”Царуването” на Путин като на Петър I, Екатерина II, Сталин - нищо необичайно за Русия

28 Юни, 2020
0 коментара

                                Владимир Путин

”Ако стигнем до 2036 г. с Путин , за Русия това няма да бъде нещо необикновено или някакъв рекорд. Например Екатерина II е царувала 34 г., Петър I - еднолично 36 г., Сталин - 31 г., Николай I - 31 г.”, отбеляза Антон Рамов пред БНР.

Руският политически анализатор коментира , че предложените от руския президент Владимир Путин промени в конституцията целят максимална мобилизация на електората, а скорошното обръщение на Путин към народа може да се тълкува като социално ориентирана предизборна реч.

 Според Рамов изненади на гласуването за конституционните поправки няма да има - анкета на центъра "Левада" сочи, че 44% от руснаците одобряват промените, а 32% - не. А  66 на сто ще вземат участие. А според Общоруския център за изучаване на общественото мнение даже 71% са готови да гласуват, а "за" са 67-71%.

"Путин е известен с това, че обича да действа в ролята си на чекист, в режим на спецоперация - Крим, Сирия, ЮКОС, Чечня. Това е запазената му марка. Обича да взема неочаквани решения", коментира анализаторът.

Той допълва, че според слуховете е имало десетки варианти за предаване на властта - казахски вариант с Държавен съвет, с приемник, с връщане на Дмитрий Медведев.

"Най-обсъждан вариант беше обединението с Беларус и Путин става президент на нова държава. Но на 10 март той избра най-простия вариант - да остане сам. Както каза председателят на Държавната дума: "След Путин ще бъде Путин", изтъкна още Рамов.

https://frognews.bg/novini/tsaruvaneto-putin-kato-petar-ekaterina-stalin-nishto-neobichaino-rusiia.html

ЕТИКЕТИ: World;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.