Слушайте тялото си

Автор: Няма коментари Сподели:

Здравейте, скъпи мои любими деца!

Като продължение на предишното ми послание, искам да ви дам няколко съвета днес как да различите желанията на вашето тяло от желанията на ума си, който често е повлиян от външни влияния.

В днешно време, когато информацията за здравословния начин на живот се изсипва от всички страни, е много важно да се научите да се абстрахирате от влиянието й и да се научите да слушате само себе си.

Въпреки това изобщо не е необходимо да се отказвате напълно от такава информация.

Напълно възможно е в нея да има рационално зърно и дори нещо полезно конкретно за вас.

Но трябва да подходите много избирателно.

И за да ви помогне, вашата интуиция и способност да определят не само умствения, но и енергийния компонент на този вид информация.

И ето как можете да го направите.

Тъй като всяка информация съдържа енергията на човека, който ви я предава, първо трябва да обърнете внимание на този човек.

Вдъхва ли ви доверие и симпатия, или, напротив, тревожи ви и прави отблъскващо впечатление?

Ако това е вторият вариант, тогава е по-добре изобщо да не слушате съветите му, тъй като те вече ще бъдат „заразени“ с неговата негативна енергия.

Може да бъде много по-трудно да проследите енергията на информацията, която четете, тъй като нейният автор остава зад кулисите.

Но дори и в този случай на помощ може да ви дойде интуицията или още по-добре чакрометърът – за тези, които вече са го усвоили.

Какви грешки са най-чести сред тези, които обръщат голямо внимание на здравословното хранене?

По правило хората следват сляпо препоръките на „експертите“, които се дават за всички.

Но всеки човек е толкова уникален, че общи съвети не могат да бъдат приложени към всички без изключение.

Ето защо, дори и да ви се струва, че сте намерили идеалния консултант по хранене, който вдъхва вашето съчувствие и пълно доверие, винаги помнете, че вашият основен „съветник“ е собственото ви тяло.

Той е този, който знае точно кое е добро за вас и кое не, какво количество храна и вода е нормално за вас, колко пъти на ден трябва да ядете и по кое време да спрете да го правите.

Вероятно сте забелязали, мили мои, че Силите на Светлината никога не дават точни и подробни указания относно вашето хранене.

Това винаги са само съвети и препоръки, които се основават на основния постулат: слушайте тялото си – то никога няма да ви излъже.

Затова се научете да питате тялото си, преди да ядете нещо, дали ще му е от полза и се опитайте да чуете неговия отговор, който със сигурност ще последва под една или друга форма.

И още един съвет.

Не се колебайте да отказвате това, което другите ви предлагат, ако чувствате, че не ви се яде.

Много хора, когато идват на гости, от страх да не обидят своите домакини, буквално тровят тялото си с храни и напитки, които са вредни за тялото.

Намерете всяко извинение, за да откажете лакомство, като по този начин спасите тялото си от ненужен стрес.

Много е важно да поддържате не само съзнанието си, но и физическото си тяло в чистота и хармония, тъй като те са неразривно свързани.

https://bgprevedi.com/listen-to-your-body-44611-2/

Предишна статия

КОНСТРУКТИВНИЯТ ПОГЛЕД на професор Божидар Янев

Следваща статия

Вибрационната скала

Други интересни

Вашият коментар