ПАРТИЙНИТЕ ПРИСТРАСТИЯ РЕШИХА СЪДБАТА НА ГАНЕВА...

08 Февруари, 2018
44 коментара

 На 8 февруари 2018 година в залата на общинската администрация се събраха десет човека от Общинската избирателна комисия. 

                                     Това бяха:

Председателят на комисията – Костадин Атанасов, заместник- председателят – Петър Дишкелов, секретарят – Минка Рахова и членовете:Теменужка Кривчева, Ангелина Петришка, Елена Драгневска, Мартин Джинджев, Васила Марина, Николай Марковски и Янко Янков. 

Председателят подчерта, че Елена Налбантова отсъства. Не знаели били за никакво напускане. В залата нямаше никой, освен мен. 

Заседанието беше открито от председателя с две точки от дневния ред: 

 Запознаване на комисията с възражението на инж. Пенка Ганева

Вземане на решение по чл. 30 от Закона за местното самоуправление и местната администрация - чл. 30, ал. 6.

Членовете на комисията прочетоха дългото възражение на общинския съветник – Ганева, в което тя оспорваше едно от отсътвията, посочени в уведомителното писмо на председателя на Общинския съвет – Гатьо Султанов за шесте осъствия на инж. Ганева от заседания на съвета. 

 Янко Янков се изказа пръв и посочи, че законът не е в полза на инж. Ганева, че там ясно е посочено, че при три последователни и пет непоследователни отсъствия, тя губи правата си на общински съветник. 

 Теменужка Кривчева се захвана с документа, който Ганева е представила, направи му пълен анализ и попита някой проверил ли е тези дати, посочени в документа, дали са вярни. 

А в бележката пише: Областна дирекция „Земеделие” издава бележката в уверение на това, че лицето Пенка Ганева е била ангажирана на работното си място в изпълнение на служебните си ангажименти към Общинска служба „Земеделие” – Карлово. 

 На 18 април 2017 година с дейности, свързани с протичащата кампания – директни плащания за 2017 година. 

На 5 септември 2017 година с дейности, свързани с протичащата кампания за масиви, ползване на земеделски земи. 

На 19 декември 2017 година – участие в кампания „Конкурентен подбор,” провеждане на процедура и т. н. 

 Теменужка Кривчева говори дълго, прекъсвана от Минка Рахова, защото двете бяха на коренно противоположно мнение. 

 Отгоре на всичко, седяха на заседателната маса една срещу друга. 

Докато Кривчева твърдеше, че Ганева е нарушила Закона за местното самоуправление и местна администрация чл. 30, ал. 5, Минка Рахова се позова на Правилника за работата на Общинския съвет. 

 Тогава Кривчева и каза, че това е поднормативен акт и законът стои над него. Щом не е била осведомена за заседанието на 20 декември, остават пет отсъствия и законът казва, че тя не е присътвала пет пъти. 

 Минка Рахова призна документа за достоверен и каза, че комисията трябва да борави с представините документи, докато Кривчева го отрече и подчерта, че няма представен документ от инж. Ганева, че ще отсъства от заседанията на Общинския съвет. 

Докуменът от Ганева е представен постфактум. 

Излиза, че можеш да идваш на заседание един път в годината и после даваш бележка и се оправдаваш – каза Мартин Джинджев. 

Теменужка Кривчева продължи, че не знаят как работи Ганева – на граждански договор ли, на трудов ли, колко часа работи, каква длъжност изпълнява и категорично заяви, че тя не приема тази бележка, която не е издадена след всяка дата, а се предоставя след изминалата година. 

- Не можем да я признаем, тя не е никакъв документ да оправдаем отсъствия от миналата година. 

 За да успокои обстановката, думата поиска Петър Дишкелов. Според него представената от инж. Ганева служебна бележка работи против нея, защото в посочените дни тя е била на работа. 

- Много лошо – каза той. - Този, който е дал бележката, е сгрешилмного. Ако беше писал, че е уведомена за сесия на Общинския съвет, но не са я пуснали, това вече е друго. Пенка Ганева не е идвала и за мен тя е напуснала. Лично мое мнение. 

