Великденското хоро - веселие в кв. Миромир на 01 април, Великден за католическата общност...

28 Март, 2018
9 коментара

Image title

Image title

                          ТЪРЖЕСТВО  В  МИРИМИР

        Възкресението на Христос е едно от най- великите събития в човешката история. В неделя, на първи април целият католически свят ще отпразнува това събитие. С нетърпение очакват Възкресение и жителите на квартал Миромир, които са със западно- православно вероизповедание. Тече трескава подготовка не само за пищни трапези по къщите, а и за  общо чествание на Великден.

 То ще се проведе в неделя  - първи април 2018 година от 11 часа и 30 минути пред читалище „Искра – 1938” в квартал Миромир. Сомодейците репетират. В  програмата ще вземат участие  ДТС „Искра” и КНТ „Искра”, които ще изнесат подготвената с голямо вълнение програма. В случай, че атмосферните условия са лоши, програмата ще бъде поднесена вътре в читалището.

     Възкресение Христово е един миг от вечността и само богоизбрани хора могат да имат значение за вечността. Един от тях е Исус Христос, който прекара нечовешки мъки, за да ни спаси от грехове. Но Възкресението  му ни показа, че вечността, в която той остана, дава безсмъртие. При него звездният миг на Възкресението ни кара  да мислим винаги за хората, които  са  неповторими, и оставят диря в развитието на човечеството.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ КАТОЛИЦИ И ДА Е ИЗПЪЛНЕН С ДОБРИ МИСЛИ И С БЛАГОДАТ!

                                                       Тракийски свят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от баба
29 Март, 2018 | 13:10
Напиши отговор
Оценка: +7
Докато не е зайдело слънцето, да боядисате великденските яйца, приятели от Миромир! Весел празник!
Анонимен
#2 от Честит празник
30 Март, 2018 | 16:22
Напиши отговор
Оценка: -6  +7
"западно- православно вероизповедание" По-голяма глупост не може да се изпише. Има православие има и католицизъм. Едното счита другото за ерес. Четете преди да пишете. Иначе честит празник на нашите приятели от Миромир, които са ревностни католици и си ценят както празниците така и вярата!
Анонимен
#3 от Ах, колко сме вътре в религията
30 Март, 2018 | 16:56
Напиши отговор
Оценка: -4  +8
Ако не напишеш нещо против написаното в този сайт, не можеш да заспиш. Не ни разваляй празника като мразиш Ирина! Айде чао!
Анонимен
#4 от ОТ БИБЛИЯТА
30 Март, 2018 | 17:19
Напиши отговор
Оценка: +7
Ето, ида скоро и отплатата ми е с мене, за да въздам всекиму според делата му. Аз съм Алфа и Омега, начало и край, първият и последният. Блажени са ,които изпълняват заповедите му, за да имат право да ядат от дървото на живота и да влязат в града през портите. А отвън са псетата, магьосниците, блудниците, убийците, идолослужителите и всеки, който обича и върши лъжа.
Анонимен
#5 от Жива и здрава Ирина
31 Март, 2018 | 08:36
Напиши отговор
Оценка: +12
Ей, тя тази Ирина да не е свещена крава? Сакън някой да не и направи забележка. В края на краищата нали и журналистите трябва да са подготвени за това, което пишат. Празника си е празник, писането, писане. Четенето, четене. Възкресението наближава, нека се подготвим за него. Да пречистим душите си и да не мислим, че ако някой ни направи забележка, непременно трябва да ни мрази. Може и да ни обича и да иска да сме безгрешни, затова да ни прави бележки. Приемете го така, защото и този, който постоянно ни хвали може да крие нож в пазвата си.Приемайте всичко откъм добрата му страна и не се вземайте много насериозно. Животът е твърде кратък и е по-добре да го прекараме в любов, отколкото в омраза! А пък и не се върти само около това кой мрази или кой обича Ирина.
Анонимен
#6 от Делфийския оракул
03 Април, 2018 | 12:31
Напиши отговор
Оценка: -2  +1
Католическият Великден го отпразнувахме, мина и сесията, имаше скандали, въпроси, отговори, а вие, нищо! Ади, де!
Анонимен
#8 от Обективен
04 Април, 2018 | 08:25
Напиши отговор
Оценка: -2  +2
отговор на #7 »
Да си припомним : Първата трибуна за омаскаряване на кандидат-кметове и съветници, от анонимни граждани и свляни на Хисаря, беше "Карлово онлайн". Вече никой не го чете. Г-жа Кирилова да се насочи към някой перспективен сайт, че за този вече няма кой да дава пари - изпя си песента, свърши си работата. А колко е обективен новия интернет инструмент на гербаджийте, ще видим съвсем скоро.
Анонимен
#9 от до обективен
04 Април, 2018 | 11:52
Напиши отговор
Оценка: +4
отговор на #8 »
Толкова си обективен, че няма накъде повече! Първо всяка медия сама си избира информационната политика и насочеността и второ не е работа в една медия да се оценява или плюе по друга. Това говори за слабост. Не сме видели в другата медия да се критикува тази, така че на този етап двете медии се държат достойно за разлика от коментаторите. Лошо е ако зад някой коментатор се крие човек на медията, но това няма кой да ни каже. На всички ни се искат повече новини, но и на администрацията и се иска повече информационно затъмнение. Така и е по-спокойно.
Анонимен
#10 от Ха, ха, ха
05 Април, 2018 | 13:29
Напиши отговор
Оценка: +1
Достойно? Че другата медия непрекъснато използва "Тракийски свят", за да си прави реклама. Погледнете 123 и ще видите.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.