НА 24 ЮЛИ - СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ В ХИСАРЯ

22 Юли, 2018
11 коментара

     За първи път в този мандат заедно с поканата за участие на съветниците  на заседание в Хисаря, е поместена и програмата за редовните заседания през юли на постоянните комисии.  Посочени са  датите, часовете и мястото  на  предварителните  обсъжданията на материалите.

    Очертава се една дълга и интересна сесия, тъй като в дневния ред са включени двадесет  докладни.

      Естествено е да се започне с промяна на състава на постоянните комисии, като се има предивд, че има нов председател на Общинския съвет, за което ще докладва Ива Вълчава. Прави впечатление, че Вълчева ще докладва по шест точки от дневния ред.

     По- нататък следват  тринадесет докладни на кмета на общината – инж. Пенка Дойкова, от които има доста важни. Сред тях са информацията за изпълнение на общинския бюджет и сметките за средства от Европейския съюз, докладна за капиталовите разходи, актуализация на бюджета, продажба на общинско жилище, актуализация на годишната програма за управление на общинската собственост и от голямо значение е докладната на кмета относно договор за предоставяне на концесия от 17 октомври 2006 година на минерална баня по плана на Красновски минерални бани.

     Съветниците ще дават разрешение за ПУП- ПРЗ на „ДТ ИНВЕСТМЪНТС ООД” Пловдив в Красново, ще разгледат проект за изменение на ПУП- ПЗ в парк „Момина баня” за определяне на  застрояване на открити обекти за спортни и културни развлечения и забави. Две докладни има за ПУП за компостираща инсталация за зелени или биоразградими отпадъци.

Пак ще има конкурс за управлението на Медицинския център, който е 100% общински. След толкова месеци, в които не се намери управител, ще разберем този път как ще се управлява това важно за населението здравно заведение.

    Заместник- кметът Тони Илиева ще даде отчет пред съветниците за стопанисването на общинските гори – въпрос, който интерисува всеки жител на общината.

    Още нещо ново има за това заседание на съветниците. Те са осведомени, че  има възражение от Гатьо Султанов, който беше председател на Общинския съвет и беше свален по предложение на съветниците на БСП, които се съюзиха със съветниците на ГЕРБ и „Коалиция за Хисар”, както и с Митко Нейчев от Партия на зелените и Султанов остана в историята. Има заявление от Десислава Тонева – управител и едноличен собственик на фирма „ЕЙ ЕНД ДИ 1” ЕООД Стара Загора и  още  две информации от кмета на общината-  инж. Пенка Дойкова. Едната е за стопанисване и управление на „Красновски бани”  в село Красново, а другата е във връзка с молба – декларация на Стоян Кюркчийски.

     Тази втора сесия за този месец  започва в 13 часа във вторник, 24 юли 2018 година и е отворена за граждани.

                                                                          ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Ангел Данчевски
22 Юли, 2018 | 11:36
Напиши отговор
Оценка: -11  +3
Вьлко и Гочо ще вземат власта
Анонимен
#2 от посетителка
22 Юли, 2018 | 12:38
Напиши отговор
Оценка: +12
Шест докладни от председателката Ива. Това не се е случвало скоро.
Анонимен
#3 от ОЩЕ И ОЩЕ
23 Юли, 2018 | 16:37
Напиши отговор
Оценка: +13
Има и още четири нови докладни, внесени след раздадения дневен ред. И пак за ПУПОВЕ
Анонимен
#4 от Тано Тинтиков
24 Юли, 2018 | 03:18
Напиши отговор
Оценка: -9  +21
Гатьо пудлизурката прави интриги преди сесията
Анонимен
#5 от hhh
24 Юли, 2018 | 08:23
Напиши отговор
Оценка: -3  +9
Ама Гатьо като беше председател, не беше така тихо в общината
Анонимен
#6 от ггг
24 Юли, 2018 | 10:36
Напиши отговор
Оценка: -2  +11
отговор на #5 »
Глупости!
Анонимен
#7 от Тони горската
24 Юли, 2018 | 12:44
Напиши отговор
Оценка: +8
Интересно какъв отчет ще направи Илиева за стопанисването на общинските гори. Щом и нейния човек който тя си доведе от Сливен, си би камшиците като видя че работата е пълен батак. Щяли да режат и продават дърва, да печелят за общината. Да ама не. Илиева много добре знае че при това положение от продажба на дърва общината не може да печели, защото роднините и приятелите на общинското ръководство искат евтини дърва, даже ако може и без пари. Те са много семейства, много печки - искат много дърва от евтините. А кой ще плаща на работниците ма, Илиева ? Ами бензина и нафтата за транспорта ? За изборите догодина евтини дърва ще има ли ? Виж направи нещо по въпроса. Доведи някой друг горски да ти свърши черната работа че ако няма дърва няма да те изберат за кметица.
Анонимен
#8 от Пак и пак и пак
24 Юли, 2018 | 17:16
Напиши отговор
Оценка: +9
Ми то освен за дървата и за 12 годишната концесия на баните в Красново, другото май че са само ПУПОВЕ и избиране на нови хора в комисиите и в Сдружението на общините. И защо пак Мустакова? Да не са я нарочили за кмет?
Анонимен
#9 от МАРАВИДЕО
25 Юли, 2018 | 08:50
Напиши отговор
Оценка: -8  +14
В началото на Хисаря вече трябва да сложат табела "Постоянно видеонаблюдение"! Карамфилова Марийка е новото попълнение на общинска охрана. Дойкова си реши проблема с информационното затъмнение. Бай Неч и Краса да вземат да си оправят сайтовете, че ги грози фалит!
Анонимен
#10 от ШВ
25 Юли, 2018 | 13:46
Напиши отговор
Оценка: -5  +24
Каранфилова е работлива и честна, кметицата е постъпила добре, че я взела на работа. А че е е наблюдателна, това е качество.
Анонимен
#11 от любимец
29 Юли, 2018 | 19:36
Напиши отговор
Оценка: -22  
Тая мръсна к.......ва ще прави само интриги и нищо повече.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.