Николай Марковски напомни на членовете на комисията, че чл. 30, ал. 5 от ЗМСМА ясно казва всичко. Припомни им, че председателят на Общинския съвет, който е присъствал на първото им заседание, е казал, че Общинският съвет има план, в който ясно е посочено кога са заседанията. 

 Елина Драгневска едва разбрала, че няма срок за подаване на извинителни бележки и че директорът, издал бележката, не може да излъже. 

 Думата взе и адвокат Ангелина Петришка: 

 - Дошла е 2018 година. Изтекла е 2017. Председателят на Общинския съвет констатира шест отсъствия. Посочва датата на отсъствията. Събира Гатьо Султанов документите и иска от нея обяснения. Има план, но за всяко сесия се посочва дата, материалите се дават на съветниците, преглеждат ги. Ако е възпрепятстван, трябва да представи документ. 

 Като започна така, помислих, че тя ще гласува за отстраняването на инж. Ганева. 

Но тя продължи и каза, че за нея няма никъде посочен срок за даване на обяснение, че сега имат документ, имат възражение с една забележка, спазили са сроковете, има нормативна уредба и като дойде гласуването, ще си изрази мнението. 

 И гласуването дойде. 

 На въпроса кой е съгласен на Пенка Ганева да и бъдат отнети правомощията като общински съветник, ЗА гласуваха: 

Петър Дишкелов, Теменужка Кривчева, Николай Марковски, Мартин Джинджив и Янко Янков – общо ПЕТ. 

Кой е против отстраняването на Ганева? 

Гласуваха: Костадин Атанасов, Минка Рахова, Ангелина Петришка, Елена Драгневска, Васила Марина. 

Така днешното заседание на ОИК завърши без решение...

Какво следва след това ? – попитах председателя на Общинската избирателна комисия – Костадин Атанасов. 

- Слагаме решението на таблото и който желае може да го обжалва пред Административен съд. 

- Обжалване от партии ли? 

- Не, не от партии. Страни според мен са Общинския съвет и г-жа Ганева. 

Така завърши заседанието на Общинската избирателна комисия. 

Едно не стана ясно - напуснала ли е Елена Налбантова под нечий натиск, или някой син лидер е казал, че тя ще отсъства, защото, ако е напуснала, трябва да има решение на Централната избирателна комисия. 

                 От ЦИК ми обещаха утре да имам отговор. 

