СЕПТЕМВРИЙСКА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ХИСАРЯ

13 Септември, 2018
8 коментара

Дванадесет точки в дневния ред е включила Ива Вълчева – председател на Общинския съвет на предстоящата сесия.

   Съветниците ще започнат с промяна на Правилника за работата на Общинския съвет и ще продължат с отговорната задача да приемат отчета за бюджета през 2017 година, отчет за сметките за европейски средства от ЕС за 2017 година, отчет за инвестиционната програма и състоянието на дълга, които внася кметът на общината – инж. Пенка Дойкова. Предвидено е и да се актуализира три годишната бюджетна програма на общината.

   Предстоящото голямо събитие в Пловдив, който става европейска столица на културата, ще донесе популярност и на  община Хисаря, която се включва в програмата. Освен „Биотрапеза”, по проект на „Хисарски ритми 2018” зрителите ще могат да видят танцови състави от цялата страна. Старосел предлага проект „Легенди за вълшебната маслодайна роза – царицата на цветовете”.  В Старо Железаре ще се проведе Стрийт арт фестивал под наслов: Музеят на модерното изкуство – Мома от Ню Йорк в Старо Железаре. Инициативата е на семейство Катаржина и Венцислав Пирянков, създали в родната си къща в Старо Железаре Арт център.

    Съветниците ще  се запознаят и с информацията за жалбите, постъпили в общината, които са 40. Най- много от тях – девет са за екология  и нерагламентирано отглеждане на животни, пет са за инфраструктурата.

     Стайко Чавгов е подал молба да наеме общински имот от 0.447 дка за отглеждане на полски култури срещу 20 лв. на декар.

    В Красново се предлага за даване под наем на кафе- аператив в читалището срещу 172 лв. на месец без ДДС.

    Български пощи искат да наемат помещение от 17.16 кв. м. за десет години без търг и конкурс в читалището в Черничево срещу 72 лв. на месец с ДДС.

   Кметът предлага на съветниците да обсъдят продажбата на имот от 827 кв. м. – частна общинска собственост в квартал Момина баня чрез търг с начална цена 38 080 00 лв. без ДДС.

    Има докладна, в която се предлага да се дадат под наем пет имота в Беловица за десет години без търг и конкурс на Венко Балтаджиев  от Велинград за отглеждане на маслодайна роза. Общата площ е 7 671 дка, а предложението е за 322 лв. годишна наемна цена.

     Важният въпрос за гражданите – двете бани в Хисаря и в Красново също са въпрос  на разглеждане от съветниците. За хисарската баня „Русалка” договорът е изтекъл на 15 март 2018 година. На 26 юли е проведен втори търг, но не  се е появил желаещ да даде 370 лв. без ДДС месечно. Ще  има нов търг.

 За Красновски бани се предлага да се дадат под наем. Те са публична общинска собственост.

     Съветниците ще разгледат повторно преписката за разрешаване за изработване на проект за изменение на Подробен устройствен план – ПРЗ в Археологическия резерват по заявление на Емил Нанев и Дафинка Дойчева. Като имаме предвид колко спорове и коментари имаше при първото решение, очакваме дискусии по този въпрос.

     Сесията на Общинския съвет ще се проведе на 18 септември 2018 година от 13 часа в залата на общинската администрация. Вратите са отворени за граждани.

                                                                                                 ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от Вълко Сакутов
14 Септември, 2018 | 06:28
Напиши отговор
Оценка: -1  +14
Дойкова не си е на място толкова слаб кмет не е имало от алкохолика Гаръбски срам и позор за този древен град да няма читав елит Вълко Макамеев мерзавец Гошо Пирянков подлец Гатьо лицемер Нено Костов иманяр Пенчо подмазвач лизач Мустакова селско курве Александров хлъзгав хитрец Куковски бос в сянка
Анонимен
#2 от наистина
14 Септември, 2018 | 15:28
Напиши отговор
Оценка: +20
Много слаб кмет е старата мома Дойкова.Незнам тя и нейните ментори,които я натресоха не ги ли е срам да се покажат в града,освен,че си оправиха приближените на работа в общината другото е едно голямо НИЩО! Срам, позор, мързел-загубихме 4 години ,но както е казал народния поет "Всяко стадо си заслужава чобанина!" Да се стяга за догодина - ще я преизберем :)))
Анонимен
#3 от 1111
14 Септември, 2018 | 22:41
Напиши отговор
Оценка: -1  +4
Догодина ще е мъж!
Анонимен
#4 от Тано Тинтиков
15 Септември, 2018 | 00:59
Напиши отговор
Оценка: +9
Ако е мека китка каква полза , че е мъж
Анонимен
#5 от Анета
16 Септември, 2018 | 09:07
Напиши отговор
Оценка: +7
Гледам последната точка е пак за имота в детската градина "Пинокио". Нещо се е объркало ли, та Дойкова пак внася за разглеждане тази точка? Спомням си, че миналата година имаше много разправии.
Анонимен
#6 от Честит празник
17 Септември, 2018 | 14:23
Напиши отговор
Оценка: +6
Честит първи учебен ден! Да са живи, здрави и успешни през Новата учебна година учителите, учениците и родителите.
Анонимен
#7 от питане
19 Септември, 2018 | 11:08
Напиши отговор
Оценка: +2
Ще има ли статия за сесията!
Анонимен
#8 от Да
20 Септември, 2018 | 09:06
Напиши отговор
Оценка: 0
Спокойно
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.