки в банкови институции не представлявало престъпление..Г-жа Арнаудова добавя още,че в сигнала не се твърдяло че в тези сметки се съхранявали парични средства с престъпен произход.
Изглежда г-жа Арнаудова не знае, че НСГОБ не е Сдружение с разследващи функции, и че точно прокуратурата е институцията, която трябва да установи дали длъжностните лица са декларирали своите сметки и суми в чужди банки и какъв е произходът на наличните средства там“.
По случая няма предприети действия, а Бойко Борисов закри с/ката си. 

В. „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“    Чрез Специализирана до Апелативна прокуратура. Възражение – жалба  срещу Постановление на Специализира на прокуратура по преписка No27/2020 г. Със съкращения 29.07.2020 г.
7. За проекта по рехабилитацията на язовир „Студена“.  Министър Лиляна Павлова казва, на 09.11.2016 г.(в. „19 min”):  “..да, язовирът е в ремонт…“
„Стартирането на проекта е днес“. За проекта са отпуснати 32 млн.лв.    Рехабилитация не е извършена, съгласно изказване на премиера Борисов пред bTV на 28.12.2019 г.: „От 52 години не е пипано нищо“.
Въпрос към Апелативна специализирана прокуратура: Къде са тези 32 млн. лв. Настояваме за отговор.
Въпрос към АСП: За язовир „Пловдивци“ по проект са отпуснати 50 млн.лв.
Усвоени са 37 013 619 лв. Къде са икономисаните близо 13 млн.лв.?
Въпрос към АСП: За язовир „Луда Яна“ прокурор Кънев ни информира, че язовирът е в процес на строителство. Строителната стойност на обекта по договора е 56 270 330 лв. с ДДС. Съобщава ни още, че „Отделно цената на проекта включва приблизително 2,7 млн.лв. за обследване и 2,5 млн.лв. за строителен надзор“. Прокурор Кънев не ни съобщава на колко възлиза инвестицията за строителството на язовир „Луда Яна“. Защо я крие?
Бакалска сметка: 150 млн.лв. инвестиция за 3-те язовира
Не стигаме до сумата от 150 млн.лв.
Очакваме да получим точни отговори на точните въпроси.“
Не сме ги получили до днес.

В. „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“ – Среща със зам.председателя на МС  г-н Валери Симеонов, със съкращения
29.07.2017 г. 

  1. На 10.07.2017 г. няколко представители на пенсионерски организации и
    на НС „Гражданско общество в България“ бяхме приети от вицепремиера на Р.България г-н Валери Симеонов. На срещата присъстваха и неговите съветници г-жа Христина Христова  и г-н Боян Николаев. Г-н Симеонов направи кратък преглед на дадените предизборни обещания от ОП и обясни какво е направено по тяхното изпълнение. Спря се подробно и на проблема с пенсиите и невъзможността да бъде изпълнено даденото обещание за повишаване на минималната пенсия на 300 лв. Той обясни това със съотношението на силите, участващи в коалицията – 4:1 в полза на ГЕРБ и различията в приоритетите, които имат ОП и ГЕРБ.Тези различия са позволили на ОП да постигнат все пак увеличение до 200 лв. Според Симеонов приоритетите на ГЕРБ са саниране и строеж на пътища. Попитах вицепремиера защо ГЕРБ са се насочили към тези дейности. „От тях се печели най-много“, бе отговорът. „А от тях не се ли краде най-много?“, попитах аз. „Да, краде се“. „Значи те крадат“, попитах отново. „Да, крадат!“   Попитах   какво се случва с тези, които са в една компания с крадци. „Е, всеки отговаря за себе си“.

