Общинският съвет на Свиленград против закриването на митницата в града!

Автор: Няма коментари Сподели:

Общинският съвет на Свиленград прие декларация против намерението на финансовото министерство да закрие Митница – Свиленград, съобщи радио „Дарик”.

На заседанието не присъстваха съветниците от ГЕРБ. Общинският съвет в Свиленград прие декларацията в подкрепа на митницата с 13 гласа “за”.

В документа, изпратен до председателя на парламента, премиера, финансовия министър, директора на Агенция “Митници” и областния управител на Хасково, се казва, че обявените мотиви на предложението няма да доведат до премахване на условията за съществуване на корупционни практики и че е много по-целесъобразно и ефективно административната и структурна реформа да се извърши на място в Свиленград.

Вносителят на декларацията и председател на Общинския съвет в Свиленград Никола Динков заяви, че местната митница съществува от 96 години, че е най-големият сухопътен пункт на Европа и там се спира преминаването на големи пратки с наркотици и се предотвратяват много нарушения.

“По принцип сме против корупционните практики, но когато говорят за канали, би било добре службите, които отговарят за съответния сектор, да направят такива разследвания така, че да се види кои са поръчителите и кои са покровителите на тези канали. Всичко това е вследствие на управленията през последните 25 години, защото не е тайна, че нарушения от този род е имало на Митница-Свиленград през всички тези години и на другите митници”, каза Динков.

България

http://fakti.bg/

Предишна статия

Коментар от “юриста” към статията “Излъгани надежди”!

Следваща статия

Морските чудовища – трета серия!/на руски език/

Други интересни