БИВШИЯТ ДИРЕКТОР НА СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ НЕ ИСКА ПОВЕЧЕ РЪКОВОДНИ СЛУЖБИ

30 Септември, 2017
36 коментара

     На 14 юли д-р Иван Дончев се явява на конкурс за директор на Специализирана болница за рехабилитация – филиал Хисаря, на която е ръководител десет месеца. Никой друг няма на този конкурс. Евгени Любенов е забелязан в коридора, но не влиза пред конкурсната комисия, ръководена от проф. Попова от Министерството на здрвеопазването. 

Още с влизането  на д-р Дончев, от комисията отзивите не са добри. Той , обаче, се явява и на втория конкурс на 1 септември. Състезава се с Евгени Любенов. Само двамата са кандидати. Оценката на Любенов е малко повече от единица по- висока от на д-р Дончев и той става директор на СБР – Хисаря. 

Така лекарят д-р Дончев, който има две специалности по медицина – вътрешни болести и кардиология, който е бил и през 2000 година директор на СБР – Хисаря, който е работил в Спешна помощ, управлявал е болницата в Сопот, бил е лекар в Карлово,   водил е интензивния сектор в болницата в Първомай, има квалификация „Държавни и местни финанси”от  Стопанска академия в Свищов и „Стопанско управление” от Благоевград,  бил е секретар на община Карлово,  си отиде от Специализирана болница за рехабилитация – Хисаря.

 • Защо д-р Дончев изгубихте конкурса?

 • Защото според комисията съм дал много лоши отговори, а абсолютно нямаше  никакъв разговор за бъдещето на болницата, за перспективите и.

 •  Какво бяхте предвидили в стратегията за развитието на филиала за три години?

 •  Инвестиции, свързани с крещящи нужди на болницата – техника за рехабилитация, ремонт на кухнята, ремонт на санитарните възли на някои стаи, промяна в парка, в паркинга, изграждането на пожаро- защитна система. Въобще не се говори на конкурса за инвестиции. Не дават  да се назначават нови хора, минава третото тримесечие няма Допълнително- материално стимулиране.

 • Кой ви  назначи за директор на хисарската болница  преди десет месеца?

 • Назначи ме министърът.

 • Доколкото разбрах, сега работещите в хисарската болница ще учат английски език. Това на кого е идея?

 • На Изпълнителния директор на СБР- Национален комплекс -  г-жа Мичева. Ще учат всички желаещи в тринадесетте комплекса.

 • Д-р Дончев, детският санаториум е в активите на болницата. По ваше време до къде стигна ремонтът?

 • До никъде. По мое време ремонт нямаше.

 • И не отворихте ли финансовите документи, за да видите какви пари са минали, похарчени...

 • Кой ще ме допусне до това?

 • Какво смятате да правите?

 • Ами както е тръгнало, то болниците няма да се управляват от медицински лица. Тук не е лекар, в Баня не е... и така. След като нямат нужда от човек със  специалности, с управленски опит, какво да говорим? Аз винаги съм бил много неудобен.  Болницата се управляваше от отговорна счетоводителка във времето между моето уволнение и назначаването  на новия директор. Този факт  какво показва?

 • И сега накъде?

 • За сега в частния ми кабинет по кардиология в Хисаря, който е в станция „Строител” и е оборудван с най- нова и модерна апаратура.

 • И все пак мъчно ли ви е, че вече не сте директор ?

 • Още като махнаха  министър  Москов, предвиждах, че това ще стане.

 • Няма ли да се явите на конкурс за директор на Общинския медицински център в Хисаря?

 • Повече държавни служби не ми трябват.

 • Благодаря за откровените отговори!