                                      Ирина Кирилова                                      Тракийски Свят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Знаещ
08 Февруари, 2018 | 19:21
Напиши отговор
Оценка: +25
Партиите също могат да обжалват„защото са заинтересован страни...Г-жа Пенка Ганева я изгърмяха доста смело и елегантно нейните хора.Ще има дело и познайте какво ще реши всеки съд при това явно нарушение на закона..Интересно обаче е друго..Едно е да натискаш и да шашкаш гърмян заек като бай Неч„друго е на този натиск да бъде поставен жена в пенсионна възраст„несвикнала със суровата действителност на истинския живот... Ще издържи ли Ганева„или ще предаде четата?? Тя самата усеща „че ще бъде похарчена..Филмът ще има няколко серии...Ами ако госпожата се заинати и реши да удря първа до скорошните свои?? Тя знае много неща и е достатъчно само да ги подхвърля тук там..Може и някое документче да изпусне някъде...Паживьом„увидем! Но както казва един кандидат-кмет„който вече си прави кампанията„Гжа.Ганева е бита карта..!! Ще повлече ли и останалите ?? Това е днес въпросът..
Анонимен
#2 от Падение
08 Февруари, 2018 | 19:23
Напиши отговор
Оценка: -3  +16
Раховите се сринаха окончателно, само не е ясно защо забиват в калта това момиче! Кариера, кариера, но има и една дума, ЧЕСТ, бе хора! Останалите са ясни! Браво на Марковски, дано не последва нещо срещу него от страна на партията. Там са абсолютно безскрупулни. И какво беше онова с честната Петришка? Чакаме коментар от една жена, която пламенно я защитаваше. Ганева нека да си е съветник, най-малкото компетентна е по много теми.
Анонимен
#3 от Ха така
08 Февруари, 2018 | 19:28
Напиши отговор
Оценка: -1  +12
Хайде сега да видим кой от опозиционните лидери ще има топки да обжалва решението в съда! Другаря Пенчо Шапков-лицето на непримиримата и борбена Корнелия,обаче Минчето е на друго мнение, защо ли? Другаря Павлов Найден или пък Гатьо, или пък зелените, кои бяха те? А може би Коста Стаменов Фръков или Фърков, този мъж - символ на борбата срещу корупцията, обаче пък ГОРЕ НФСБ и ГЕРБ са в коалиция. Погледите ни са вперени най-вече в Пенчо, той е представител на единствената опозиция в парламента. Скоро имаше вот на недоверие БСП срещу ГЕРБ. Корнелийо, сега е момента да се направиш на мъж! Удари по масата! Чудно е дали кака му Корни знае какви ги върши нейния наместник в общиничката ни? Най-логично е БСП да обжалва това решение. Нали другарко Рахова, а?
Анонимен
#4 от кинг
08 Февруари, 2018 | 19:48
Напиши отговор
Оценка: +15
Докога ще ВИ търпи този изтерзан град . С какви очи , ходите по улиците и гледате хората в очите . Как е възможно най-недостойните , долни , алчни , подмолни , противни , отвратителни , гнусно -гнойни да Ви изберат , да решавате живота Ни и бъдещето Ни . Време е да заиграят сопите...........
Анонимен
#5 от ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
08 Февруари, 2018 | 19:51
Напиши отговор
Оценка: +14
Име се изгражда с честно поведение, с честни действия и с уважение към знаещите и можещите.
Анонимен
#6 от Мина Рахова
08 Февруари, 2018 | 19:53
Напиши отговор
Оценка: -20  +10
Г- жо Кирилова, как измислихте тази статия, след като днес в залата държахте и записващо устройство? Нищо от написаното не отговаря на истината!
Анонимен
#7 от $$$$$$$
08 Февруари, 2018 | 20:30
Напиши отговор
Оценка: -12  +3
BAI NENO plasta na Kirilova i kvoto i kaje tia pishe.
Анонимен
#8 от Член на ОИК Хисар до №6
08 Февруари, 2018 | 20:37
Напиши отговор
Оценка: +20
Не вярвам да си Минка Рахова! Статията коректно отразява заседанието ни! Всичко от написаното е истина! Дори Ирина е представила доста меко говорилнята,която често преминаваше почти в крясъци.
Анонимен
#9 от КАСЕТОФОН
08 Февруари, 2018 | 20:43
Напиши отговор
Оценка: -1  +18
отговор на #6 »
