СКАНДАЛИ, ВИКОВЕ, АТМОСФЕРА НА ПАЗАР

22 Ноември, 2017
22 коментара

    Така би могла да се характериризира сесията на Общинския съвет в Хисаря, която се проведе в Деня  на християнското семейство. Но в Общинския съвет няма никакво семейство, има само интереси. Те се измерват напоследък със сравнението кой е ПО. Няма да продължавам по- нататък, защото трябва да употребя израз, неподходящ за интелигентния стил на този сайт.

    Всеки читател знае, че първата точка от дневния ред беше предложение от председателя на Общинския съвет – Гатьо Султанов да бъде отменено решението   от 5 септември 2017 година, с което се опростиха дългове от 75 хил. лв.на  фирмата на дъщерята на г-н Кощелаков за такси към общината. То беше оформено от съветника от БСП – Пенчо Шапков. Решението влезе в сила, след като беше одобрено от юристите на Областната управа. Това не беше първият опит на председателя за отмяна. И на 12 октомври той искаше същото, насрочвайки извънредна сесия, но на нея пък скроиха друг номер – Пенчо Шапков от БСП и Атанас Куковски от Коалиция за Хисар гласуваха ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ и така сесията се провали, защото не бе приет дневен ред.

    Господ е казал : "По делата им ще ги познаете". Ние пък ги познаваме по колите. Вечерта преди сесията започнаха да спират коли пред хотела на двама общински съветници – лидери на политически партии .  Пристигна и един адвокат, познат на обществото, и бащата на потърпевшата. Умуването продължи дълго.

    В деня на сесията пък точният  час за начало на заседанието не беше спазен, защото се оказа, че е нужен  още един документ  за имот № 501010 с площ 1 дка в местността „Св. Атанас” НТП – изоставена нива, категория осма по КВС на с. Старосел, за който съветниците трябваше да утвърдят начална тръжна цена за продажбата му.  Чакаха  г-н Кощелаков. Докато го чакаха, стана голям скандал по втора точка от дневния ред, без да е започнала сесията. Надвиквания, блъскане на врати, остри думи, несправедливи нападения, истерии, несъгласие с  мнението на другите – това не беше зала за сесия, а място, в което всички говорят едновремнно. А втората точка беше докладна от управителя на Медицинския център 1 –Хисар ЕООД за отказа на наемателите / лични лекари и стоматолози еднолични търговци/ да сключат договори за наем и последващото развитие. Уточнявам, че става дума за четирима човека, останалите си плащат наемите всеки месец.  След бурните разправии тази докладна беше отхвърлена от дневния ред.

    Колкото до отмяната на решение  № 375, то остана в сила. Защото умуващите вечерта са съгласували  как да гласуват и тази точка остана извън дневния ред. И знаете ли кой направи предложението да не се разглежда първа точка ? Председателят на Общинската организация на БСП в община Хисаря и общински съветник от БСП – Пенчо Шапков.

    Кой как гласува?  Да не влезе първа точка в дневния ред  гласуваха   съветниците от БСП - Пенчо Шапков, инж. Пенка Рахова, Ива Вълчева, Мария Мустакова: ГЕРБ със съветници инж. Бойко Гавраилов, инж. Пенка Ганева,  Васил Пендев, Стоян Найденов: Коалиция за Хисар – инж. Атанас Куковски, Борис Витев и инж. Георги Пирянков от СПС „Защита”.

    Да влезе точката за разглеждане гласуваха инж. Вълко Макавеев и  Митко  Нейчев от Партия на зелените, инж. Ненко Костов от Национален фронт за спасение на България, д-р Стефан Недевски и Гатьо Султанов от Промяна.

Д-р Александър Александров от ГЕРБ отсъстваше от заседанието.

    Остава да чакаме 5 декември 2017 година. Тогава ще бъде делото, с което инж. Пенка Дойкова – кмет на община Хисаря, ще иска Административният съд в Пловдив да отмени това решение за опрощаване на дълговете на частна фирма. Общинският съвет ще се защитава. Но тук става интересно, защото председателят на Общинския съвет също иска отмяна на решението.

