И ОЩЕ ПО ДОКЛАДНАТА НА Г-ЖА МУСТАКОВА!

04 Август, 2017
40 коментара

 Около 22 хил. 700 лв. ще поиска Местната инициативна група от Общинския съвет и това  е нужно, за да се получат повече точки при оценката за стратегията, която трябва да бъде подадена при кандидатстването по подмярка 19.2.  С тази сума МИГ покрива критериите за максималния брой точки от критериите към Насоките за кандидатстване, а те са 5 – каза председателката на МИГ – Мария Мустакова.

            Защо парите се искат от общината? – Защото отново съгласно приложените критерии МИГ трябва да докаже наличието на финансов ресурс. Единственият вариант е общината, с решение на Общинския съвет – допълни г- жа Мустакова.

            „Агрокомерс 98” и НЧ „Иван Вазов”  нямат  връзка към момента с подаването на стратегията за финансиране по подмярка 19.2. Те имаха подписано споразумение с община Хисаря по подмярка 19.1 „За подготвителни дейности“. Те са партньори в реализирането на проекта по 19.1 – с това не се съгласи г-жа Мустакова.

    Нашата стратегия  е нов продукт. Тези две организации, представляващи стопанския и нестопанския сектор, участваха като партньори на община Хисаря при изготвянето на Стратегията миналата година, по договора,подписан от инж. Дойкова с Министерството на земеделието и храните за близо 58 хил. лв. Новата стратегия на Местната инициативна група е нова, преработена, за нея няма подписан договор за нови 58 хил. лв. Изпълнението и  е съгласно действащата нормативна уредба, спазени са всички изисквания, основана е на анкетно проучване и анализи и е готова за подаване за финансиране по подмярка 19.2 , стига да не срещнем други пречки, при набавяне на нужните документи – обясни  председателката на МИГ.

    Колкото до това ще има ли назначения в МИГ – да, ще има и те са определени в Наредба № 22. Не се знае още колко щата ще има в МИГ, но се знае , че оценката на проектите ще става по електронен път през ИСУН 2020, ще има и независими външни оценители. И сега МИГ ще кандидатства също  през ИСУН 2020, предоставяйки  цялата си информация по електронен път. Имаме сайт и там отдавна е качен Устава на Местната инициативна група.

По – нататък г-жа Мустакова каза: 

Присъствах на заседанието на три от четирите комисии към Общинския съвет, отговорила съм на всичките въпроси, които са имали присъстващите в тях общински съветници,  и не смятам, че съм подвела някого за каквото и да е. Факт е, че  Стратегията,  изготвена по подмярка 19.1, съдържаше две оперативни програми, а сега, така подготвената е с пет оперативни програми. Финасовият  ресурс беше на половина от сегашния  - 3 896 701 евро. И относно това дали защитавам интересите на община Хисаря, като представител на публичния сектор ще кажа само едно и то за пореден път във вашия сайт: И аз и кметът, и председателят на Общинския съвет  и вие колеги - общински съветници, всички сме там, за да защитаваме нечии интереси, а това са на хората, които са гласували доверие  –жителите на община Хисаря и единствените интереси, които трябва да се отстояват, това са интересите на хората. А и все пак говорим за Местна инициативна група. Благодаря на колегите, които подкрепиха докладната.

     Сега докладната на Мустакова трябва да се разгледа от общинските съветници. Тя е била готова още през юли, но защо не е внесена на заседание, а е оставена за месец август, когато са  летните отпуски, знае само един човек. И това е този, който насрочва заседанията.  И сега следва да мине на подпис. Съвпадение ли е, че като стане дума за МИГ, все с подпис се взема съгласието на съветниците? Така всичко става лесно- няма въпроси, няма обяснения, няма  разправии... 

А Мария Мустакова казва, че е готова да отговаря на всеки въпрос. И очаква никой да не и попречи да внесе стратегията на МИГ навреме, за да тръгне работата по проектите.