Гласуването лъжа ли е, бе Минке? То е най-важно и най-показателно, другото е от лукаваго! Кой какво казал, с кого се е скарал, къде е седял, не е важно! Записващото устройство не може да запише упадъка на нравите и краха на съвестта, там техниката е безсилна. Майната и на Кирилова и майната му на този който и плаща, те не са гласували срещу закона, а само отразяват едно позорно гласуване, което показва само едно, морална недостатъчност ТОЧКА Фактите, фактите, Минке, и ЗАКОНА!
Анонимен
#10 от плондер
08 Февруари, 2018 | 20:51
Напиши отговор
Оценка: -12  +6
“ Касетофона” свири за този, който плаща!! ФАКТ!
Анонимен
#11 от Закона на парите
08 Февруари, 2018 | 21:03
Напиши отговор
Оценка: -4  +5
отговор на #10 »
Ко й,закон позволява парите да диктуват?Съдени да ни управляват,да ни промиват мозъците , да леят помия по хората които четат и се стремят да са безпристасни и без партийни пристрастия да спазват и прилагат закона.Но на кой тук му дреме,че някои си разчиства сметки, за наша сметка на гражданите на Общината!
Анонимен
#12 от печално е
08 Февруари, 2018 | 21:16
Напиши отговор
Оценка: -1  +13
отговор на #10 »
Няма смисъл от коментиране на подобни простаци като горния. Само в едно не е права Кирилова и това е заглавието. Няма как партийните пристрастия да надделеят над закона ако човекът, който гласува има поне малко правна култура или познания и поне мъничко съвест. Другото не е пристрастие, а обикновена продажба. Жалка картинка. Абстрахирайте се от личността на Ганева и от партиите. Всеки може да отсъства по различни причини, важното е да се спазва закона, а в случая дори и казус няма. Не може един юрист с претенции да се отнася по този начин със закона. Рахова, ами ако ти се беше паднал подобен въпрос на конкурса за прокурорски помощник, как щеше да отговориш на комисията,а? И запомни, че записващото устройство отразява това, което е записало, а и това може да възпроизведе. Махленски простотии, няма стил, няма класа, дори и суета няма! Типична селска идилия, а претенциите са несъизмерими с печалната действителност.
Анонимен
#13 от ненко костов
08 Февруари, 2018 | 21:26
Напиши отговор
Оценка: +5
Е,,,йии, мамка му и съдбата, защо на мен се падна!!!! За всичко да съм виновен аз -Бай Нено.
Анонимен
#14 от две страни
08 Февруари, 2018 | 21:27
Напиши отговор
Оценка: -5  +4
Във всеки спор има две страни, две позиции и един арбитър, така че престанете да обвинявате хората, които не са на вашето мнение, това не означава, че те не спазват закона, правото е на страната на по-умния, а не на плюещия!!!
Анонимен
#15 от факт
08 Февруари, 2018 | 21:46
Напиши отговор
Оценка: -8  +13
Да печално е дъщерята на най-големия крадец в града да говори за съвест и морал и за спазване на закона и да се опитва да оборва документи, които са факт!
Анонимен
#16 от Както ви се хареса
08 Февруари, 2018 | 21:58
Напиши отговор
Оценка: -2  +15
Кой е този арбитър,който стои над закона? Ако смея да попитам. Няма никакви две страни, защото няма съдебен спор. Има един човек, който е нарушил закона и една комисия, която трябва да реши. Има членове на комисията, които четат и спазват закона и други, които не го спазват. С разликата, че едни от тях не са юристи и е нормално да гласуват съгласно партийната повеля и други които са юристи и не могат да пренебрегват закона, който е пределно ясен в случая. Правото е на страна на истината. Ако някой смята, че този който стои на страна на обективността е плюещ, по-добре е всички да млъкнем. Всеки юрист може да отговори какво означават членовете на закона, уреждащи материята, какво е закон и какво е подзаконов акт и може ли подзаконов акт да дерогира закон? Какво е служебна бележка, означаваща, че едно лице е било служебно ангажирано и какво е отказ за разрешаване на неплатен отпуск за участие в сесия поради неотложни служебни ангажименти и най-после какво е предварително уведомяване за отсъствие. Ако това ви изглежда като плюене, нека да е така, но тогава нека се запитаме къде отива законността. Приятна вечер!
Анонимен
#17 от адвокат
08 Февруари, 2018 | 22:00