                                                                           Тракийски Cвят    

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от А пишете де
22 Ноември, 2017 | 11:31
Напиши отговор
Оценка: +26
Хайде де, що не пишете? Онемяхте от наглостта на описаните по- горе ли? Да се обединиш, за да защитаваш частни интереси, означава, че си бил фалшив, когато си се клел, че ще работиш в името на хората. И кои спазиха клетвата си - Макавеев, Митко Нейчев, Ненко Костов, д-р Недевски, Гатьо Султанов. И от останалите ще има кандидати за кметове, безсрамие.
Анонимен
#2 от Пенчо, върви си!
22 Ноември, 2017 | 13:04
Напиши отговор
Оценка: -2  +30
Другарят Георги Пирянков се оказа троянския кон в групата на Пенка Дойкова. След като си изпълни задачата, да назначи Кьорленска и сина си на работа, и след като върна ченгето Петко Петров като секретар, сега е на път да изпълни и другата си мисия, да фалира общината. Или е стоплил отношенията с БСП, които го плюят в очите и го наричат "ренегат и предател", или продължава да служи на калинките и ГЕРБ, които го направиха кмет. Този човек ще оправдае всички епитети, с които го нарича доктор Мутовски.Другите са ясни!Пенчо Шапков е ясен. Това момче ще съсипе и партията си и общината.Кой ще бъде толкова прост да гласува за БСП след всичките му изпълнения в последно време.В БСП може и да е имало честни и достойно хора, но те не са в настоящия общински съвет. Там са обикновени подлоги, които се интересуват само от лична облага.Социалната партия е социална само за определени хора.Останалите са интересни само около изборите.После, да го духат!Да не си мислят, че с една пешеходна пътечка ще измият помията, която сами си изсипаха на главите. Къде си, Нинова, недей да плюеш само управляващите! Виж си собствените блюдолизци как ти съсипват имиджа и партията. Идете си мирно и кротко, защото може пак да има Виденова зима, но този път ще е само за вас.
Анонимен
#3 от Доктори? Силно казано
22 Ноември, 2017 | 13:09
Напиши отговор
Оценка: -1  +24
Докторите ли? Тези дето напълниха гробищата? Нали сте чували за славчовите гробища. Тези кръвопийци с доходи от 50 до 150000 лева годишно, те ли се борят за справедливост? Крадци и некадърници. Славчо като има специалност здравен мениджър що не се кандидатира за управител? Не, така му е по-лесно, няма отговорност! Корумпирана сган!
Анонимен
#4 от До всички
22 Ноември, 2017 | 13:58
Напиши отговор
Оценка: -2  +25
Те не са виновни народа е казал на малко прасе и нов началник не се радвай че не знаеш каква свиня ще стане ние си ги избрахме ние ще си ги търпим
Анонимен
#5 от jjbj
22 Ноември, 2017 | 14:50
Напиши отговор
Оценка: -1  +22
Ама той Пенчо вчера се държа на сесията като главен прокурор. От де се извъди толкова глупост? Да беше се посъветвал с адвокат преди да говори, но не с оня, дето беше предната вечер в хотела на калинките.
Анонимен
#6 от Общинари-Киряк Стефчовци
22 Ноември, 2017 | 18:56
Напиши отговор
Оценка: -2  +25
ВСИЧКИ вкупом излишни станахте ,,,, кога ли ще се събуди и изтрезнее , кураж да добие този град ... и на мегдана пред общината да Ви изпочупи тиквите ,,,,ВРЕМЕ Е
Анонимен
#7 от Времето им изтече
23 Ноември, 2017 | 11:53
Напиши отговор
Оценка: +24
Всяка граница е премината! Въпросът е кога заспалото племе ще се събуди, за да прекрачи границата на търпимостта към тези самозабравили се боклуци. Хора, тези ни се подграват в лицето, а ние продължаваме да им се радваме. Някои дори се опитват да ги защитават. Превръщаме се в съучастници, т.е. боклуци като тях.
Анонимен
#8 от ЧСИ
23 Ноември, 2017 | 11:55
Напиши отговор
Оценка: +23
Дойкова, защо до сега не си му запорирала сметките на този, докато някой не е запорирал сметките на общината?
Анонимен
#9 от До #6 и #7
23 Ноември, 2017 | 12:50
Напиши отговор
Оценка: +18
Да, така е - относно събждането смятам, че доста от съгражданите ни вече са будни, но има страх, по-голям страх отколкото по времето на социализма. Дори авторите на по-дръзки коментари пишат под псевдоними...Как и кога ще го превъзмогнем - не знам!
Анонимен
#10 от Адвокат
23 Ноември, 2017 | 13:30