                                                           Разговора води Ирина Кирилова                   Тракийски Cвят


ЕТИКЕТИ: Bulgaria;

Коментари

Анонимен
#1 от Още по- добре
30 Септември, 2017 | 15:52
Напиши отговор
Оценка: +6
Добре за нас болните, че няма да тичаме по други градове за ехокардиография. Щом има такъв доктор,а при него.
Анонимен
#2 от ченгесарски работи
30 Септември, 2017 | 19:30
Напиши отговор
Оценка: -1  +7
Позната картинка са тези конкурси. Я какви готови кандидати си имат хората! Гледайте в Хисаря какво стана и ще става. Ченгета, стари моми, синчета. Да видим тъпото Силве дали този път ще съумее да си подреди документите. Какво да очаквате от подобен род хора, които цял живот чакат някой друг да ги подреди, че те са некадърни и задника сами да си обършат. Дончев е човек с професия и гладен няма да остане, но тези кухи подлоги, които "печелят" конкурсите за ръководни места по подобен начин ще ни довършат. Пълна пародия, некадърност и липса на достойнство у тези хора. Какво да чакаме от тях. Ние всеки ден ги виждаме разни петровци, кьорленци и разни други звезди. Пък са и толкова нагли, че не им пука. То скоро ще им запука, мандата приключва, а втори не се очертава.
Анонимен
#3 от Детски санаториум
30 Септември, 2017 | 22:29
Напиши отговор
Оценка: +8
Може да се разтърсите и да попитате компетентните лица какво стана с ремонта на бившия детски санаториум. https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/pravqt-nova-bolnica-v-hisar-242642 Минаха девет години откакто беше публикувана информация за ремонта. Накрая какво стана - ремонтът до никъде, сградата пустее и се руши, а някои хора си "поизвлякоха" материал без пари - боя, стиропор и т.н.
Анонимен
#4 от И
01 Октомври, 2017 | 08:59
Напиши отговор
Оценка: +5
Толкова може наша мома, толкова пише за детския. А аз колко неща знам, ще ви се завърти главата...
Анонимен
#5 от пожеланието ми
01 Октомври, 2017 | 12:33
Напиши отговор
Оценка: -1  +1
Ако оставим за малко директорите и конкурсите, ще си спомним, че днес е международен ден на музиката. Два жанра действат положително на мозъка, на сърцето и на душата - българската народна музика и класическата музика. Слушайте тях, за да не се напрягате, а успокоявате! Така съветват лекарите, които разбират от тези неща.
Анонимен
#6 от до ченгесарски работи
04 Октомври, 2017 | 11:26
Напиши отговор
Оценка: -4  +9
Твоят Атанас-калинката, дето го хвалиш толкова много, като преуспял бизнесмен, най-разбира от ченгесарските работи.Като се огледах и видях че са минали 28 години демокрация, а колелото се върти, така че иде края на калинките.Няма да се учудя ако лъсне някъде, като агент на ДС това сервитьорче.
Анонимен
#7 от актуално
04 Октомври, 2017 | 19:09
Напиши отговор
Оценка: -1  +6
Тъй като в момента е модерно да се изкарват роднинските връзки на хора във властта, същото може да кажем и за Община Хисаря.Кума и кумица са съответно кмет и зам.кмет и роднинини на съветници подкрепящи сегашната власт работят на общинска служба.Мирише на конфликт на интереси!
Анонимен
#8 от dudene
04 Октомври, 2017 | 20:49
Напиши отговор
Оценка: -21  +2
NA KALINKATA MOJE DA MU PODRUSATE TOPKITE.ZAVISTNITSI PROSTI
Анонимен
#9 от isara
05 Октомври, 2017 | 06:03
Напиши отговор
Оценка: +12
отговор на #8 »
Ave, toj nqma takiva.Hi, hi, hi, kalinka i guleta, no.....mogem da mu zakachim edni i da go podrusame hi,hi,hi.
Анонимен
#10 от кумгейт
05 Октомври, 2017 | 09:11
Напиши отговор
Оценка: -4  +10
Кметицата кума на зам.кметицата, управителя на стадиона син на общински съветник,началник отдел от приятелския кръг на същия съветник,секретар от приятелския кръг на същия съветник и роднина на бизнесмен финансирал кампанията на кметицата,чиновнички от приятелския кръг на зам.кметицата,други чиновнички от приятелски кръгове на председателя на общинския съвет,горски шефове близки до зам кметицата.