Напиши отговор
Оценка: -9  +12
да неби да става дума за на трьнката штерката?
Анонимен
#18 от #15 от факт 08 Февруари, 2018 | 21:46 Напиши отговор Оценка: 0 Да печално е дъщерята на най-големия
08 Февруари, 2018 | 22:03
Напиши отговор
Оценка: -1  +7
Не знаех,че калинката има толкова голяма дъщеря...Пък и говорила за морал и закон..
Анонимен
#19 от кинг
08 Февруари, 2018 | 22:26
Напиши отговор
Оценка: -7  +11
Закона ясно казва какво следва ... нноооо забъркалите ла,ната Бойновски= Пенчото ,,,,,Джандарчето с женския глас ....алчното с розовата ризка и къси гащички ... , които забъркаха кашата зашитавайки перхидроленото недоразумение, останата чисти и сухи , а техните 5бр. изтривалки за обувки и зависими подлоги... изобщо не разбират какво натвориха... Гласувайте ....РОБИ ...Гласувайте за глутницата
Анонимен
#20 от анонимус
08 Февруари, 2018 | 23:14
Напиши отговор
Оценка: -4  +1
отговор на #17 »
Прост и долен адвокат!
Анонимен
#21 от Мина Рахова
08 Февруари, 2018 | 23:19
Напиши отговор
Оценка: -8  +17
За ваша изненада, чета закона и не само ЗМСМА, а и много други, чета ги точно, без да си поставям между редовете, неща които няма и ги спазвам стриктно. Не съм член на партия и нямам политически пристрастия, не ме вълнува нито Бай Неч, нито Ганева и пр. и когато гласувам се водя единствено и само от закона и вътрешното си убеждение. Малко трудно е точно този казус да ми се падне на изпит за прокурорски помощник, тъй като материята която обхваща е НК и НПК, а казуса- Ганева е административен и тук прокурора участва само в предвидени от закона случаи. Но хипотетично ще ти кажа, че отговорът ми ще бъде като днешния: Решението на ОИК е законосъобразно, тъй като няма изискуемото мнозинство, а относно мнението ми за или против, абсолютно съм против, тъй като в закона няма определен срок в който, даден съветник следва да представи писмено уведомление до председателя. В случая имаме представена бележка, удостоверяваща служебна ангажираност за конкретни дати. Законът е ясен и точен и е спазен. Така че престанете да спекулирате с името ми и това на семейството ми!!!!!
Анонимен
#22 от Рахови стига вече де
08 Февруари, 2018 | 23:33
Напиши отговор
Оценка: -12  +5
Сега разбирам на изпитите за съдия и прокурор защо оценките ти не са по-високи от 2 и половина и 3+ или нещо от рода. Защото така четеш и така тълкуваш. Налягай си парцалките в Горското и напусни ОИК, както си Обещала след случая Ганева, за да могат честни хора да заемат секретарското място.
Анонимен
#23 от Мина Рахова
08 Февруари, 2018 | 23:41
Напиши отговор
Оценка: -3  +10
Не съм обещавала такива неща!!!! Престанете да лъжете!!!! Жалки сте!!!!
Анонимен
#24 от Горката Мина Рахова тълкува правото много криво..
09 Февруари, 2018 | 07:04
Напиши отговор
Оценка: -8  +9
А иначе си спомням,че в този сайт имаше копие от някакви нейни изпити,където кандитстваше за работа в съдълища ли беше,прокаратура ли беше и класрана последна с двойки..
Анонимен
#25 от Хисарчани,зад това стоят калинката и марковски от БКС
09 Февруари, 2018 | 08:38
Напиши отговор
Оценка: +5
РЕШЕНИЕ № 4979-МИ/НР София, 08.02.2018 ОТНОСНО: промяна в състава на ОИК – Хисаря, област Пловдив В Централната избирателна комисия с вх. № МИ-15-25 от 06.02.2018 г. е постъпило заявление от Елена Стоянова Налбантова за освобождаването й като член на ОИК – Хисаря. Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 6 във връзка с чл. 51, ал. 2, т. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия
Анонимен
#26 от добронамерен съсед
09 Февруари, 2018 | 09:12
Напиши отговор
Оценка: +8
