ХА ПРИ ПАПАТА, ХА ПО СВЕТИТЕ ЗЕМИ, ХА ПРИ БРАЗИЛСКИ ШАМАH

12 Юни, 2018
0 коментара

Деца тръгват на екскурзия от София за Велико Търново. Репортаж от мястото на събитието. В кадър – спирка, полусъборена сграда с един пречупен кръст на стената, години боядисвана с блажна боя в зеленото, последно през 1981 г. за 10-тия конгрес на БКП, сега олющена като юфка…., десетина скъсани некролози, оплюти от мухите като портрета на император Франц Йосиф, една особено невнятна репортерка и един полицай и модерен, лъскав, чист автобус.

На отсрещната страна – българското знаме, намацано с блажна боя на една каменна подпорна стена, улицата с един слой едър чакъл върху дупки, ужасно прашен, една директорка на училище, храсти, които превземат малко по малко тази част на София като лиани в Амазония… Звуковият фон е скимтене на малко, очевидно бездомно кученце. Репортажът завършва оптимистично – шофьорът на автобуса е трезвен и не е дрогиран.

Интервю – Мая Манолова има много луксозна прическа и тен, даже ми ухае луксозно, горната част на дрехата й е хубава, не е от ония, китайските, дето трябва да ги хвърлим, ако искаме да сме живи и без обриви – ем живи, ем без обриви. Да си жив и здрав, щото кво е здраве без живот, добавя Джони Пенков…. Няма лошо, не е приятно да зяпаш по телевизора некви запуснати хора. Би било хубаво и зрителите да ухаят хубаво, с добре боядисани коси и тен, а не по пижами, рошави и с гурели….

А пък нашият човек като една бабичка, за която гледах оня ден – християнка, спазва всички църковни догми – там кръсти се, икони с кандило по стените…. бе сичко, както си трябва. Като приключи с тая работа с кръстенето, отива на турско гробище да разваля магии на други богоугодни християни, а после в джамията при ходжата. И То – ха при папата, ха по светите земи, ха в някоя джамия, синегога или бразилски шаман. Не се знае откъде ще дойде спасението. За всеки случай последно е помолил за визита Далай Лама, не може само на един Йехова да се разчита….. Чакаме отговорът с вълнение.

За да завърша този обзор на интересностите в рОдината, ще ви разкажа малко за Черешката на тортата. начи една силиконова мадама готви. Гостите предполагат какво ще е следващото. Жената на Гого ог Тоника, не й знам името, вика, че не може да понася манго.

- Ми то през време на комунизма не е нямало манго, не си свикнала – изказва се едно момче на около 27-28 години.

Тя се люшва, сякаш са я шамаросали и почва да обяснява някакви неща… За да замаже гафа, момчето продължава:

- Ама то всички не сме свикнали, щото през комунизма нямаше манго, ох, дано не те обидих, ама комунизма е виновен, не мангото…. и т.н и т.н.

Много се радвам, че го разкарахме тоя комунизъм и сега имаме изобилие от манго и банани и рукола, чия и въобще. Навремето от чуждите работи сал дайкирито на Хемингуей и водките на СССР-е знаехме, а това, съгласете се, е малко неприлично….

А Пенка ще живей! Тоя път не Той я спаси, а прогресивната международна общност, която се надигна като един срещу мрачните балкански субекти.

Виктория Тинтерова                            http://afera.bg

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.