                                                                                                                 Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от питанка
04 Август, 2017 | 11:28
Напиши отговор
Оценка: +10
Колко стратегии ще прави тази МИГ докато започне да работи и колко пъти ще плаща за стратегия. До тук станаха 80 бона.Като данъкоплатец се интересувам КОЙ изготви стратегията и колко получи като възнаграждение.
Анонимен
#2 от Местно разузнаване
04 Август, 2017 | 13:03
Напиши отговор
Оценка: +9
Стратегията е изработена от фирма БУЛ ПРО КОНСУЛТИНГ ЕООД. Договорът за безвъзмездна финансова помощ, подписан от инж. Дойкова на 7 декември 2016 г с Министерството на земеделието и храните е за 58 684.90 лв. и е подписан преди Общинският съвет да вземе решение за учредяване на новата Местна инициативна група. Тук въпросът е друг - върнати ли са тези пари на община Хисаря от министерството, или още чакаме ние данъкоплатците.
Анонимен
#3 от Ясновидец
04 Август, 2017 | 13:07
Напиши отговор
Оценка: -1  +17
Мустакова, пази се от двама ниски мъже. Единият лети и ще се навре да търси листни въшки при теб, а другият ти завижда и ти пречи за МИГ. Това ми се дава отгоре.
Анонимен
#4 от Служител
04 Август, 2017 | 13:54
Напиши отговор
Оценка: -1  +4
Парите не са възстановени консула пише стратегията и прибира парите Дойкова си мислише че тя ще е председател и за това само общината ще дава пари разбирай данъкоплатец
Анонимен
#5 от До
04 Август, 2017 | 14:00
Напиши отговор
Оценка: +2
Сега са дебели мъжете които управляват
Анонимен
#6 от 88
04 Август, 2017 | 19:56
Напиши отговор
Оценка: -5  
Кои са дебелите мъже, нали управляват общината две жени - Дойкова и Илиева.
Анонимен
#7 от Ама вие сериозно ли?!?
04 Август, 2017 | 20:46
Напиши отговор
Оценка: -1  +18
А тях кой ги управлява? Голям смях... Кои са им менторите? Кай плати, за да спечелят изборите? Две жени управлявали общината... На едната много й се ще да управлява, затова ще се напъне след 2 години да е на водещата позиция, другата пък сигурно се проклина, че се хвана на това хоро, хем щото тя за тая работа не става, хем щото не й се занимава хич.
Анонимен
#8 от Майстора
04 Август, 2017 | 20:53
Напиши отговор
Оценка: +17
Аз пък да питам друго - в двора на Общината жълти павета ли ще редят? За едни пари питам...
Анонимен
#9 от ko
05 Август, 2017 | 12:48
Напиши отговор
Оценка: +4
То голямо оправяне щяло да има, не само в двора на общината,ами и по всички мегдани в общината. А сега е време да проговори Дойкова. Много пари щели да дойдат от Европа.
Анонимен
#10 от sos
05 Август, 2017 | 12:57
Напиши отговор
Оценка: +3
Пише горе в коментар 4, че Консулов правил стратегията. Мъча да вържа нещата - освен Консулов да е близък с фирмата, пък Дойкова да е близка с Консулов, пък фирмата да се е сприятелила с общината... мъча, ама май не мога да го докарам. По- важно е онова, което питат в коментар 2 - върнати ли са парите за тая стратегия от министерството на общината.Ако знае някой - да каже. Те пък от общината като са се разприказвали, дори и за хубавото не искат да кажат. Г-жо Мустакова, отговори, ако знаеш. Все пак тези пари ги дадоха за твоята стратегия на ръководената от теб МИГ.
Анонимен
#11 от Оракула от Делфи
05 Август, 2017 | 14:46
Напиши отговор
Оценка: +9