В. „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“  До посланика на САЩ в България
14.11.2019 г.
9. Господин Посланик,
Обръщам се към Вас в един тежък за родината ни момент. Недоволството на народа от антибългарската  политика, която водят правителствата след 1989 година до днес, и таена в сърцето му, вече излиза на улицата.
На Вас лично, и на държавното ръководство на САЩ е добре известно, че България е на ръба на пропастта, че народът ни живее в условията на духовна и материална нищета, лишен от качествено здравеопазване, от правосъдие, притискан жестоко от организирана и битова престъпност и финансова олигархия, които изсмукват и последните му жизнени сокове.
Днес България е собственост на национални предатели, убийци, грабители, на колониалните си господари. Това е добре известно на Вас лично и на Вашето държавно ръководство. На нас, българите, е добре известно, че човекът, който е довел Родината ни до крематориума, е Вашето протеже Бойко Борисов.
Предполагам, че сте достатъчно интелигентен, за да разберете, че ненавистта изпитвана към този индивид се пренася към неговите покровители.
Освободете се от него и не ни налагайте втори като него.
От това ще спечели България
От това ще спечелят САЩ.
Все още вярвам, че не желаете да се пролива кръвта на нашия прекрасен народ.
Надявам се да заслужите нашето българско уважение.
София, 07.03.2018 г.                                  д-р Веселин Стоянов
Издател и гл.редактор на в.“България без
граници.  Политически затворник по тоталитарно време

Чрез посланика на САЩ в България
До Президента на САЩ Доналд Тръмп
14.11.2019 г.
Уважаеми господин Президент,
Вярвам, че сте запознат с текста на горното писмо. Актуални и днес са констатациите в него. Няма да преувелича ако кажа, че положението на българския народ се влошава с всеки изминат ден. Не е за завиждане 112 място по свобода на словото, ще завидите, вероятно, само на лекотата, с която Вашето протеже печели избори, за да продължи престоя си на премиерския трон.
Знаете, че Борисов призна простотията си. Други свои недостатъци и грехове все още не е признал, но и това ще стане скоро.
Може би знаете, че простия слуга прави господаря си за смях.
Убеден съм, че не го заслужавате.
С уважение: д-р Веселин Стоянов

До Посолството на САЩ
София, България
30.01.2021 г.
На вниманието на г-жа Джесика Ким,
Уважаема госпожо Ким,
Удовлетворен съм от Вашето изявление по време на онлайн дискусията от Атлантически клуб – София.
Радвам се, че американски дипломат даде израз на добрите си чувства към българския народ и нарисува с професионално майсторство грозната картина, която наблюдаваме в днешната България.
Приемете моите поздрави
д-р Веселин Стоянов
Гл.редактор

 

P.S. Бях приключил с представянето на редакционната позиция по проблемите на българското всекидневие, когато  обявиха имената на българи, санкционирани по щатския закон „Магнитски“. По това решение имам някои мисли:
1. От поне 14 години нашето издание публикува материали, информации и сигнали, които свидетелстват за престъпно бездействие на прокуратурата по фрапиращи нарушения на законите. Дойде ден, когато  отвън трябваше да ни кажат, че случващото се у нас е недопустимо и ни посочиха няколко лица, които трябва да бъдат подведени под отговорност.
2. Трябва да кажем поне едно благодаря на президента Байдън за проявената смелост да постави подписа си под този документ. ЕС, НАТО и други уж приятели нежно и с любов критикуваха Бойко, Гешев и тяхната дружина. Европейската народна партия и нейният Манфред Вебер се хвърлиха с телата си на амбразурата в защита на бойковщината и гешевщината. Те приятели ли са на българския народ? Не личи по нищо!
Трябва да напомним на Вашингтон, че преди да бъде назначен, а не избран, т.нар. гл. прокурор беше два пъти канен на посещение в САЩ. При разговори с него (с преводач) не му ли бе казано, че трябва да забрави това право, което е изучавал в милиционерската школа в Симеоново? Двете посещения дадоха криле на самовлюбения Гешев и той си въобрази, че е държава над държавата.  Простотията му лъсна в пълния си блясък при акциите срещу президента Румен Радев, срещу кметицата на р.“Младост“
в София, при негови лишени от мисъл интервюта.
Кому е нужен прокурор като Гешев? Никому! Или може би на неговите приятели Бойко Борисов и Делян Пеевски?
3. Президентът на КТБ Цветан Василев не е включен в черния списък. Той събра огромен  доказателствен материал срещу дуета Борисов – Пеевски, ангажира голям адвокатски колектив, който го предаде след съответната юридическа обосновка на президента Доналд Тръмп. Той остана на бюрото му, без подпис, за съжаление.
Българският народ се събуди и преодолява страха. Прав беше президент Румен Радев като каза:
Мутри вън!
София, 03.06.2021 г.                                                               д-р Веселин Стоянов

Предишна статия

Поздрави от Българска Легия АНТИМАФИЯ…

Следваща статия

Така че нищо радостно не се е случило!

Други интересни