МИНА И ТАЗИ ВТОРА ЗА ЮЛИ СЕСИЯ

25 Юли, 2018
16 коментара

      И на тази сесия общински съветник напусна заседанието. Това беше инж. Ненко Костов, който не можа да сдръжи гнева си при отговора на кмета на общината – инж. Пенка Дойкова, даден на Гатьо Султанов. 

Не намерили трасето, нямало изкопни работи, имало вода, та като се отводнило, щели да видят какво има. За  това трасе имаше въпрос от  бившият председател на Общинския съвет. 

А когато машините работиха край Старо Железаре, инж. Ненко Костов веднага вдигна телефона, за да съобщи на кмета, но тогава не бяха предприети никакви мерки. 

 Всичко това показа, че докато съвестните граждани подават документи, тичат от отдел в отдел, плащат пари, чакат решението на Общинския съвет, други, вероятно привилегировани, могат да  прокопаят общински имоти, да си прекарат трасето, да заровят и никой нищо ни чул, ни видял. 

То ако можеше така, нямаше на тази сесия да бъдат разгледани и разрешени за изработване  шест Подробни устройствени планове на фирми и граждани.

     Съветниците направиха промяна в постоянните комисии. На мястото на сегашния председател – Ива Вълчава, която беше председател на комисията по образование, култура, вероизповедания, туризъм, здравеопазване, младежка и социална политика, избраха Мария Мустакова. Член  на тази комисия стана и Стоян Найденов. Гатьо Султанов, който като  председател нямаше право да бъде член на комисия, сега е в комисията по бюджет, финанси, антикорупция и конфликт на интереси.

    Вместо Гатьо Султанов Ива Вълчава ще представя общината в Сдружението на общината – решиха на заседанието.

Съветниците актуализираха свое решение за създаване на наблюдателна комисия. Допълниха и измениха Наредбата за притежаване и отглеждане на кучета и ограничаване на популацията им. 

Мина и актуализирането на бюджета, европейските срества и състоянието на дълга. Актуализираха годишната програма за общинската собственост. Решиха да има конкурс за управител на Медицинския център. Приеха информацията за състоянието на горите. 

Продадоха общинско жилище  от 88 кв. м. на Таня Илиева Лазарова за 33 хил. 300 лв.. Приеха докладната за изменение на ПУП в парка „Момина баня” за застрояване на открити обекти за спортни и културни развлечения и забави. Одобриха план за компостираща инсталация за зелени или биоразградими отпадъци.

    Кметът осведоми съветниците за решението на съда за обявяване в несъстоятелност на Акварекс – фирмата концесионер на Красновски бани. По този въпрос ще има отделна статия.