Чета и искам да видя , един събран достоверен отговор на въпросите които страшно много вълнуват гражданите на общината, но добре завоалирано не получавам това което трябваше, а какво исках , Какъв е годишния бюджет на този МИГ който сега действа? Как изглежда управляващото ядро като длъжности? Колко назначени на заплата ще има във МИГ Хисаря и на какви длъжности? Как се казва сайта , и къде да го открия, за да прочета устава на тази Организация? Ще има ли конкурс, за определените длъжности, и ако има, на коя дата ще бъдат , за да може, добри компетентни кадри да се кандидатират? Има ли вече сграда в която да се помещава ,този свещен МИГ и къде е тя? Колко ще струва наема на тази сграда? Всичко това е важна за гражданите информация , защото те ви дават парите и ви плащат заплатите! Ще бъде много мило ако получим отговор на тези въпроси г-о Мустакова!
Анонимен
#12 от Маршала от ново железари
05 Август, 2017 | 15:29
Напиши отговор
Оценка: +5
Назначен за началник на паркинг така ще бъде назначен и екип на миг консул даде 200000 чака връщане
Анонимен
#13 от До оракул
05 Август, 2017 | 17:05
Напиши отговор
Оценка: -1  +1
Парите не са възстановени защото стратегията е грешка сега на ново
Анонимен
#14 от ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
05 Август, 2017 | 19:26
Напиши отговор
Оценка: +1
Хайде председателят на МИГ да отговори на всички въпроси на оракула от Делфи. Важни са много и са точни. Сайта, я ги подредете, пък и ги изпратете, ако не чете коментари г-жа Мустакова!
Анонимен
#15 от Оракула от Делфи
05 Август, 2017 | 21:55
Напиши отговор
Оценка: +2
Нека, никой да си мисли, че ако не отговори на запитванията на сайта, ще бъде забравен,мълчанието ще се стовари с неимоверна сила от интереса на читателите , а те не жалат слова за истината ... Когато си откровен не можеш да лъжеш...
Анонимен
#16 от Оракула от Делфи
05 Август, 2017 | 22:01
Напиши отговор
Оценка: +3
Единия дебел мъж , ако го назначат ще си купи най -новото БМВ за сметка на МИГ бюджета. Другия ще намери начин да си купи БМВето с наема който трябва , МИГ групата да плати за офис. Това са твоите пари данъкоплатецо ! Спри измамите во време ,иначе кучета ни яли.
Анонимен
#17 от Оракула от Делфи
05 Август, 2017 | 22:07
Напиши отговор
Оценка: +3
Една" калинка" споделила с приятел, ава ако нимой, а ги открадим ния, жа ги открадни някой от нашти.
Анонимен
#18 от питане към Г-жа Мустакова
06 Август, 2017 | 10:47
Напиши отговор
Оценка: +2
Г-жо Мустакова, бихте ли казали Емил Нанев, Борис Бормалийски и Кирчо каква роля ще играят в МИГ-Хисаря?
Анонимен
#19 от Хисарски манталитет
06 Август, 2017 | 11:45
Напиши отговор
Оценка: -2  +14
Ама много сте интересни и забавни! Каква роля да играят? Представители на бизнес сектора са, не можа МИГ без такива хора, вижте МИГ на другите общини, във всяка МИГ има представители на бизнес сектора. Такава е идеята публично-частно партньорство. Докато в Хисаря само си седим по мишите дупки и плюем всеки, който се появи на хоризонта, града ще е на западащо ниво! Плюехте другите досега, че от тях никой до нищо не можел да се докопа, сега се появиха нови лица и започнахте тях да плюете. Ами хайде направете вие нещо де, напънете се малко, вместо само да оплювате хората и да завиждате. Затова тоя град не може да се оправи, манталитета ни е такъв. Може аз да не съм добре, ама и комшията да е зле!
Анонимен
#20 от исарски манталитет си ти
06 Август, 2017 | 13:26
Напиши отговор
Оценка: -9  +3
отговор на #19 »
Гузен негонен бяга.
Анонимен
#21 от Възмутен
07 Август, 2017 | 02:25
Напиши отговор
Оценка: +3
Такава некомпетентност и некадърност не се среща често каква синя зона в това село Ганьо тъпоумника да внимава като си разхожда краставица пес в парка ще му разбият тъпата тиква
Анонимен
#22 от Гражданин
07 Август, 2017 | 02:29
Напиши отговор
