Истината за свидетелят срещу Исторически парк – Стефан Калчев

Автор: Няма коментари Сподели:

Нека всеки четящ си направи изводите кой всъщност е Стефан Калчев.

Разразилата се медийна и институционална атака в последните месеци около Исторически парк и изпълнителния му директор Ивелин Михайлов, включително и ангажираността на най-висшата държавна институция – Народното събрание, е провокирала Щелян Калчев да разкрие шокиращи данни за собствения му баща. Откровената до болка лична история разкрива мрачната истина за Стефан Калчев, бивш охранител към Исторически парк, понастоящем един от свидетелите на Временната парламентарна комисия, която разследва дейността на парка. Мотивът да разкрие дълго пазени семейни тайни е свързан с желанието на Щелян правдата да излезе наяве, за да не пострадат невинни хора.

Публикуваме текста на Щелян Калчев без редакторска намеса:

След дълго мълчание по темата, мисля, че назря моментът, в който да се мълчи е пагубно. В следващите редове ще бъда до болка откровен с една единствена цел – истината да излезе наяве, тъй като на правдата вероятно ѝ трябва повече време!

Провокиран съм най-вече от факта, че българският парламент дава трибуна и гласува доверие на лица, разпространявали неистини публично; извършвали системно домашно насилие, доказано от съда на всички инстанции и с издадени ограничителни заповеди; обвиняеми от прокуратурата; със запорирани лични сметки; възбранени имоти от НАП и от трети лица.

Повече от 2 години премълчавахме ужаса, страданието и болката, през които майка ми, сестра ми и аз преминахме. Всички причинени от един човек – Стефан Дамянов Калчев – баща на мен и сестра ми, вече бивш съпруг на майка ми. В момента този човек е част от временна парламентарна комисия, която се занимава с дейността на Ивелин Михайлов и “Исторически парк”. В същата комисия Стефан не пропусна да ме атакува отново.

Мълчанието ни през тези две години беше с цел семейните проблеми да останат в семейството, а компетентните институции да бъдат правораздавателен орган. От 2023 г. баща ми не спря да търси трибуна за неверните си твърдения, с цел да ме очерни и навреди, при всевъзможни блогъри, влогъри, знайни и незнайни медии, а сега е стигнал и до парламента. И така поне 5 пъти за последната година!

Всичко започна през май 2022 година, когато баща ми за пореден път малтретира майка ми, посинявайки я от бой. Този път тежко. Побоят е бил жесток, майка ми е била вързана с колан, заплашвана, че ще бъде убита и принуждавана да мълчи. Все пак, макар уплашена до краен предел, събира сили и си изважда медицинско от съдебен лекар.

За този конкретен побой, добре си спомням, че в едно от съдебните заседания баща ми твърдеше, че майка ми се ударила с някаква тенджера у дома, а на друго заседание, че е ходила на излет с приятели и докато се дърпали по една пътека, някой я ударил неволно с бастун в лицето.

Дълго се чудехме какво е провокирало тази агресия в баща ми. След време стана ясно, че един от поводите е бил друга жена, която според много свидетели често посещавал. Останалите причини за системния тормоз се оказаха тривиални… за пари и имоти, както ни показа последвалото бъдеще.

При едно от моите прибирания във Велико Търново станах пряк свидетел на подобна на горната сцена. Баща ми се прибра подпийнал след среща с „приятел“. Отново се нахвърли на майка ми. Опитах се да го спра. Първо с думи, после с тялото си. Отнесох няколко удара, докато хем пазих майка ми, хем пазих себе си. Всичко това без да съм го удрял или упражнявал насилие върху него… Предупредих го, че ако това се случи още веднъж, ще извикам полиция. На следващата вечер сценката се повтори и принуден от нарастващата агресия аз се обадих на полицията.

След това събитие майка ми осъзна, че не може да продължава така. Преспахме няколко вечери на хотел и тя ме помоли да я настаним в Кризисния център за лица, пострадали от домашно насилие. Не пожела да ѝ наема квартира в Търново, нито да дойде у дома в София. Искаше да е под държавна закрила и при специалисти, които да ѝ помогнат на смазаната психика. Прекара там няколко месеца. Огромна благодарност на невероятните хора в Центъра и специално на директора на Социалните услуги във Велико Търново – Росица Димитрова.

Междувременно майка пусна жалба срещу Стефан по закона срещу домашното насилие, защото тормозът му продължаваше. Бездействието ѝ този път можеше да е фатално в бъдеще. Съдът призна Стефан за виновен за системно домашно насилие на всички инстанции и на 04.07.2022 г. го отстрани от семейното жилище за срок от 12 месеца. Издаде заповед да не доближава майка ми и да заплати разноските по делото. Спасихме майка. Сега мишените на Стефан станаха други.

