Отец Абсолют: Хранителна култура

Автор: Няма коментари Сподели:

Здравейте, скъпи мои любими деца!

Днес искам да говоря с вас за друг компонент от социалната сфера на вашия живот.

И ще говорим за културата на храненето.

Всъщност тя включва доста аспекти.

Това са не само свежи и висококачествени продукти, но и културата на тяхното потребление.

Голяма роля в това играят естетиката на сервиране на ястията и атмосферата, в която човек консумира храна.

Преди време на това се отдаваше голямо значение, тъй като хората усещаха как тялото им реагира на такива на пръв поглед дребни неща, на които малко хора обръщат внимание в съвременното общество.

Всъщност така нареченото „бързо хранене” (фаст фуд) и съпътстващата го атмосфера са толкова далеч от един изискан празник в приятна атмосфера, колкото земята от небето.

Цялата работа, скъпи мои, е, че вашето тяло и всеки от неговите органи са интелигентни и наистина се нуждаят от вашата любов, уважение и грижа.

И културата на хранене е една от тези прояви от ваша страна към тях.

Какво и как ядете, на какво място и с кого, е от голямо значение за вашето тяло.

Но съвременният човек е забравил за това и често хвърля в себе си, сякаш в „пещ“, произволна и понякога нискокачествена храна, чийто вкус дори не усеща, тъй като яде в движение или докато гледа телевизия, и най-често по време на разговори, и не винаги от приятните.

В резултат на това тялото му стачкува и отказва да преработи „горивото“, което е толкова бедно във всички отношения.

Разбира се, не трябва да изпадате в крайности, като обръщате твърде много внимание на диетата си.

Както навсякъде, тук трябва да намерите средно място, за да не отделяте твърде много време за готвене, но въпреки това сами определете набора от продукти, който отговаря на вашите нужди и финансови възможности.

Природата е толкова щедра и разнообразна, че всеки може да намери хранителни продукти според джоба си, освен това най-често евтините и прости продукти не са по-ниски по стойност, а понякога дори надвишават скъпите „деликатеси“ и с творчески подход винаги можете да намерите един от тях, можете да създадете кулинарни шедьоври.

И ако освен това се научите да създавате празнична атмосфера за всяко хранене, тогава тялото ви ще ви благодари стократно, тъй като за него е много важно да му засвидетелствате уважение и да го наситите не само с вкусна и здравословна храна, но също и с красота, която винаги носи високи вибрации.

И все пак основното за вас е способността да разпознавате вкусовете и нуждите на тялото си, а не да следвате рекламите, съветите на приятели и лекари, които толкова обичат да разказват на хората за ползите от някои продукти и вредата от други.

Научете се да слушате реакцията на тялото си към определен продукт, за да не го натоварвате с твърде тежка за него храна или, обратно, да не го подлагате на гладна диета.

Но за да успеете, трябва да се научите да ядете храната внимателно, да се наслаждавате на храната и да се наслаждавате на всяка хапка, като в същото време слушате как тялото ви реагира на нея.

И още един съвет: винаги се опитвайте да вечеряте със семейството и близките си по дух хора – с тези, с които можете наистина да се отпуснете и да бъдете себе си.

За бизнес-срещи с непознати хора е по-подходящо чаша чай или кафе, тъй като всяка, дори и най-изисканата храна няма да ви помогне, ако сте напрегнати и съсредоточени върху разговора, а не върху това, което ядете.

И никога не забравяйте, че всяка храна ВИНАГИ е пропита с енергията, която излъчвате, така че културата на хранене включва вашите емоции по време на приготвянето на храната и в момента на нейната консумация.

Днес ще спрем дотук.

Отец-Абсолют, който ви обича безмерно, ви говори

Прието от Марта на 8 август 2024 г.

https://bgprevedi.com/food-culture-44221-2/

Предишна статия

Сега има ожесточена война за умовете на хората, която се разгръща в медиите и в интернета!

Следваща статия

Духовные причины, почему вы просыпаетесь в 3–5 утра | Долорес Кэннон

Други интересни