Оценка: +3
Тъпоумника се казва Гатьо не Ганьо а че ще му разбият носа е ясно костовият пес няма да го спаси
Анонимен
#23 от Турист
08 Август, 2017 | 12:01
Напиши отговор
Оценка: -4  +4
По мръсен и не подреден курорт от вашия няма
Анонимен
#24 от Синя зона
08 Август, 2017 | 18:14
Напиши отговор
Оценка: +4
Пишете за зоната няма ли кадърни млади хора та назначиха пиян крадлив и некадърен бивш полицай
Анонимен
#25 от Говори се
08 Август, 2017 | 20:36
Напиши отговор
Оценка: -1  +10
Говори се из града че Маршала на Ново Железаре неуспелия кандидат кмет от партията на зелените назначен за управител на синята зона че казвал че само две години му трябвали на тази длъжност да си оправи дереджето.Честито скъпи съграждани алал да ни е!
Анонимен
#26 от Възмутен
08 Август, 2017 | 23:19
Напиши отговор
Оценка: -6  +7
Гошето меката китка Вълко лицемерен Ганьо плужина за бсп съветниците излишно да се пише интелисчии и бездушни хора пропаднал град жалко
Анонимен
#27 от Хисаря
09 Август, 2017 | 00:30
Напиши отговор
Оценка: +11
Най смешната и мързелива кметица в историята на града Пена Дойкова две години работи против тази община.В града няма човек, който да е казал хубава дума за нея било то за неините действия или бездействия.Толкова много време да се криеш от хората и да абдикираш от проблемите им колко трябва да си дебелокож и да не те интересува питам??? А първата и работа като стана кмет бе да си вдигне заплатата с 200 лв.Заслужава-много работи и е много кадърна!
Анонимен
#28 от Данаил Попов
09 Август, 2017 | 03:57
Напиши отговор
Оценка: -4  +4
Нивото е много ниско жалко, едва ли читави хора ще се заемат с големите проблеми на общината,Гошо,Вълко некролози с близка дата с какво ще ви запомнят хората плужаци долни,Ще плащат вашите наследници не ви ли е ясно слепци?
Анонимен
#29 от Стоян Люцканов
09 Август, 2017 | 04:13
Напиши отговор
Оценка: -8  +4
Всичко се плаща тези двамата ще платят малоумните им наследници, на Гишето синчето без тайни работа не може да започне,на Вълко глутницата пачавра от най гнусните всичко си идва на място.
Анонимен
#30 от некадърност
09 Август, 2017 | 09:12
Напиши отговор
Оценка: -7  +9
Хисарски буламачи! Гочето и Вълко искат чрез куклата Пена да овладеят всичко! Вижте им назначенията и всички действия преди и след това. Минете покрай стадиона да видите как по цял ден малкия Пирянков се мести от сянка на сянка с група пенсионери и ще разберете колко са дребни душичките и как всичко се свежда до осигуряване на някаква работа и някаква заплатка за нашите хора.Много по-добре е Мустакова да е шеф на тази МИГ, защото поне се дава гласност, че ако беше някой от котилото на пирянковчетата или вълковчетата, никой нищо нямаше да разбере. Дойкова милата толкова се оплете, че не знае на кой свят се намира. Тонито го елиминираха набързо и сега сигурно има време да се готви за избори, но предвид факта, че никога в Хисаря не е имало по-слабо управление, едва ли ще и се сбъдне мечтата.Толкова за тези некадърници.
Анонимен
#31 от До всички
09 Август, 2017 | 10:17
Напиши отговор
Оценка: -2  +7
С нашите пари ще оправят дереджето на маршала ПОМИЯ
Анонимен
#32 от Питам
09 Август, 2017 | 15:04
Напиши отговор
Оценка: +5
Роднини и полиция стар филм нов морал
Анонимен
#33 от Близко до нещета
09 Август, 2017 | 16:32
Напиши отговор
Оценка: -3  +5