Мина, не искам да повярвам за всичко което се случва.Всичко е един цирк и ти участваш най активно в сговора и него.Тъй като познавам престъпния характер и мислене на един човек и адвокат. След като разбрах за посещението на Н.Марковски-БКС в къщата на Елена Налбантова разбрах цялятя ви схема и не случайно се обадих в ЦИК,В часа на твоето заседание на ОИК-ХИсаря 12часа,течеше заседанието на ЦИК-София и се разглеждаше промяната на член на ОИК-Налбантова. Минке, не е необходимо да не спиш цяла нощ, да влизаш в обяснителен режим, за да заблудиш Обществото и най -вече съвестта си за целия цирк ,че гласуваш по закон и право. Минке, още си млада,а тази игра ще ти съсипе нервите психиката и целият живот!Съветвам те да се обърнеш за съвт към твоя баща,той ще ти даде най-разумният път по който да тръгнеш.Не влиай в схемите на дърти пе...си и дребни хора,огледай се в семействата им, целия живот и ще разбереш, че съм прав.
Анонимен
#27 от Мина срещу анонимните гуджуци на Хисар
09 Февруари, 2018 | 09:15
Напиши отговор
Оценка: +5
Мина, Хисар е провинциално блато. Това, че ти е родно място, не те задължава, да стоиш в него.
Анонимен
#28 от до 27
09 Февруари, 2018 | 09:30
Напиши отговор
Оценка: -4  +6
Хубаво говориш за “провинциалното блато Хисар“,но не забравяй,че и ти,воден плъх,живееш в него! А колкото до Минка..Ако не е маминка да използва връзките в блатото,горкото хайванче и хляб няма да си отреже!!
Анонимен
#29 от ха-ха
09 Февруари, 2018 | 09:33
Напиши отговор
Оценка: -4  +7
Защо забърквате името само на това момиче, явно много Ви притеснява тя, защо си мислите, че има нещо общо с вашите игрички, какво нейно заседание да тече, ОИК да не лично нейна комисия, какви глупости творите пак.
Анонимен
#30 от Водни плъхове живеят в блатото
09 Февруари, 2018 | 09:52
Напиши отговор
Оценка: +10
отговор на #28 »
Аз отдавна напуснах блатото. Добре, че е Интернет, за да ми напомня от време на време, от каква селяния, простотия, и злоба съм се оттървал. А вие не се обиждайте - то е блато, заради вас и вашите отношения един към друг. И никой не ви спира, да излезете от него. Но щом ви харесва....
Анонимен
#31 от Алоо..поне разбрахме„че си плъх,
09 Февруари, 2018 | 10:11
Напиши отговор
Оценка: -4  
а не женска мишка!! Де ви намират такива убити тролове,бе!?
Анонимен
#32 от Вътрешно убеждение?
09 Февруари, 2018 | 11:20
Напиши отговор
Оценка: +9
ЗМСМА ЧЛ. 30.(5.) (изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 85 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2006 г.) когато, без да е уведомил писмено председателя на общинския съвет за неучастието си в заседанието на съвета по уважителни причини - служебна ангажираност, отсъствие от страната, заболяване и други, не участва в три поредни или в общо пет заседания на общинския съвет през годината; Вярно е, че е в закона няма определен срок, дали преди или след заседанието, защото режима е уведомителен, а не разрешителен. В случая, обаче, и това не направено, защото доказателествата са представени едва след започване на производството, т.е. след като председателя е съобщил, че ще поиска от ОИК предсрочното освобождаване. Чети съдебна практика, а не тълкувай закона както ти е угодно. Още повече в ЗМСМА е указано ЗАСЕДАНИЕТО, т.е. уведомяването е за всяко заседание поотделно, а не за всички заедно. Ако четеш малко ще разбереш, че в практиката приоритетно е отсъствието, а не уведомлението. Иначе ще излезе, че след като не е предвидил срок за уведомление, законодателят е направил тази точка от съответния член излишна. Така ли е или не е така? Обаче съдебната практика говори друго в повечето случаи на взети решения.Тук става въпрос за начина на мислене при вземане на решението и точно за формиране на вътрешното убеждение за начина на гласуване. Ненапразно и Налбантова е подала оставка, защото всички са си мислили, че ще има 7 гласа ЗА прекратяване на пълномощията, но уви. Така с този на практика мълчалив отказ, поради липса на квалифицирано мнозинство, съветничката си остава такава. Сега въпроса е кой ще обжалва? Отговорът е, този който има правен интерес, а кой има правен интерес? В случая никой! Няма правна норма, която да казва кой има правен интерес при непрекратяване предсрочно на мандат. Ако беше взето решение за прекратяване, лицето с прекратения мандат има правен интерес, при отказ няма такова лице. Ето ви къде е заровено кучето и затова резултата е такъв. За да няма мнозинство и да не се вземе решение. Защото в този случай просто няма решение. При това съвсем съзнателно.
