ДА СВЕДЕМ ГЛАВИ ПРЕД ГЕРОИТЕ!

28 Февруари, 2019
5 коментара

     Пищна заря - проверка подготвя община Хисаря за деня на Освобождението ни от турско робство. Ще пристигнат от Карлово военни , командвани от бригаден генерал Пламен Йорданов, за да участват в тържеството по случай 3 март. В програмата ще вземат участие младежки танцов състав от читалище „Искра” – Миромир, самодейци от вериговското читалище”Антон Билкин”, ученици и граждани. Слово за празника ще произнесе кметът на общината – инж. Пенка Дойкова.

Всичко това ще стане пред паметника „Априлци”в квартал Веригово – Хисаря. Началото е в 18 часа и 30 минути на 1 март 2019 година.

    Няма съмнение, че обществеността ще бъде там, за да отдаде заслуженото на загиналите за нашата свобода. Защото няма друг такъв народ като нашия – след петстотин години робство да запази езика, вярата, писмеността си и песните, които носят духа и истината за тежки години, свършили с Руско - турската освободителна война, в която загинаха българи, руснаци, финландци, румънци и други. 

141 години минаха от тогава, но България се прекланя и ще се прекланя пред подвига на всички, които сложиха отново името на една държава на картата на Европа.

Поклон пред всички, които пет века умираха, но оставаха българи!

                                                                 ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Българин да се наричам, първа радост е за мене
01 Март, 2019 | 08:38
Напиши отговор
Оценка: +9
Велик народ сме ние!
Анонимен
#2 от Честита баба Марта!
01 Март, 2019 | 08:50
Напиши отговор
Оценка: +23
Велик народ сме ние щом празнуваме Деня на Освобождението от турско робство - Националния празник на баба Марта! Живи и здрави, бели и червени!
Анонимен
#4 от Живи и здрави!
01 Март, 2019 | 16:16
Напиши отговор
Оценка: +19
Тя и руската армия можеше да е заета на Трети март. Иначе Ирина е написала чудесен текст в последните четири изречения. Това ще остане, резила също. Цяла България чества Трети март на Трети март!
Анонимен
#5 от Честит Национален празник!
03 Март, 2019 | 07:26
Напиши отговор
Оценка: +8
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!
Анонимен
#6 от Денят на нашето Освобождение от турско робство
03 Март, 2019 | 10:06
Напиши отговор
Оценка: +7
Да живее България - една неповторима страна, която остана България от деня на своето създаване и ще бъде вечна! Нека бъдем горди!
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.