ГАТЬО СУЛТАНОВ НЕ ПРОЩАВА, ГЛЕДА НАПРЕД

19 Януари, 2019
22 коментара
 • "За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата."

Това са думи на Константин Иричек, изречени още в 1881 година. Смятате ли, че откакто не сте председател на Общинския съвет правите така, че да разваляте работата на другите съветници, които ви свалиха от поста, г-н Султанов? Като казвам това, имам предвид, че вие  не сте на мнението на съветниците от БСП, ГЕРБ, „Коалиция за Хисар” по много въпроси, поставени в докладните на общинската администрация.

 • Първо искам да честитя новата 2019 година на всички жители на община Хисаря и да им пожелая здрава, мирна и успешна година. Нека през новата година да вземат само добре премислени и мъдри решения за своето бъдеще!

В дейността си като председател на Общинския съвет, а и сега като общински съветник, за мен винаги водещ принцип е бил върховенството на закона. Винаги съм се намесвал тогава, когато виждам, че се потъпква този принцип, но преди малко повече от месец публично на заседание на комисия заявих, че повече няма да съветвам институцията. Нека като са толкова компетентни, да си вземат коалиционните решения както намерят за добре. И резултатът е – три върнати решения. Хората са ни избрали, за да вземаме най-правилните решения, които да доведат до подобряване  на живота на обикновените граждани и да стопанисваме общото благо/общинската собственост/ по най-добрия начин, а не да се облагодетелстват определ кръг от хора, които се мислят за бизнесмени, а в очите на другите са просто едни търгаши, заради собствените си действия.

 • Един член на БСП, с когото разговарях за последната сесия през 2018 година ми каза, че предложението за намаляване на такса смет на така известните фирми с една пета от данъчната оценка, би трябвало да бъде внесено от кмета на общината. Тъй като администрацията не била внесла подобно предложение, затова на  заседанието на съветниците било внесено от комисията по „Бюджет и финанси, антикорупция и конфликт на интереси”. Вашето мнение?

 • Общинската администрация внесе предложение с план-сметка, от която беше видно, че не достигат около 15000 лв. Имаше предложение от Пенка Ганева за завишаване на такса битови отпадъци с 0,2 промила, което беше подложено на гласуване и прието. Аз съм на мнение, че таксите не трябва да се увеличават точно сега, когато всичко друго се повишава – ток, вода, стоки от първа необходимост и т.н., както и че не трябва да се приема противозаконното решение за 1/5 на определени фирми. Защитил съм тезата си на комисия и на заседание съм бил против тези две предложения.

 • А какво ще кажете за туристическия данък като администрацията предложи 50 стотинки за хотели с една звезда, 70 стотинки за две звезди и 90 стотинки за три звезди, което съвпадна с мнението на Консултативния съвет по туризъм, а Общинският съвет намали и тези дребни стотинки?

 • Бях направил писмено предложение за хотели с три и четири  звезди за туристически данък да се приеме ставката от един лв. Това е данък, който се плаща от туристите, не от хотелиерите. С този данък де факто се поддържа градът ни приветлив и чист. Вижда се, че в момента изпитваме затруднения, а и техниката ни е вече доста стара. Това не беше възприето от коалицията БСП, СДС, ГЕРБ и си приеха почти никаквото увеличение. Когато трябва да се вкарват повече средства в общинския бюджет, те винаги са против. По този начин се ощетяват жителите и гостите на града, защото с малко средства не може да се направят сериозни ивестиции, които да са видими и ползотворни за хората.

 • Не е ли тревожно, че трима или четирима съветници имат свое мнение, което никак не помага на кмета на общината? Кои са прави? Вие – четиримата, или съветниците на БСП, ГЕРБ и „Коалиция за Хисар”?

 • Жителите на община Хисаря мисля, че се информират достатъчно добре за това кой чии интереси защитава. Те са хората, които ще дадат оценка кой е прав и кой не е, а не както си мислят някои – партийните централи.

 •  Странна е тази тройка в Хисаря от социална партия, която иска да вземе властта, управляваща партия и една синееща се в далечината партия. Как мислите?

 • Тази коалиция е пагубна за изредените партии, защото те се обезличават в нея, но това не е толкова важно за хората. Партиите да му мислят как ще я обясняват коалицията, когато дойде време пак за избори, защото те само тогава слизат при обикновения човечец. Тази коалиция е вредна за населението, защото тя не генерира нищо полезно за него, а само трупа негатив след негатив, проблем след проблем. Няма как ляво и дясно да вървят заедно ръка за ръка и да се подкрепят тогава, когато се засягат нечии лични интереси.