Напиши отговор
Оценка: -4  +15
Просто на 5-ти декември Председателят заявява на съда, че НЕ ОСПОРВА жалбата на кметицата и делото приключва на момента. Кратко и ясно
Анонимен
#11 от До къде
23 Ноември, 2017 | 16:40
Напиши отговор
Оценка: -17  +6
Просто напишете истината вземете стенограмите побликувайте ги защо изопачавате думите на всички за да защитавате Дойкова и Султанов те така са се омотали че не знаят в кой свят живеят мислят си че от тях започва света ще ви призная ако вземете стенограмите или записът и го побликувайте нали бай Неч е съветник да го вземе или и той е със тях а да ви видим дали милее те за нас обикновените хора
Анонимен
#12 от Пеноn
23 Ноември, 2017 | 21:15
Напиши отговор
Оценка: +21
Пенчо стига писа жалък си!
Анонимен
#13 от Още малко
25 Ноември, 2017 | 18:56
Напиши отговор
Оценка: -13  +1
Още малко ви остава......до 10 години ви виждам без лекари. И тогава ще видим какво ще правите......
Анонимен
#14 от Пациент
25 Ноември, 2017 | 19:54
Напиши отговор
Оценка: +18
То при такива лекари като нашите я изкараме 10 години я не. Пък и тях на друго място едма ли ще ги търпят
Анонимен
#15 от Какви дактори?
26 Ноември, 2017 | 11:53
Напиши отговор
Оценка: +14
отговор на #13 »
Тоя цървул дето ни заплашва, че ще останем без лекари, нека не ни бере дертовете! Който и да дойде все ще е по-добър от нашите кожодери.
Анонимен
#16 от Цървул
26 Ноември, 2017 | 18:48
Напиши отговор
Оценка: -12  +3
отговор на #15 »
А, задавате ли си въпроса дали след настоящите, ще дойдат други лекари ? С това просташко поведение и цинизъм, прозиращ от коментара Ви......никой нормален нямс да иска да работи в подобна среда.
Анонимен
#17 от ==================================
27 Ноември, 2017 | 08:37
Напиши отговор
Оценка: +13
Докторите, не ни плашете толкова много. Има още два медицински центъра с най- модерна апаратура.Ще отида, където си искам. дори да дам 20 лв., ще ми излезе по- евтино, отколкото да ида в Пловдив.
Анонимен
#18 от Отговаряме на въпроса
27 Ноември, 2017 | 09:28
Напиши отговор
Оценка: +20
отговор на #16 »
А ти, скъпи, задаваш ли си въпроса защо се стига до такова отношение към нашенските, т.нар. лекари?Нека някой да ми подскаже дали те на 100% изпълняват задълженията си към нас? Получава се, каквото почукало, такова се обадило! Добрите лекари в Хисаря са единици, а тези за които става въпрос са най-обикновени чиновници. Как така трябва да се записваме за направление 1 месец предварително? Как така профалктичните прегледи не се провеждат редовно, макар че са задължителни?Как така се изписват лекарснва за заболявания, за които се иска рецепта от специалист?как така не се зачитат прегледи и рецепти от специалисти?Как така ако все пак ти дадат напрвление трябва да отидеш при точно определен специалист? Хайде, моля! Нека се появят добрите лекари, пък ще видим какво ще ни е отношението към тях? Не ни мислете за толкова прости. Пък като сте с такива нежни души, освободете си местата, нека да дойдат други лекари!
Анонимен
#19 от Четете, четете, четете
29 Ноември, 2017 | 20:59
Напиши отговор
Оценка: +5
http://podtepeto.com/pod-pari/obshinskiyat-svet-na-hisarya-otkaza-da-se-yavi-na-popravitelen/ Прочетете, статиите са две и са доста интересни! Чака се отговора на Областния управител!
Анонимен
#20 от Ганьо
30 Ноември, 2017 | 21:14
Напиши отговор
Оценка: +5
Това е Чл. 98. от Конституцията на РБ. Президентът на републиката: 12. опрощава несъбираеми държавни вземания; Това право го няма никое друго лице в държавата. Съветниците от Хисаря изглежда са над конституцията. А възниква въпроса и какви са тези юристи при областния управител и въобще юристи ли са?
Анонимен
#21 от БСП
01 Декември, 2017 | 08:43
Напиши отговор
Оценка: -2  +2
Прокараха го, когато областният управител беше в чужбина.
Анонимен
#22 от До БСП
01 Декември, 2017 | 09:14
Напиши отговор
Оценка: +3
Направо ни го прокарахте, другари! Вие го измислихте, гласувахте и всички заедно ни го прокарахте! А, Пенчо! Сега е ред и на вас да го прокараме! Събирайте си багажа и дим да ви няма!
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.