Баща ми беше силно афектиран, че аз и сестра ми защитихме майка. Били сме го „предали“, а майка ми го била „изложила неоснователно“, като всичко било „постановка“. Предупреди мен и сестра ми, че ще извърши срещу нас „жестока беля с много тежки последствия“, ще се „случи най-нежеланото“ и ще „гръмне светът“. Към мен лично, че „ще ми дойде краят“ и „ще ме орезили в УНСС“. И започна да изпълнява заканите си, една по една. Тайно и публично. Обиколи, където можа, за да ме атакува и да търси съмишленици. Отмъщение след отмъщение. Понякога чрез полицията, понякога през прокуратурата, понякога чрез медиите, понякога чрез опити за сплашване на жена ми и нейните родители, понякога с тежки обиди пред приятели…

За мен беше важно да спася майка ми физически и емоционално. После беше важно да направя същото и за сестра ми, която се превърна в мишена на Стефан и пострада от него много тежко финансово, което я принуди да потърси правата си в съда. Всеки родител ще бъде шокиран от това, което този „баща“ причини на дъщеря си, но за това ще говоря по-късно! Успявам засега да защитя и двете, но за сметка на атаките срещу мен. Аз съм мишената! Не ме е страх. Важното съм го казал в съда. С факти. И като свидетел, и като пострадал. И сме спечелили всички дела, завършили към момента. Има недовършени и незапочнати. И там разчитам на обективността на българския съд.

Сега искам директно да споделя пред вас фактите, които засягат мен като личност, родител, преподавател и предприемач:

1. Стефан Калчев е осъден за домашно насилие на всички съдебни инстанции с ограничителна заповед да не доближава майка ми. Окончателно. Също така съдът го отстрани от семейното жилище за срок от 12 месеца. Въпреки това, имаме доказателства, че той не спази тази съдебна заповед и я наруши, което е подсъдимо.

2. Стефан Калчев не е живял като „просяк“ (както той твърди публично) след изгонването му от съда. Първоначално живееше в огромната ни семейна къща, а впоследствие в напълно обзаведен тристаен апартамент в скъп затворен комплекс, който той лично купи преди описаните събития с налични средства (откъде ли?!), без кредит и на името на фирмата си (защо ли на фирмата си?!).

3. За да отмъсти на дъщеря си, която защити майка си, Стефан Калчев „припозна“ като свои огромни финансови средства и материални активи, които отказа да ѝ върне след неколкократни нейни молби. Поради тази причина сестра ми заведе дело за връщането на тези активи. В резултат сметките на Стефан Калчев бяха запорирани от съда, а имотите – с наложени възбрани. Делата текат въпреки нечии опити за забавяне. Дяловете на бившата му фирма Авангард СОД също са запорирани от скоро, защото увреждат интереса на дъщеря му, в качеството ѝ на кредитор.

4. Стефан Калчев е обвиняем по няколко състава от Наказателния кодекс от Прокуратурата след продължително полицейско разследване. Всичко това като резултат от горните му действия. Очаква се делото да започне през есента на 2024 г.

5. Стефан Калчев сам твърдеше, че е дългогодишен пръв приятел и защитник на Ивелин Михайлов, години наред, докато прибираше стотици хиляди левове от охраната на Исторически парк. Баща ми влезе в публичен конфликт с Ивелин Михайлов, когато договорът за охрана на Авангард СОД беше прекратен, вследствие на множество сигнали за системно неизпълнение на неговите задължения по сигурността на обекта. След това баща ми се превърна в първи критик на Парка и на изпълнителния му директор. Ясно защо.

6. Охранителната фирма Авангард СОД ООД създадохме аз, съдружникът ми Георги Янков и адв. Кирил Анев преди десетина години, за да има къде и какво да работи Стефан Калчев. Поканихме го за съдружник, тъй като беше освободен от предните охранителни фирми поради ред причини. Развихме компанията и когато тя потръгна, Стефан каза, че ние не вършим никаква работа и той не ни иска за съдружници. Бяхме свършили черната работа и той не искаше да дели плодовете на труда ни. Съгласихме се на промяната, за да няма още повече скандали. С Георги си върнахме само първоначалния капитал, без да сме взели и един лев печалба през годините. Другото му оставихме на него. После баща ми разправяше гордо как сам направил фирмата и я превърнал в успешна. СОТ звеното му беше на ръба на фалита и ме помоли да му помогна с продажбата. Въпреки горчивината от миналите му действия, осъществих много добра сделка със СОТ 161. Благодарност не получих.

Ето част от конкретни клеветнически твърдения, които многократно разпространява в медиите:

1. Аз съм го въвлякъл в схема и съм го принудил да инвестира пари при трети лица. Лъжа! Не съм посредничил, нито съм взимал участие във взаимоотношения от такъв тип. Факт е, че се познава с Ивелин Михайлов покрай мен и благодарение на това е спечелил стотици хиляди левове от бизнес с Исторически парк.