 • Г-н Султанов, всички казват, че е рано за предизборна  агитация. Но не е тайна, че за вас се говори, че ще сте кандидат за кмет. Имате право на това като всеки български гражданин, пък  имате и основание. Завършил сте английска гимназия, знаете немски, английски и руски език, след това сте завършил политология, маркетинг и бизнес администрация, бяхте съветник, после председател на Общинския съвет, натрупахте опит, но трудно се става кмет в община Хисаря. Като се стигне до избори и хората все се объркват, все не намират точния човек. Вие ли сте този човек?

 • Хората не са това, което бяха. Вече са по-разумни, не гласуват сляпо за тези, които им се спуснат от партийните централи. Преди осем години една стара партийна функционерка ми каза следното: „ Не си мислете, че като сте млади, образовани, интелигентни и неопетнени, хората ще гласуват за вас. На нас, партийните членове, и магаре да ни завържат, за магаре ще гласуваме.” А аз и отговорих просто и ясно: „Tова, че ще ви изкарат поредното магаре, не значи , че и вие сте магарета!

 • Сигурен съм , че предстоящите избори ще са доста интересни. Хората най-после свободно ще изразят своя вот за кандидатите, които наистина заслужават тяхното доверие. Ние сме готови за избори днес и сега.

 • Относно мен самият, има много вода да изтече до тогава, имам и доста запланувана работа на местно, областно и национално ниво в публичната и частната сфера. Има и доста интересни чуждестранни предложения. Сигурно е,  че ще участвам под някаква форма, защото все пак на мафията и беззаконието трябва да се сложи край, а и е несериозно точно сега да предам доверието на хората и екипа, който съм създал. Под каква форма ще участвам, времето ще покаже.

 • Не се ли страхувате, че ще ви напомнят, че бяхте член на БСП в миналото? Този факт като своя грешка ли го отчитате, или го смятате за опит в политиката?

 • Всяко едно решение, което съм вземал, е било добре премислено и не е било грешка. Факт е, че съм напуснал поради несъгласие с водената политика на местно и национално ниво, и се вижда от всички, че съм направил правилния избор. Докато партията се ръководи от стария лидер и решенията там се вземат след консултация с десните и се спускат за изпълнение надолу по веригата,  аз място в БСП нямам.

 • Да се върнем в настоящето! Клюките  научавам от коментарите на читателите в сайта „Тракийски свят”. Та там се спрягат имената на Ива Вълчева, на Мария Мустакова, на инж. Пенка Рахова, на Мина Рахова, на инж. Пенка Ганева, на д-р Александров, дочу се и за съпруга на инж. Рахова, за Иван Иванов като бъдещи кандидати за кмет.  Като гледам – Вълчева, Мустакова и Рахова са съветници от БСП. А къде остана Пенчо Шапков? Не подхвърлят ли имената на жените, за да прикрият, че истинският кандидат на БСП ще е Пенчо Шапков? Политолог сте, направете един политически анализ!

 • Нито един от изброените кандидати не е достоен за този пост, особено след последното решение за едната пета такса битови отпадъци за определени фирми. Смятам , че нямат никакъв шанс. А и нямат потенциала да се справят с този толкова отговорен пост. БСП е обезличена тотално и на следващите избори ще претърпи тежко поражение. ГЕРБ ще се напънат, но нищо няма да родят. Ще използват всички механизми, законни и незаконни, за да си гарантират по-голямо присъствие в законодателната власт и да се опитат да се коалират пак с БСП, но няма да успеят. Ще изгубят минимум двама съветника. Ясно е Куковски как ще вкара съветници, не смятам, че е нужно да го обяснявам, но неговият потенциал е един, максумум двама.

 • Относно Пенчо Шапков – със собствените си действия той подложи не само ръководството на партията си под съмнение/справка отговора на предишния въпрос/, а и професионалната си компетентност с предложението за решение, което направи преди година и половина за опрощаване задълженията на фирма „Натура фит” на дъщерята на Данчо Кощелаков, което Административният съд- Пловдив отмени. Той се „самоуби” не само политически, защото никой икономист не би направил такава груба грешка, само за да угоди на някой си.

 •  Накрая ви напомням да не забравяте, че не хората, които са до вас, когато сте на върха са вашите приятели, а тези, които не ви изоставят, дори, когато сте на дъното.

 • Не живея в свят на илюзии. Стъпил съм здраво на земята. Винаги ще има приятели и предатели. С вторите се отнасяме само по един единствен начин – отлъчване и никакъв път обратно в екипа. Предателят е предател за цял живот.

 • Да  завършим с една японска поговорка, г-н Султанов! Не презирай врага, ако ти се струва слаб, не се страхувай от врага, ако ти се струва силен! Благодаря и успех!