Ако това управление има грешки, то те са до толкова, че правят назначения на близки на постове, за които не иска да се кандидатират никои, и знаете ли защо, защото, на крадците при Бруталната Пена, тази хапка им се вижда малка ,те са свикнали да крадат яко, брутално и безразборно, като имат защитата на полиция и прокуратура.Сегашните управляващи са различни от крадците на Пена. Жалко, че новите управляващи не можаха да оценят подкрепящите ги, а страхливо се подчиняват на фалшиви калинки загубили почвата под краката си. В крайна сметка всеки си носи кръста и като дойде онзи момент всеки отговаря за постъпките си. А тебе Стоян, Данаил , некадърност и др. все повече ми приличаш на човек от Възхода на Пена и нормално би било да си трайкаш,защото тежките дни ви предстоят
Анонимен
#34 от Мария Мустакова
09 Август, 2017 | 19:59
Напиши отговор
Оценка: +5
Добър вечер, извинявам се за закъснението, но ще се опитам да отговоря на всички ваши въпроси. * Какъв е годишния бюджет на този МИГ който сега действа? - Сегашната МИГ не разполага към момента с бюджет, такъв ще има ако бъде одобрена за финансиране Стратегията на МИГ, с която сега кандидатстваме. Бюджетът ще е ясен при подписване на договор за финансиране. *Как изглежда управляващото ядро като длъжности? - по Наредба 22 и действащите към момента насоки така: Изпълнителният директор трябва да има: 1. завършено висше образование, най-малко степен „бакалавър“; 2. професионален стаж най-малко 5 години; 3. управленски опит най-малко две години; 4. опит в реализиране на проект, програма или стратегия със стойност над 100 хиляди лева, финансирани от ЕС или от други международни донори. 5. Опит по подхода ЛИДЕР; Експертът по прилагане на стратегията за ВОМР трябва да има: 1. завършено висше образование, най-малко степен „бакалавър“; 2. професионален стаж най-малко две години. 3. Опит по подхода ЛИДЕР; При необходимост МИГ може да наеме на трудов договор и други служители за изпълнение на стратегията, освен експерт и изпълнителен директор, които трябва да отговарят на изискванията за експерт и на общите изисквания за служител, посочени по-долу. - Да, един технически сътрудник:1. завършено висше образование, най-малко степен „бакалавър“; 2. професионален стаж най-малко две години. 3. Опит при работа по проекти. *Колко назначени на заплата ще има във МИГ Хисаря и на какви длъжности? - на този въпрос вече смятам, че отговорих по-горе. *Как се казва сайта , и къде да го открия, за да прочета устава на тази Организация?- адреса на сайта мисля, че съм го давала и по-рано, както и фейсбук страницата на МИГ-а, но отново http://www.mig-hisaria.com/index.php и https://www.facebook.com/%D0%9C%D0%98%D0%93-%D0%A5%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%80%D1%8F-1257142094355497/ много скоро в следващите дни ще видите още допълнителна информация на сайта, извинявам се, но нямам достъп донего все още, ще бъде активен в следващата една година, хостинга е подновен. *Ще има ли конкурс, за определените длъжности, и ако има, на коя дата ще бъдат , за да може, добри компетентни кадри да се кандидатират? - днес вече местата са обявени в сайта на Агенцията по заетоста, и аз се надявам да открием най подходящите кадри и с най-висока квалификация, защото те ни носят по-голям брой точки. *Има ли вече сграда в която да се помещава ,този свещен МИГ и къде е тя? - малко този въпрос почти година след учредяването е леко казано липса на интерес. Да има в сградата на библиотеката на НЧ "Иван Вазов", ул. "Генерал Гурко"23. *Колко ще струва наема на тази сграда? - при изтеклият договор вече на Община Хисаря с читалището е бил 180 лв. про времето в което се изпълнявал проекта по подмярка 19.1, след това няколко месеца безвъзмездно, но се очертава да запази стойността от 180 лв. с новия договор. *Всичко това е важна за гражданите информация , защото те ви дават парите и ви плащат заплатите! - и аз съм на това мнение и за това реших да ви отговоря, но и да ви напомня, че аз съм представител на публичният сектор и в предвид това, че съм общински съветник по действащите нормативни документи не мога да заемам каквито и да е позиции в МИГ срещу заплащане. Надявам се да съм отговорила изчерпателно на вашите въпроси. Мария Мустакова