2. Стефан Калчев се представя пред медии и влогъри като собственик на Авангард СОД. Лъжа! Продава фирмата през 2023 г., която после е препродадена още веднъж. Сега собственик на фирмата е Пенка Лазарова от Велико Търново, шивачка и твърде близка до Стефан. Толкова близка, че ѝ продава активите и дори апартамента, които струват стотици хиляди левове, срещу 1000 лв. Официално!

3. Упражнявал съм върху него насилие (и забележете) за същите дати, за които съдът го осъди за домашно насилие върху майка ми. Лъжа! Заведе дело – шамар срещу мен в последния възможен момент, надявайки се майка ми да изтегли жалбата за домашно насилие срещу него. После ми пращаше посредници за уреждане на въпроса. „Ако майка ти свали делото, баща ти ще свали неговото срещу теб.“ Не се поддадох на натиска и на опита за сплашване. Нямаше да предам живота на майка ми, дори и с цената на моето спокойствие. Съдът логично не откри никакви доказателства в подкрепа на тезата на Стефан и отхвърли жалбата му на всички инстанции след няколко заседания.

4. Аз и майка ми сме му били разбили личната каса у дома и сме му откраднали 90 000 – 100 000 лв. (сумите се меняха според публичните му изяви). Лъжа! Всичко, което е поискал от семейното жилище, устно и писмено, след изгонването му от съда, му беше предадено със списък и той не е имал никакви претенции за липси след това. ЕДНА ГОДИНА по-късно и две седмици след като съдът му запорира сметките (защото той отказва да върне на дъщеря си оставени за съхранение фрапантни суми), Стефан започна медийните атаки срещу мен и подаде жалба в Криминална полиция, че му липсвали десетки хиляди левове. Тогава целенасочено лансира и версията, че Ивелин Михайлов му дължал „много пари“. Въпросните „много пари“ се променяха като цифра при всяко негово медийно участие, като варираха от 90 000 до 400 000 лв. Странно, как никой не му зададе въпроса откъде би имал толкова много пари в брой…

5. Бил съм осъждан за педофилство и съм лежал в затвор в САЩ. Лъжа! Учих в Америка за една година преди (обърнете внимание) 23 ГОДИНИ и той се опитва да ме набеди за този период. Стефане, толкова ли не можа да изфабрикуваш нещо друго, нещо така уж по-актуално?! Отлично помня как на едно заседание каза на съдията, че съм лежал в затвор 10 години… Кога? В кой мой живот?! Как може да се вярва на това същество – същото, което твърди и до ден днешен, че не е докосвал жена си?! Знам защо го прави, знам целта му. Няма да му се получи!

6. Имал съм чадър в полицията, ГДБОП и съм го тормозел чрез службите. Лъжа! Стефан Калчев е написал множество жалби срещу мен и майка ми, заради което ни викаха във всевъзможни институции в София и Велико Търново – Икономическа полиция, Криминална полиция, квартални, 4-то РПУ, Главна дирекция на Полицията и т.н. Детайлно отговаряхме на всяко обвинение. Само голословни твърдения и неистини без никакви реални доказателства. Доколкото ми е известно проверките са без резултат поради тяхната неоснователност. Аз написах една единствена жалба срещу него през 2022 г. за нанасяне на телесни повреди, за която все още очаквам финално развитие от прокуратурата. Имам медицинско и видео клипове от агресията му.

7. Имал съм 37 фирми с Ивелин Михайлов. Лъжа! Лесно може да се провери в Търговски регистър. В началото на 2022 г. създадохме едно ООД, в което участват две фирми, от които аз и Ивелин имаме дялове. Едно!

8. Стефан твърди, че съм нямал пари и че ме е издържал в София. Лъжа! Освен, че му създадох фирма с клиенти с личен капитал, винаги съм му помагал във всяко отношение – лично или служебно, спасявал съм го здравословно неведнъж. Удобно забравя, че упорито настояваше да инвестира пари при мен и получаваше 10% лихва годишно, докато траеше договорът помежду ни. Всичко по банка. Писмено. Всичко изплатено в срок – главници и лихви. Разполагам с документи.

Заради горепосочените неверни твърдения на Стефан и други подобни, очернящата му кампания и многократните опити да урони имиджа ми, съм завел дело за клевета в края на май 2024 г.

Не търся съжаление и съчувствие. Пиша тези редове с нежелание, но по принуда от действията на баща ми и с непоколебима решителност да кажа истината, за да защитя себе си и семейството си, да покажа другата гледна точка и да сложа край на спекулациите!

Това е малка част от информацията, която мога да споделя сега и нека всеки четящ си направи изводите кой всъщност е Стефан Калчев – жертва или системен нарушител на закона?! Всеки сам да си прецени, а аз тепърва започвам да говоря!

Щелян Калчев

Източник 1: фб

Източник 2: krasivovetrino.bg

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Славян Стоянов: Защита чрез ШЕВИЦИ – как да активираме скритата Сила

Следваща статия

Словения е изплатила на петима €260 000 компенсации за тежки усложнения от ваксини срещу COVID-19

Други интересни