 •                                        Разговора води Ирина Кирилова          Тракийски свят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Минчо Попов
19 Януари, 2019 | 14:28
Напиши отговор
Оценка: -15  +17
Гатя погледни се в огледалото, ренегат подъл,мерзавец на топ ниво,един приятел имаш ли саможивнико,сам като прокажен си не се ли усещаш говедо тъпоумно,самата ти външност е на плазмодий
Анонимен
#2 от да
19 Януари, 2019 | 14:54
Напиши отговор
Оценка: -12  +14
Всички изброени като кандидат за кметове са пълни измекяри. Пък и Гатето е време да разбере, че и той не става. Самият Пенчо Шапков е едно леке, кафяво. Както и всичките му подопечни.
Анонимен
#3 от Пишете коректна информация
19 Януари, 2019 | 16:44
Напиши отговор
Оценка: -11  +9
Предложението на общината съвпада с мнението на Консултативния съвет по туризъм, защото кворума на консултативния съвет по туризъм е съставен от представители на общината и тиц-а. Останалите членове на консултативния съвет бяха против това предложение и предложиха 10% увеличение, а общинския съвет прие трети вариант за увеличаване на данъка. Аман от нагласена информация в този сайт!
Анонимен
#4 от Самооценка?
19 Януари, 2019 | 16:51
Напиши отговор
Оценка: -16  +21
Гате, вземи се скрий някде и не се показвай, че само ти се смеят хората... Една мома я видяхме кви ги из*ра, няма нужда сега ергенче да се пъне за работа, за която е показал вече, че не става. Имайте малко самооценка бе хора.
Анонимен
#5 от хаха
19 Януари, 2019 | 17:40
Напиши отговор
Оценка: -15  +20
Чета и рева.Смещник,нищо не става от теб.Нямаш визия и качества за кмет!
Анонимен
#6 от Една селянка
19 Януари, 2019 | 18:08
Напиши отговор
Оценка: -21  +22
Какво искате от Гатьо? Не е образован ли, не знае езици ли, не е бил в политиката ли, не му е ясно що е Общински съвет ли, не познава Закона за местното самоуправление ли, уредил е нещо за себе си ли, не е възпитан ли? И как така му се бъркате в личния живот, аз питам ли ви с кого спите? Дойкова има ли мъж? Ами я погледнете другите кандидати - хвани един блъсни в друг. Кого харесвате във вашия град, дори себе си не обичате, клюкари такива! До обед висите на топло в кафенетата да не харчите ток у вас и търсите кого да омърсите. Много си е свестен човека. И е млад и е перспективен.
Анонимен
#7 от един селянин
19 Януари, 2019 | 18:40
Напиши отговор
Оценка: -16  +17
Пък и сам взе да се хвали,този е нонормален!
Анонимен
#8 от До селянка
19 Януари, 2019 | 18:52
Напиши отговор
Оценка: -16  +17
Познаваш ли го въобще това лайно,само лични интереси преследва 4години това мекере саможивник и мръсник пази боже от такъв мизерник
Анонимен
#9 от Не се ли боите от бога
19 Януари, 2019 | 19:02
Напиши отговор
Оценка: -1  +15
Спокойно, има време, никой не знае кой ще е кандидат за кмет и жив и здрав ли ще е дотогава.Пък и Султанов не казва, че ще е кандидат. Не плюйте човека, не е хубаво така. Утре - 20 януари е св. Ефтимий- патриарх Търновски. Нали знаете, че когато го поставили до скалата, за да му отсече турският палач главата, ръката на палача се вцепенила и мечът паднал на земята. Ще вземе да се вцепени устата на някой, който предизвиква дявола с лоши думи, та да се чудим какво да правим. Патриарх Ефтимий го изпратили на заточение, а ние как да изгоним дявола, който се е вселил в душите на доста хора?
Анонимен
#10 от До всички
19 Януари, 2019 | 19:14
Напиши отговор
Оценка: -15  +17
Щом това интервю предизвиква такава злоба, значи Султанов си върши работата по най - добрия начин, не цепи баста на никой, а се застъпва за обикновените хорица. Само така, ТИ СИ НАШИЯ ИЗБОР ЗА КМЕТ. Размажи ги всички, за да си седнат на продажбите задница. Само напред и нагоре, народа е с теб. А на писарушките като Пено Бойновски, Найден Мутовски, Найден Павлов, Пилето, Бор(кл)уков, Сотиров и дебелата писалка и други подобни примати не обръщай внимание. Те просто винаги са били втори цигулки и нищо не са постигнали в тоя живот.
Анонимен
#11 от до10
19 Януари, 2019 | 20:16
Напиши отговор
Оценка: +12
Не обиждай писателите в Хисаря! Те са добри творци. Не слагай до тях една...Иначе винаги съм одобрявал това, че млади хора имат амбиции. Тяхно е времето, дано успеят, за да сме по- добре и ние.
Анонимен
#12 от Пълен резил
19 Януари, 2019 | 20:53
Напиши отговор
Оценка: -13  +15