Анонимен
#11 от Пишете имена
05 Октомври, 2017 | 10:13
Напиши отговор
Оценка: -1  +7
отговор на #10 »
Дойкова, Илиева, Пирянкови баща и син, Кьорлинска, Петров, Стоянов и други. В такава селска община без шуробаджанащина не може. И предишните бяха се обградили само със свои хора - с врагове работите не вървят. Спомнтете си че тогава се сгодиха ГЕРБ и БСП, само и само да минават решенията на общинския съвет и усвояването на евро пари да не спира. И така до 50 000 000 лв.!
Анонимен
#12 от Тъжно
05 Октомври, 2017 | 11:40
Напиши отговор
Оценка: -2  +7
Кой кум, кой сват, кой на булката брат явно е ,че и при нас е като навсякъде,няма значение, най жалкото е, че докато в другите общини работят и строят тук тези хрантутници само си взимат заплатите.Нямат ли реална представа,че хората са недоволни, за това, че нищо не се прави в общината.Първото нещо като дойдоха бе да си вдигнат заплатите кметовете и с измислени конкурси да назначат своите приближени.Добре! Но покажете резултати,направете нещо-заплатите ви ги плащаме ние данъкоплатците!Общинският съвет защо спи-председателя,подкрепящите-какво обяснение ще дадете пред хората,че ръководството в което се клехте и подкрепяте тотатално се провали до тук,след две години ще търсите подкрепа, но...
Анонимен
#13 от да
05 Октомври, 2017 | 12:01
Напиши отговор
Оценка: -3  +9
Селска, селска, та чак махленска! Администрацията е на ниво много под нулата в този мандат. Някой обърнал ли е внимание на назначения в този и предишните мандати? Всички назначени от Ганева и напуснали или изгонени при Дойкова днес работят в частния сектор. Никой не е отишъл да проси държавна работа, а се доказва при частници. Много от тях не са в Хисар.Да видим днешните хубавци какви ще ги свършат и къде ще се дянат като ги прогони бъдещия кмет.
Анонимен
#14 от novinite bg
05 Октомври, 2017 | 16:17
Напиши отговор
Оценка: +8
Европейската прокуратура ще разследва измамите с еврофондовете. Край на корупцията в МЗХ. Досега само местните власти можеха да разследват и повдигат обвинения.
Анонимен
#15 от Танас
05 Октомври, 2017 | 22:52
Напиши отговор
Оценка: +9
Дончев е добър човек но и той е много много голям връзкар. Дончев беше дясната ръка на Кабаиванов кмета на Карлово. Седесар голям от класа. А в хисаря нали знаете кой е СДС. Точно така Калинкин Танас..Работния ден на Дончев минаваше по следния начин....Пристигаше от Карлово в Хисаря към 10 и отиваше да пие кафе на аугуста на барчето с забележете...Марковски и на Куковски дядо му..и това всеки ден..еми няма вече реформаторски блок няма и държавна службица
Анонимен
#16 от Augusta
06 Октомври, 2017 | 08:21
Напиши отговор
Оценка: -1  +1
Ти пък си един католишки шпионин и доносник и глух за сметка на това.
Анонимен
#17 от много сте прости
06 Октомври, 2017 | 10:25
Напиши отговор
Оценка: 0
Нищо не знаете, нищичко!
Анонимен
#18 от Ние от селата
06 Октомври, 2017 | 10:35
Напиши отговор
Оценка: +7
А кой ще е следващият кмет? Пак Ганева ли готвите? Я вижте как се промени социалното и положение, след като вече не е кмет. Къде какво направи и какво има. Не виждате, че сте гола вода в Хисаря. СДС никакво го няма, ГЕРб заради лидера си изгуби позиция, БСП никога няма да има кмет...Нали вкарахте младите в Общинския съвет? Да опрощават дългове на своите, нали? Ама не мина, върнаха решението, а сега да видим кой как ще гласува. То миналия път май само Ненко гласува против. Бъдещият кмет... огледайте се кой ви е интелигентният, културният, знаещият, можещият, владеещ чужди езици, представителният, пък ако щете и хубавият, де го?
Анонимен
#19 от От града
06 Октомври, 2017 | 21:20
Напиши отговор
Оценка: +3
На #18 За твоя информация твоят Ненко не само че не е гласувал, а въобще не се е явил на въпросната сесия. Каква е причината той си знае. Дано да не е това което се носи в публичното пространство.