Анонимен
#33 от Заровеното куче
09 Февруари, 2018 | 11:53
Напиши отговор
Оценка: +7
Правен интерес имат И партиите представени в Общ.Съвет И Председателя на Общ.Съвет! ..И ТО ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА,ЧЕ НЯМА РЕШЕНИЕ.
Анонимен
#34 от На ненко сайта
09 Февруари, 2018 | 11:58
Напиши отговор
Оценка: -3  +4
отговор на #31 »
Тук коментират само безработните гуджуци от Бачито и Централ парк и на калинките гуджуците. И Минка Рахова. Хисарски трол = гуджук.
Анонимен
#35 от дедективска фирма
09 Февруари, 2018 | 12:37
Напиши отговор
Оценка: -7  +4
Мина се дистанцира от Исарските гуджуци и набляга на Староселските мужкарци.
Анонимен
#36 от аман
09 Февруари, 2018 | 15:45
Напиши отговор
Оценка: -2  +13
Оставете го това момиче на мира, де! При вскички положения Пенка Ганева пак щеше да е съветник, защото и в съда да се отиде, там дават приоритет на причината за отсъствията. Кой, как и защо има само тука в коментарите. Единственото, за което могат евентуално да се хванат е ал. 6 от въпросния член, която казва следното: В тридневен срок от изтичането на срока за възражение общинската избирателна комисия приема решение. А в случая решение не е взето поради някакви обстоятелства.
Анонимен
#37 от Цар
11 Февруари, 2018 | 21:44
Напиши отговор
Оценка: +6
Здравейте съграждани, браво на Вас, толкова коментари не съм чела отдавна. Изглежда има живи хора в този град. Истината е очевадна. На онези които смятат, че закона е нарушен ще съчувствам, на други които четат като дявол евангелето ще кажа, че всяко нещо си има цена и един ден ще я платите. Жалко е, че давте лош пример, но това не бива да ви притеснява. Вашата съвест и вашия морал са деградирали, вие нямате ценности, жал ми е за вас. Вие се познавате отдалече, двуличието не може да се скрие. За съжаление повечето от институциите в страната ни се управляват от такива хора, омърсени сме. Градът ни се управлява от неадекватно. Едни и същи хора дърпат конците от 20 години. Каквото и да сторим, не можем да се отървем от тази клика. Ако не са едните ще са другите,едните крадат, другите вземат управленчиски решения твърде бавно и безвъзвратно закъснение. Третите са податливи на всякакви договорки и пазърлъци за да са в играта. Всички ще ги познаете, ако искате имена ще ви ги изброя всичките. Но тези които четат и пишат отдавна са наясно с написаното от мен. Дерзайте и не се ядосвайте, демокрацията не е съвършен обществен строй, запитали ли сте се какъв ще е следващия...
Анонимен
#38 от sisi
12 Февруари, 2018 | 09:19
Напиши отговор
Оценка: -1  +12
Защо ровите в семейството на Теменушка.Тя доказва знания .ум .много е красива иинтелигентна .Нуше пожелавам ти успех в професията и живота.Вятъра духа високите клони.Живота е пред тебе.
Анонимен
#39 от Адвокат
12 Февруари, 2018 | 09:39
Напиши отговор
Оценка: -1  +5
(8) (Нова - ДВ, бр. 32 от 2011 г., в сила от 19.04.2011 г., изм. - ДВ, бр. 19 от 2014 г., в сила от 05.03.2014 г.) Решенията и отказите на общинската избирателна комисия по ал. 6, както и отказите по ал. 7 могат да се оспорват пред съответния административен съд от заинтересуваните лица или от централните ръководства на партиите, компетентни съгласно устава, и ръководствата на коалициите, компетентни съгласно решението за образуване на коалицията, които са представени в общинския съвет или от упълномощени от тях лица, по реда на чл. 459 от Изборния кодекс. Препис от решението на общинската избирателна комисия се изпраща на председателя на общинския съвет в тридневен срок от влизането му в сила. Т.е. могат да обжалват следващия от листата на ГЕРБ, пълномощникът на НСФБ/Коста Стаменов/, пълномощникът на Промяна/Найден Павлов/, и пълномощникът на Зелените/Вълко Макавеев/. За Найденчо е ясно, може би бай Коце ще се напъне, но ако Вълко Макавеев не обжалва , това ще затвърди всеобщото мнение, че и Зелените са клекнали на Калинка и Бойко!!!
