Не може да приравняваме пияни и дрогирани водачи към шофьорите с изтекъл срок на книжка

07 Декември, 2017
0 коментара

„Не може да приравняваме хора, които карат пияни, дрогирани или въобще не са имали книжки, с хора в едно административно нарушение, каквото е изтичането на валидността на книжка“. Това каза експертът Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Тези неща не са неравностойни, затова трябва да има законова промяна, допълни той пред BiT.

След като приеха драконовски мерки за неизрядните шофьори в Закона за движение по пътищата, сега депутатите обмислят да отменят част от тях. И по специално – разпоредбата за сваляне на регистрационните табели на автомобилите на шофьорите с изтекла книжка.

Темата нашумя след като миналата седмица икономистът Владимир Каролев се оказа с нередовен документ и полицаи свалиха табелите му, а той повдигна въпроса дали подобна мярка е адекватна. С коментар в еМисия България гостува експертът Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

И още – забраняват шофирането на диабетици, които не контролират състоянието си и не провеждат редовни медицински прегледи. Няма да бъдат издавани и подновявани шофьорски книжки и на хората със сърдечно-съдови заболявания, които също не полагат грижа за здравето си и не посещават редовно лекар.

https://frognews.bg/novini/dramata.html

ЕТИКЕТИ: BG;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.