Анонимен
#20 от jjj
07 Октомври, 2017 | 09:12
Напиши отговор
Оценка: +2
Чух, че в този ден инж. Костов е бил на среща в Министерството на околната среда и водите. А въпроса с дълговете дали ще бъдат опростени, ще се решава на сесия отново. Тогава ще се види кой как ще гласува.
Анонимен
#21 от zzz
09 Октомври, 2017 | 21:26
Напиши отговор
Оценка: +7
Да ,а какво ще кажете за главния счетоводител при специализирана болница за рехабилитация/сестрата на която е главен готвач/ не е ли конфликт на интереси.
Анонимен
#22 от КАКво става
10 Октомври, 2017 | 11:06
Напиши отговор
Оценка: +3
То че е конфликт на интереси, така е. Но друго неприятно става там. персоналът разправя, че новият директор по доста въпроси отлагал отговорите, пък и работното време не спазвал. Истина ли е това?
Анонимен
#23 от Служител
10 Октомври, 2017 | 15:40
Напиши отговор
Оценка: -2  
Ненко ще гласува за трябва да мине и неговия пуп
Анонимен
#24 от принц
11 Октомври, 2017 | 13:59
Напиши отговор
Оценка: -2  +3
Стига сте ги превъзнасяли тези хора. Единия се кандидатира за кмет, пък един адрес не можа да си оправи, другия всички го знаем с какво се занимаваше до вчера, айде по-скромно.
Анонимен
#25 от Оракулът от Делфи
11 Октомври, 2017 | 14:08
Напиши отговор
Оценка: -1  
И аз не знам какво е търсил Костов в министерството на околната среда и водит. Нищо, че съм оракул. Питайте него.
Анонимен
#26 от ПОСЛАНИК
12 Октомври, 2017 | 15:52
Напиши отговор
Оценка: -1  +3
Разговарях с Ненко и той ми каза, че няма да иска нищо повече от ПУПА на Гошко-шугуна, хотел-Чинара, Кирчо- Национала, Донатекса и БИ Къмпани на Калинката и Бойко шивача, а забравих да спомена и СИ КОМФОРТА.Също ми обясни, че при всички случаи няма да бъде нагъл, като Ганчо Трончев и Е.Нанев + ГЮЛЕТО. Разказа ми примери как 20 години Общината за едни е МАЙКА-закрилница, а за други зла мащеха.
Анонимен
#27 от Делфийския оракул
12 Октомври, 2017 | 15:58
Напиши отговор
Оценка: +3
Този сайт уж е информационен пък никаква информация от общината няма. Някакъв директор го сменили от София. Голям праз. Нас ни интересува какво става в администрацията, на сесиите, има ли проекти, няма ли. Ще има ли зъбчата елезница, няма ли да има, къде ни е интернет радиото. Журналистката Ирина се мъчи, ама като нищо не се случва тя какво да ни пише. Романи! Тя е талантлива, но никой не използва таланта и.Общината мълчи като комунист на разпит. То кой остана там да работи? Някой въобще работи ли? Пълна мизерия е нашата община.Оракулите и те мълчат, щото няма какво да кажат. Те предсказват бъдещето, но то е ясно, НИЩО, ПРАЗНО ПРОСТРАНСТВО!
Анонимен
#28 от някой знае ли?
12 Октомври, 2017 | 16:55
Напиши отговор
Оценка: +1
Р Е Ш Е Н И Е № 375 Взето с Протокол № 42 на заседанието на Общински съвет гр. Хисаря, Пловдивска област състояло се на 05.09.2017 год. Относно: точка „Седемнадесета” - Докладна записка относно искане за разсрочване на задължение - докладва инж. П. Дойкова – кмет на община Хисаря. На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 и ал.2 от ЗМСМА, , Общински съвет гр. Хисаря Р Е Ш И : Частично опрощава задължението на „Натура фит” ЕООД , като същите се изчислят на база 1/5 от отчетната стойност ведно със законната лихва. МОТИВИ: Общински съвет Хисаря, намира че сумата, която е начислена като такса за битови отпадъци на „Натура фит” ЕООД, е прекомерна с оглед факта, че има само два контейнера разположени в дружеството, в които биват генерирани отпадъци. С оглед на това обстоятелство, че се предлага услуга, касаеща битови отпадъци, събирани в два контейнера на територията на дружеството, Общински съвет Хисаря, освобождава юридическото лице частично от заплащане на такса битови отпадъци, като дължимата сума годишно, след опрощаването, да се изчисли на база 1/5 от отчетната стойност, ведно със законната лихва, така както е било през 2014г. Общ брой общински съветници – 17 - “за” – 8 Присъствали – 12 - “против” – няма Гласували – 12 - “въздържали се” – 4 ПРОТОКОЛИРАЛ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС: /п/ Гатьо Султанов ГЛ. СПЕЦИАЛИСТ “ОРГАНИЗАЦИОННО- ТЕХНИЧЕСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА ОбС”: /п/ Валя Тинтикова ВЯРНО С ОРИГИНАЛА, СЕКРЕТАР НА ОБЩИНА ХИСАРЯ: /Петко Петров/
