Цв. Василев: Прокуратурата си направи харакири с офшорката на Йончева

31 Януари, 2019
0 коментара

Трудно е да се стигне до правната мисъл на Югозападната магнаурска школа на Гешев по отношение на офшорката, която е дала пари на Елена Йончева да си купи техника. Това заяви банкерът Цветан Василев в предаването „Честно казано с Любо Кулезич”.

Прокуратурата си направи харакири с офшорката на Йончева, тъй като тя  е финансирала Медия шопа на Красимир Гергов. Към 2015 г. „Пиеро” продължава да дължи средства на офшорката „Далий Трейдинг”, тя пък на други компании. Гергов подписва споразумение с КТБ за кредит от 32,5 млн долара. Обезпечението срещу тях са акциите му в bTV, които той залага. Става дума за 6% от акциите, държани от негова офшорка TOP TON. Семейната фирма на Делян Пеевски и Ирена Кръстева закупува 4 000 кв. от сградата на bTV за 5 млн. лв. на Околовръстен път. Това е цена, която и по соца няма такава. Интересен е въпросът как телевизията намери Пеевски да му продаде на тази цена сградата. След това тя е продадена на Едоардо Милорио за 65 млн. лв. Продадена е като компенсация за придобиване на „Техномаркет” от масата на несъстоятелността на КТБ.

 Пеевски и Бисер Лазов присвоиха част от активите на КТБ. Така стана с "Петрол", „Рубин”-Плевен, а „Гипс Кошава” стана хранителка на всичките защитени свидетели.

Услужливо вкараха делото за КТБ в спецсъда, където съдиите са с кожурки и винтовки. Нормален съд не би допуснал подобен пасквил за обвинител акт, категоричен е Цветан Василев.

https://frognews.bg/novini/tsv-vasilev-prokuraturata-napravi-harakiri-ofshorkata-ioncheva.html

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.