                                                                                          ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Дърво за народа
25 Юли, 2018 | 16:37
Напиши отговор
Оценка: -8  +7
Значи "Приели информацията за общинските гори" !? И какво като са я приели ? Приели са че общинското предприятие няма да работи, дърва за населението няма да има и общинската гора не подлежи на стопанисване в Тази община! Как в други общини може, а в Хисаря не може ? Общинските съветници са безотговорни към дейности, от които нямат пряк келипир. Няма ги Цаньо Лазаров и Иван Виришапков, няма и килипир за Бойко и Калинката. Така наречените "Зелени" няма ли да проявят поне малко загриженост за зелената общинска гора ? "Приели информацията"! Ай сиктир!
Анонимен
#2 от спомнете си
25 Юли, 2018 | 19:01
Напиши отговор
Оценка: +18
Когато кмет беше инж. Пирянков, искаше да даде горите на Държавното горско стопанство. Тогава всички скочиха срещу него.- А бяха готови да дават на общината около 300 хил. лв. годишно. Не, щели да печелят от общинските гори, общината да забогатеела с тях, как да ги дават.... И какво стана? Всичко пропадна.
Анонимен
#3 от Гочо горския
25 Юли, 2018 | 22:16
Напиши отговор
Оценка: -13  +3
А спомняте ли си ко всички попречиха на Пирянков да даде общинските гори на горското ? Като знаеше, че общинския съвет ще блокира всяка негова инициатива, Г. Пирянков говореше често бомбастично и обещателно, "за благото на общината и хората" - като истински комунистически партиен секретар. Беше сигурен, че като се е отрекъл от калинките и като разказва сладки приказки от дебелата червена книга на ЦК, стадото пак ще си го избере за овчар. Вярно - почти беше убедил половината избиратели, че повече няма нищо общо с калинките, че се отрича от всички дадени му комисионни, пари за избори и така нататък, но не успя. Всъщност ако беше успял, щеше да е в ролята на сегашната Дойкова. Калинките са безмилостни.
Анонимен
#4 от бедната Мария
26 Юли, 2018 | 09:06
Напиши отговор
Оценка: -24  +12
Сега цирк ще има навсякъде и на сесиите и по паркингите.Карамфилка ще е там докато някой не я набие или тя не удари някого с диня по главата.Тя беше и кандидат за кмет на Старо Железаре.Мария Петрова Карамфилова БЪЛГАРСКА РАДИКАЛНА ЛЕВИЦА (БЛ, БРП/к/, БРСП) 38 гласа 13.19%. Все пак е на второ място. Такава си е жената - радикална.Всичко се решава с радикални методи.
Анонимен
#5 от //////////////////////////////////////////////////////////
26 Юли, 2018 | 15:29
Напиши отговор
Оценка: -12  +27
Абе на жена с умрял мъж ли завиждате? Знаете ли какво значи да нямате подкрепа и да треперите нощем сама? Не ви е срам. Оправихме общината, та почнахме Каранфилова. Мразете си скришом, не си го казвайте, че ви знам кои сте.
Анонимен
#6 от \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
26 Юли, 2018 | 16:40
Напиши отговор
Оценка: -24  +13
Кой ще и завижда на тая и за какво?И тя да вземе да си седни на дъртия седалищен мускул,че хич не и личи да е тъжна. Глупост след глупост.Тя целия град и околията оправи чак до Стара загора и Хасково опря вие сте седнали да я мислите.
Анонимен
#7 от А?
26 Юли, 2018 | 17:22
Напиши отговор
Оценка: -7  +10
отговор на #3 »
Гочето може да се отрича от комисионните обаче не ги връща!Всички са за въже в този общински съвет от първия до последния.Един за свят няма.
Анонимен
#8 от онази с косата
27 Юли, 2018 | 09:34
Напиши отговор
Оценка: -25  +7
Стига сте писали за карамфилката да не ви подгони и вас с косата
Анонимен
#9 от кантора
28 Юли, 2018 | 10:07
Напиши отговор
Оценка: -2  +23
Съветвам ви да спрете да пишете против г-жа Каранфилова, защото нещата ще се обърнат против вас. Г-ца Дойкова е постъпила честно като е взела на работа една жена вдовица. Г-жа Каранфилова е постигнала много в живота, но не сте вие тези, да съдите методите и. За това си има органи. Бъдете внимателни, че лошите думи се връщат обратно
Анонимен
#10 от Много постижения
28 Юли, 2018 | 18:16
Напиши отговор
Оценка: -25  +4
Постигнала е много? Много смях, много куку,много нещо. Пък е и пенсионерка. Жалко само за съпруга и. Не можа да я изтърпи.
Анонимен
#11 от 9
28 Юли, 2018 | 18:51
Напиши отговор
Оценка: -1  +25
Каква злоба от горната другарка. Ще ти се спука жлъчката бе жена. Недей така, не знаеш животът какво ще ти предложи и каква болест ще те хване. А недей, че ни гледат отгоре всички.
Анонимен
#12 от хахаха
28 Юли, 2018 | 18:56
Напиши отговор
Оценка: +11
Социалисти от Хисар, похвалихте ли се днес на бузлуджа,че овладяхте и общинския съвет. Ама не посмяхте да кажете, че го направихте с помощта на ГЕРб, която ще сваляте от власт, за която написахте платформа, смях на върха...Червен смях
Анонимен
#13 от хисар прес
29 Юли, 2018 | 19:59
Напиши отговор
Оценка: -18  +8
Между кметица, зам. кметица и съветници , като Вълко Макавеев, Недевски,Гатю Султанатов и Мария Карамфилова разлика няма всички са селски тарикати и са за гювеча и уреждане на лични интереси ,а народа да духа супата,но това му се полага той ги е избрал да са там тия идиоти.
Анонимен
#14 от Стоян Бадов
29 Юли, 2018 | 22:12
Напиши отговор
Оценка: -3  +5
Гочо Вълко Недевски Гатьо Пенчо .............мерзавци олигофрени и дебили
Анонимен
#15 от ПС
30 Юли, 2018 | 05:38
Напиши отговор
Оценка: -3  
#13 и 14 Гениални сте ,грабвайте търмъка и идвайте да чепкате вълна на Пречиствателна станция Хисаря.
Анонимен
#16 от МП
30 Юли, 2018 | 11:42
Напиши отговор
Оценка: -5  +7
отговор на #15 »
ПС ще ядеш диня по главата.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.