То нека бъдат млади хора, ама този смешник за нищо не става. И в случая злобата е право пропорционална на работата, която е свършил и която си мисли, че върши, т.е. никаква я няма.
Анонимен
#13 от Япония
19 Януари, 2019 | 20:54
Напиши отговор
Оценка: +11
Смятам, че Кирилова с японската поговорка в края на интервюто казва всичко и с това трябва да се съобразява Гатьо Султанов.
Анонимен
#14 от Коментатор
20 Януари, 2019 | 12:26
Напиши отговор
Оценка: -7  +10
отговор на #13 »
Лошото е, че опоненти няма, та какво остава за врагове. А и идват пак избори - той има какво да каже и да покаже като свършена работа. Вие, които сте 20 години във властта какво ще покажете? Преди кметовете се избираха от Стоян Попов и Нено Мавров, после от Калинката, в наше време е видно и ясно от кой. Пак ще ходите с голямата торба с предложенията да се кланяте, но с такова просташко отношение нали не смятате, че ще Ви огрее. Дерзайте и се подгответе за поредната загуба, защото омразата към Султанов я насаждате Вие от коалицията СДС+БСП+ГЕРБ, а омразата на хората към вас си си я насаждате сами, с действията си.
Анонимен
#15 от Минчо Попов
20 Януари, 2019 | 13:34
Напиши отговор
Оценка: -12  +14
Гатьо си е олигофрен алчен заядлив злобен такъв човек няма място на обществена служба
Анонимен
#16 от реалист
20 Януари, 2019 | 14:36
Напиши отговор
Оценка: -8  +13
Първото нещо което трябва да притежава един кандидат кмет е семейство.Хора ,които не са изпитали бащиното и майчино чувство трудно ще се справят и ще бъдат възприети от обществото.Пример е сегашната кметица.Това ще са третите избори за него и с просто око се вижда, че момчето няма потенциал( около 500 гласа максимално).Да не забравяме,че той все още е част от статуквото,поради факта,че е в коалиция и публично не се е разграничил от сегащното ръководство на общината,което по мненията на хората е най слабото и некадърно от всичките в период от 30 години.Трето,използването на служебно положение и писането на доноси срещу хора в града с цел да се омърсят,накара много хора да го намразят.И в заключение като човек имаш преки наблюдения върху общестшените нагласи в града,ще кажа,че хората. които ще заложат на него, ще заложат на "куц кон“,нищо лично ,но човек трябва да бъде реалист,здраво стъпил на земята и да няма болни амбиции-в повечето случай това е пагубно.
Анонимен
#17 от Ая
20 Януари, 2019 | 15:45
Напиши отговор
Оценка: -8  +6
Тоя доносчик Гато ще му счупят и двата крака
Анонимен
#18 от Няма такава община
20 Януари, 2019 | 17:51
Напиши отговор
Оценка: +15
Като прочетох за сесията и видях какво са написали под новината от сайта, направо се нервирах. Как е възможно да им върнат решението за едната пета, Областният управител да го определи като незаконосъобразно, и Вълчева да го предлага същото пак да се гласува? Султанов, бил си председател на Общинския съвет, размърдай се във вторник и поне се изкажи по въпроса! Може ли такова безобразие? Дойкова, този път не свеждай глава, а защити избирателите си! Срамно е да се смятат някои съветници по- горе от Областната управа.
Анонимен
#19 от Йок
21 Януари, 2019 | 15:59
Напиши отговор
Оценка: -2  +9
отговор на #15 »
Минчо Попов, ще ли ти са и ти да си на обществена служба, а олигофрен? Ми той Гатето освен за обществена служба, за друго не става. Ако имаше повече акъл и възможности щеше да е бизнесмен някаде далече от Хисара, а не да се занимава с политика на дребно в тая утрепана община.
Анонимен
#20 от До Йок
21 Януари, 2019 | 22:00
Напиши отговор
Оценка: +6
Минчо вече си има службица макар ,че е олигофрен критикува си човека какво лошо
Анонимен
#21 от гражданин
24 Януари, 2019 | 19:54
Напиши отговор
Оценка: -9  +11
Е стига с тази злоба.Какво му е на момчето.млад.хубав.умен.образован има си къща.ще му дойде и семейство.за къде да бърза.Късмета му е назад.Не е важно да си женен.а какво стой до тебе.Гатьо. спокойно.всичко .ще си дойде.Вятърът брули високите клони.хич да не ти пука.Горе главата продължавай да ги контролираш и да се дразнят за тебе.Хората в Хисаря и селата от общината те обичат.Ние сме с тебе и ще те подкрепяме.Успех напред и на горе.
Анонимен
#22 от до гражданин
25 Януари, 2019 | 15:59
Напиши отговор
Оценка: -5  +4
Пази, Боже, сляпо да прогледа! е казал едно време дядо Алеко....
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.