Кой създаде Киевска Рус – по следите на измамите

Автор: Няма коментари Сподели:

*Историята на основаването на Киевска Рус прилича поразително на тази на Дунавска България. Има няколко общи елемента в манипулациите представени като факти:

1) Според официалната историография и двете държави са основани от чужденци. Професионалистите смятат, че Киевска Рус е създадена от скандинавци, а България от дошли от изток степни номади, за чиято прародина различните специалисти имат различно мнение, но във всеки случай тя е далеч от Балканите. Някои сочат Сибир, други внушават, че се касае за земите край Памир, а има и такива, които смятат, че българите са се оформили като народ в Кавказ.

2) Според официалната историография и двете групи чужденци дават името си на държавите които създават – скандинавците на Киевска Рус, а прабългарите на България.

3) Според официалната историография и двете групи, основали държави и носители на по-висока култура, изоставят родната си реч.

*Тези съвпадения не са случайни, явно се действа по един и същи шаблон, за да се наложат удобни за определени сили лъжи. И това са действително лъжи, тяхното оборване е лесно.

*В случай, че Олег бе скандинавец, чието истинско име е Хелги, то преди 9 в. на територията на Украйна не би трябвало да се срещат имена като Олег. Такива обаче са регистрирани в епиграфски паметници от Северното Черноморие, като пример може да се посочи Олгас. То не е споменато от историците по няколко причини. Първата е, че оборва мита за скандинавския произход на името на основателя на Киевска Рус. Втората е, че Олгас е сродно на тракийското Олган, което пък е име на божество. Друго сродно име е Органа – това е роднина на нашия княз Кроват, неправилно наричан хан Кубрат. Името Органа е предадено неправилно, правилната форма е Олганъ, но в този случай то става идентично на името на тракийския бог и за историците става трудно да обяснят защо някакъв степен номад носи име на тракийски бог. Данните по въпроса биват потулени.

*Смята се, че хората дали името Рус, Росс, са скандинавци наричащи себеси ротр-гребци, но се добява, че източноевропейците заемат варианта руотси, който финландците ползват, а това е налудничаво твърдение. Факт е, че векове преди Рюрик и Олег да се родят на територията на Украйна има топоним МАЛО-РОССА, а това доказва, че официалната версия за името Росс е лъжа. Топонимът е локализиран в близост до Олбия и Днестър, в труда на Равенския Космограф.

*Този топоним е много важен, защото отразява старото име на украинците, а именно малоросси. Навремето Цани Гинчев обяснява, че езикът на Аспаруховите българи е бил много близък до този на малорусите и това е действително така, защото речта на дедите ни живеещи извън Римската Империя по времето на късната Античност е по-консервативна, а и е в постоянно съприкосновение с речта на различните скитски народи от Черноморските степи.

*Името Росс, Рус принадлежи на скитските народи от територията на Украйна. Според мен то идва от росс-аланите – група скити набедени за иранци, без разбира се да са такива. По време на късната Античност и ранното Средновековие това име Росс става популярно и е прието от голяма част от скитските народи обитаващи Черноморските степи.

*Друг съществен хронологичен проблем, който историците потулват е това, че държавността на шведите започва през 10 век, т.е. по-късно от държавността на Киевска Рус и е налудничаво да се твърди, че шведите изнасят традиция, която нямат. Първият полулегендарен шведски крал е Ерик Сегерсаал, живял в края на 10 в.

*Иронията е, че половин хилядолетие по-рано източноевропейци наричани скити и хуни, се заселват в Скандинавия и повлияват сериозно старото германско общество. За идване на хуни в Скандинавия пишат Дейвид Фокс и Лоте Хадеагер. Изложена е версията, че Один може да е от скитски, хунски произход и това да е роднината на Атила Улдин. Разбира се и тази информация е потулена.

*Не скандинавци са създали Киевска Росс, а хора от групата на скитите са положили основите на държавната организация в Скандинавия. Това обяснява и защо в скандинавските саги се говори със страхопочитание за Атила и неговите хуни. Източноевропейските народи дават знания на скандинавците и в продължение на няколко века северноевропейците успяват да се консолидират и най-сетне през 10 век да си направят държава. Напълно е възможно идването на скитите-хуни в Скандинавия да е причината англо-саксите да напуснат региона.

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Това беше училището от соца, нищо общо с днес! Ако щете вярвайте…

Следваща статия

ПЕТЪР ДЪНОВ: ВСИЧКИ БАНКИ ЩЕ ФАЛИРАТ

Други интересни