ЕС злоупотребява с нашите деца: Обучение насърчаващо изследването на пол и полова идентичност различни от биологичните

Автор: Няма коментари Сподели:

Тази сутрин изпратихме писмо до г-жа Илиана Иванова, комисар по въпросите за образованието и младежта, с копие до председателя и членовете на Европейската комисия.

Поводът е финансирано от ЕС обучение – десет-дневен лагер, по Еразъм+, наречено „ДрагТивизъм“*, което ще се проведе през септември за тинейджъри между 14-17 години.

Обучението насърчава изследването на пол и полова идентичност различни от биологичните, Драг-активизъм, овладяване уменията на “изкуството на Драг”, които да им предоставят “възможности за заетост” (драг-танците се практикуват по време на гей паради, драг паради, кабарета и нощни гей клубове-справка Уикипедия), децата да празнуват ЛГБТИ културата и да подкрепят подобни инициативи в техните страни и др.

Научихме, че по-рано тази година, като част от този проект оскъдно облечено 16-годишно момче е заснето да танцува сексуално съблазнително драг танц на сцената на гей бар. Към него се е присъединило младо момиче по бельо и тиксо върху зърната си. В писмото посочихме, че това е сексуално, психологическо и физическо насилие над тийнейджъри, което ги прави удобна мишена за насилници и трябва да спре!

Посочихме също, че обучението на непълнолетни да се обличат и гримират в противоположния пол – като драг кралици и да изпълняват сексуални танци не е образование, а е насилие над деца, което във всеки друг контекст би било подсъдимо.
Предвид поставените в програмата цели поискаме г-жа Иванова да ни отговори:

– По какъв начин изследването и насърчаването на пол (gender), различен от биологичния е здравословно и помага на деца 14+ в тяхната идентичност и съзряване?

– Какви възможности за заетост ще предостави усвояването на уменията на “изкуството на Драг”, което се очаква проектът да предостави? Още повече, че драг танците се практикуват по време на гей паради, драг паради, кабарета и нощни гей клубове.

– Защо следва да се карат децата-участници да “празнуват” ЛГБТИ културата и да подкрепят ЛГБТИ+ програми и инициативи в техните страни? Следва ли те да празнуват и да се застъпват за нарушаването на тяхното основно права – да имат връзка със своите майка и баща?

Посочихме, че е недопустимо данъците ни да се използват за индоктриниране, злоупотреби и сексуализиране на децата.

В писмото настояхме ЕС да спре финансирането на проекта ДрагТивизъм, както и да не подкрепя подобни проекти в бъдеще.

Писмото може да видите на: sva.bg

Важно е да сме бдителни и да не допускаме подобни експерименти с децата ни, било то в училище или в “обучителни” програми като тази.

С вас за децата и семейството,

Михаела Джоргова и екипът на Асоциация общество и ценности

PS *DragTivism – акроним за драг личност и активизъм. Драг човек/кралица е мъж, който използва пищни дрехи и тежък грим, за да имитира и преувеличава женския пол.

Обучението през есента не обхваща страната ни, но включва близки на нас страни като Словакия и Гърция.

До момента за ЛГБТИ проекти по Еразъм+ са похарчени близо 2.5 милиона евро. Този проект ЕС е финасирал с 35,730 евро.

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

ЗАЩО ПРЕКРАТЯВАМ КОМИСИЯТА ЗА ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК? Киро Брейка…

Следваща статия

Пластмасови бутилки за еднократна употреба: Пластмасата им може да освободи тeжки мeтали и вещества, които влияят на xopмoналния баланс на човека

Други интересни