Анонимен
#29 от днес
12 Октомври, 2017 | 16:56
Напиши отговор
Оценка: 0
На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната, чл. 36, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 37, ал. 3 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Хисаря, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация, Председателят на ОбС свиква общинските съветници на извънредно заседание на 12.10.2017 год. от 17.30 часа в залата на Общинска администрация гр. Хисаря, с предложение за Д Н Е В Е Н Р Е Д : 1. 1. Докладна записка относно връщане за ново обсъждане на Решение № 375, взето с Протокол № 42 от 05.09.2017 г. ГАТЬО СУЛТАНОВ Председател на Общински съвет-Хисаря
Анонимен
#30 от ЧЕСТИТО
12 Октомври, 2017 | 17:19
Напиши отговор
Оценка: +4
отговор на #28 »
С това решение се опрощават над 60000 лева, дължими на общината от фабриката на дъщерята на Данчо Кощилаков в Старо Железаре. ОПРОЩАВАТ! Гатьо свиква днес извънредна сесия за отмяна на решението! Гражданите да не спяг, а да отидат и да питат защо!
Анонимен
#31 от интересно.............................
12 Октомври, 2017 | 17:20
Напиши отговор
Оценка: 0
А, тези двете неща може да ги сложи само Гатьо. Щото то никъде нищо не пише за този общински съвет, та камо ли решения да има. Но трябва да знаете, че от областта са приели решението, но Дойкова го връща за ново обсъждане. сигурно заради хорските приказки.
Анонимен
#32 от ...
12 Октомври, 2017 | 18:27
Напиши отговор
Оценка: +4
Чуто в ганковото кафене ех другари , вие нищо не знаете , говори се , новият директор скк - то нищичко не разбирал от управление и балнеология , хал хабер си нямал а пък спечелил конкурса с отличен . Ех директоре ,"Ревизоро" както го наричат, но за сметкa на това там властва гл. Счетоводителка " царица Йоана" била във вихара си .изпратили "Ревизоро " да замете далаверите и! И още нещо той бил дошъл на курорт а не да управлява .ха да вие честито, горко на града и на балниологията в хубавия ни град!
Анонимен
#33 от брей
12 Октомври, 2017 | 18:56
Напиши отговор
Оценка: +2
Сесията се провали. Очаквайте статия в сайта!
Анонимен
#34 от Дайте информация!
12 Октомври, 2017 | 19:23
Напиши отговор
Оценка: +4
А дано! Вече имаме двама баджанаци бедни Богдан бедния и Данчо Бедния! Дойкова, ние защо плащаме данъци, а? Искаме да ни ги опростят! Кой го предложи това? Нека стане ясно на всички. Чува се че Пенчо Шапков е предложил на сесията да се опрости цялото задължение. Вярно ли е? Сайта!
Анонимен
#35 от сайта до делфийския
13 Октомври, 2017 | 09:20
Напиши отговор
Оценка: 0
Как да си направя труда да извадя всички въпроси, които съм задавала към кмета, заместник- кмета , инж. Кьорлинска, Султанов, та да видите, че питам, но...отсреща.... Иначе благодаря за оценката. И ако го нямаше този сайт, пък нищичко нямаше да знаете.
Анонимен
#36 от до 32
09 Май, 2018 | 00:00
Напиши отговор
Оценка: 0
отговор на #32 »
Курортиста от СКК се издига в директор на болницата във Враца, защото тук всичко е оправил. Сега трябва да го накарат да върне всички пари, които е дал за бензин да се вози със служебната кола и където е спал без да плаща в болницата, тъй всички негови разходи ги плащаме ние - данъкоплатците. Дано разума надделее и върнат д-р Дончев. Разбира си той от работата, колкото и да не се иска на някой хорица.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.