Анонимен
#40 от без адвокат е ясно
12 Февруари, 2018 | 12:14
Напиши отговор
Оценка: +15
отговор на #39 »
Много бързо,забравихте, правите бели полета,но хората помнят,не се притеснявайте!Найден беше изигран от Гатю . Гатю с най-малко преференции стана и съветник и председател ,сега коалицията Промяна вече я няма.Вълко отдавна беше със Калинки и Бойко нали беше подкрепен за кмет ,аде стига холан ,дано да забравим .Грабвайте по-бързо пълномощното на бай Коце и дерзайте ,но вола рие и на главата му пада....бай Неч и той ще обяснява отсъствия . Хора не спете ,отвличат ви вниманието с дела и отсътвия ....Игри ,врътни,адвокати с върнати решения ,нови защото ,не харесаха Теменужка ,млада хубава ,но не става -новия е от приятелския кръг и т.н.Нищо ново,забравеното старо
Анонимен
#41 от стига вече
12 Февруари, 2018 | 12:38
Напиши отговор
Оценка: -1  +13
Този път пак бе измислино добре от Калинките и Марковски.Изгодно бе и за Елена да не се яви.тъй като ще има последствия за тяхното семейство и при двата варианта от гласуваното и.тъй като.Стоян е от Паничери .а П.Ганева е от там и е назначен от нея като касиер на пазара да събира таксите макар .че е пенсионер и получава миньорска пенсия.Само в неделя го вижте-прави по няколко курса с велосипеда.защото ръцете му омаляват от тежките чанти-аванта.Елена е пенсионерка.работи като мед.сестра във Воинягово.работи като домакин в поликлиниката към общината.получава хонорар от ОИК пак към общината.Те искат агнето да е цяло и вълкът сит но не става.Госпожо Дойкова отворете си очите.какви хора Ви заобикалят.
Анонимен
#42 от До без адвокат е ясно
12 Февруари, 2018 | 13:18
Напиши отговор
Оценка: -14  +5
Нека не забравяме как Найден се опита да се врътне между първи и втори тур, но изигра само себе си. Липса на опит. Гатьо казваше навсякъде, че не желае да се гласува с преференция за него, а ако си харесат някой от листата само тогава да гласуват с преференция. Дали е насочил преференция към някой само той си знае. Факт е, че е съветник и председател на общинския съвет. Като ви пречи - сменете го. А относно коалиция Промяна - и без Найден тя си съществува и расте. Не забравяйте, че единствения, който се опълчва на всички е Гатьо. Ясно е и че всички ще са против него. Но като гледам колко му пука........
Анонимен
#43 от АМИ БСП?
12 Февруари, 2018 | 15:37
Напиши отговор
Оценка: -9  +1
отговор на #39 »
Никой няма да обжалва! Найден Павлов е политически приключил курса, но и отдавна завъртя задник. Той е с надежда за велика политическа кариера, но в друг някой живот. Вълко Макавеев няма да си разваля рахатя с глупости. Следващия от ГЕРБ - хахахахахахахахахахахахаха ха ха! Коста Стаменов- хахахахахахахахахахахахаха ха ха! хихихихихихихихихи хи хи? Може, ама в другия състав Общинския съвет! Гатя-той няма права да обжалва, за негово щастие и утеха. Пък в Общинския съвет не блести кой знае колко на общия фон. На какво точно се е опълчил Гатьо? За Кощелакгейт работата беше ясна, а и скандала не беше малък. За Ганева - няма как да не уведоми ОИК, защото инак друг щеше да го направа, а резила щеше да е за Гатя! Гатьо ще става национален политик, тази община му е тясна. АБЕ, АДВОКАТЕ, ЗАЩО ЗАБРАВИ ЗА БСП-ТО? НЕВОЛНО ЛИ ИЛИ ЗАЩОТО ЗНАЕШ, ЧЕ ТЕ НЯМА ДА ОБЖАЛВАТ ЗАЩОТО СА В КОАЛИЦИЯ НА ОБЩИНСКО РАВНИЩЕ? КОРНЕЛИЯ КАКВО КАЗВА ПО ВЪПРОСА?тАЗИ НЕПРИМИРИМА БОРКИНЯ СРЕЩУ БАТ БОЙКО. ПЕНЧО, ТИ КАК МИСЛИШ, КАКА КАКВО ЩЕ РЕЧЕ?
Анонимен
#44 от ще съмне ...
12 Февруари, 2018 | 15:54
Напиши отговор
Оценка: -1  +10
отговор на #42 »
Охо ,тролчето на Гатю се е завърнало от командировката без решение ,какво пък толкова ,нали не му пука от нищо и никой.Взел се е много на сериозно, милото то .E сега ще обжалва!!!
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.