Анонимен
#35 от Възмутен
10 Август, 2017 | 12:09
Напиши отговор
Оценка: -1  +1
Жалко за този вековен град такива управници Вълко Гошо Гатьо Пенчо Атанас Нено за тези хора личните интереси е причината да са в общинският съвет интересите на населението не да важни за тях
Анонимен
#36 от 1234
10 Август, 2017 | 15:09
Напиши отговор
Оценка: -1  +10
отговор на #33 »
Добре,че беше бруталната Пена да направи стадион та да има Пирянковото Ники къде да работи.И как така никой не е искал да заеме тези длъжности като не е бил обявен конкурс за тях,имаше конкурси за секретар и началник тсу и те бяха нагласени.Цялата листа от невлезнали съветници от партията на зелените в момента е на общинската ясла.Стига се излага моля ти се,такава пародия никога не е била в общината колкото и да се стремиш да оплюваш предишните. ;)
Анонимен
#37 от Гражданин
10 Август, 2017 | 20:09
Напиши отговор
Оценка: +3
Днес 10.08.2017г. Началника на общинската охрана паркирал на място за инвалиди мерзост ще тормозят хората за синя зона пък за тях закона не важи
Анонимен
#38 от независим
11 Август, 2017 | 07:25
Напиши отговор
Оценка: +4
Говори се из града, че едните назначават свои на работа за да изхранват семействата си, а другите чрез поставени лица точели стотици хиляди левове от субсидии, за да могат да яздят коне и сменят колите.Затова на едната викали бруталната П. ,а на другата гламавата П. Даже за тази дето и викат бруталната чрез служебното си положение взимала земите от едни, и ги давала на други, близки до нея, за да могат те да се облажат.
Анонимен
#39 от ДО гражданин
11 Август, 2017 | 08:40
Напиши отговор
Оценка: +6
отговор на #37 »
Много си наблюдателен да видиш къде е спрял маршала.Що не виждаше по времето на Ганева къде спираше тачката. За малко щеше да се качва с колата в Общината.Гадно ли ви е на всички "калинки"? Като напускахте бойкотиращо Общината с някое крадено левче си мислихте че нямат свършване, сега като се сблъскахте с реалността много наблюдателни станахте.Всички крадливи мишки и слуги на Пена напуснаха без покана, точно като гузен негонен бяга.Пък тези новите не мога да ги разбера.Направиха всичко възможно да заличат кражбите и да мине давност.
Анонимен
#40 от Гадно муй
11 Август, 2017 | 13:13
Напиши отговор
Оценка: -2  +4
отговор на #39 »
Значи новите направили всичко възможно да заличат кражбите и да мине давност ?! За 400-500 лева/месец зсплата не се заличават кражби и далавери, нали ? Или освен новоназначените да са толкова гламави че не могат да разберат кои документи са за далавери и кои са читави ? Как ще ги разбереш като си по-гламав и от тях. Не са ги назначили да хранят семейства а са ги назначили защото никой никъде не ги ще на работа. Можеш ли да храниш семейство с 400-500 лева на месец ? Нали само тока водата и другите сметки са 300 лв ? Нищо хубаво не може да кажете за управлението на Дойкова Илиева и Гатю и за това пак започнахте да се плюнчите с "Бруталната Пена". Говорило се из града. Къде и кой ? Гуджуците от Централ парк ли са ви мерилото за коментатори на ситуацията в Хисар ?
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.