Отец Абсолют: Свобода от обстоятелствата…

Автор: Няма коментари Сподели:

Здравейте, скъпи мои любими деца!

Днес искам да се върна отново към това, което наричам „слоевете“ на тримерния свят в човешкия ум.

И така, кои са най-грубите слоеве, вкоренени във вашето съзнание?

На първо място, това е нещо, което ви е натрапено и ви кара да го отхвърлите.

Това може да се нарече видимата част от айсберга – това, което все още не е имало време да се „уплътни“ във вашето подсъзнание и вие можете лесно да проследите тези „слоеве“, което означава, че можете да се отървете от тях.

Те могат да бъдат различни за всеки от вас, в зависимост от начина ви на живот и начина, по който възприемате света.

Така че за някой регулираният дневен режим може да бъде напълно неприемлив: да живееш на час и да си напълно зависим от други хора.

Душата на такъв човек страда от липсата на свобода във всичките й проявления.

Затова той трябва да направи всичко възможно, за да спечели тази свобода и да се отърве от непосилното бреме на подчинение и контрол.

Разбира се, това може да бъде трудно осъществимо, но ако човек страда всеки път, когато трябва да изживее деня по различен начин, отколкото душата му желае, подобна ситуация става опасна за физическото и психическото му здраве.

Това означава, че той трябва да намери дейност, която да отговаря на вътрешните му нужди и да му позволи да изгради живота си така, както иска, а не да бъде „зъбно колело“ в „машината“ на някой друг.

Но именно този начин на живот – абсолютната зависимост от обстоятелствата и другите хора – е най-често срещаният в тримерния свят.

И малцина успяват да излязат от този порочен кръг поради бремето на отговорността към близките си или поради страха да не загубят парче хляб и относително стабилно съществуване.

Но ако човек продължава да тегли бремето си, без да променя нищо в живота си, тогава той ще продължи да „ходи в кръг“ по време на много от своите прераждания в световете на третото измерение.

Разбира се, не бива да следвате този съвет буквално и да се втурвате в неизвестното, ако нямате никакви ресурси или финансови спестявания.

Но все пак е време да помислите как живеете: съзнателно в хармония с Душата си или автоматично – „като всички останали“, страдайки от факта, че „животът не се е уредил“ и трябва да го харчите за нещо, което не харесвате.

Никога не е късно да промените нещо в живота си, но за да направите това, трябва да се научите да слушате себе си, а не някой друг, тъй като друг човек може да бъде доволен от начина си на живот, който е неприемлив за вас, и следователно неговите съвети няма да ви помогнат по никакъв начин.

https://bgprevedi.com/freedom-from-circumstances-44057-2/

Предишна статия

Актуализация с Ким Гоген и Съни Голт от 08/07/2024

Следваща статия

България е Сред Най-Богатите в Света!

Други интересни