ЛЮБОВ НЕОБЯСНИМА МЕЖДУ РИОСВ И БИО ЕНЕРДЖИ

19 Декември, 2017
6 коментара

Пловдивският административен съд разгледа административно дело 2903, образувано по жалба и допълнителна молба от фирма БИО ЕНЕРДЖИ, представлявана от Б. Ц. Г. срещу мълчалив отказ на директора на Районната инспекция по опазване на околната среда и водите. 

Заявлението до РИОСВ е подадено на 4 септември 2017 година. С него се иска да бъдат издадени указания по рециклирането и оползотворяването на строителни отпадъци, съгласно Закона за управление на отпадъците, които осигуряват до 2020 година подготовка за повторната им употреба, включително и за насипните дейности. Б.Г. иска мълчаливият отказ да бъде отменен. 

 Припомняме, че на 23 август 2017 година длъжностни лица на РИОСВ - Пловдив в присъствието на управителя на фирмата, извършват извънредна проверка на обект, стопанисван от дружеството, представляващ стара кравеферма в бивш стопански двор на село Черничево, община Хисаря. 

Резултатите от проверката са отразени в констативен протокол № 0006190 от същата дата, от който е ясно, че е установено замърсяване със строителни /неопастни/ отпадъци: бетон, тухли, изолационна вата, железобетон и смесени строителни отпадъци.

По този повод на дружеството е дадено предписание до 7 септември 2017 година да почисти отпадъците, съгласно изискванията на екологичното законодателство.

От страна на фирмата е подадено възражение с вх. № 2368 от 4 септември 2017 година., с което е поискано от директора на РИОСВ – Пловдив да бъде удължен срокът за изпълнение на предписанието, както и да получи указания за възможностите за оползотворяване и рециклиране на неопасните строителни отпадъци, включително за влагането им повторно на място. 

С писмо с изх. № 2368 от 13 сепетмври 2017 година директорът на РИОСВ – Пловдив е удължил срока за изпълнение на предписанието с 30 дни – до 7 октомври 2017 година, без да дава допълнителни указания по изпълнението му. 

 Една подробност: същият срок – 7 октомври 2017 година е посочен в писмо № 94-00-240 от 30 септември 2017 година, изпратено от Министерството на околната среда и водите, което е осведомено за отпадъците и азбеста в тях. 

Няма да ви разказваме подробно за съдържанието му, защото много добре знаете от статията „Има или няма азбест в Черничево”, пуликувана в този сайт на 28 октомври, какви са нещата. 

Точно в нея правим проверка на писмото от министерството, в което е написано, че ексспертите на РИОСВ - Пловдив констатирали, / цитирам / „опастните отпадъци, съдържащи азбест, са транспортирани до Регионално депо за битови отпадъци – Карлово.

”За съжаление на фирмата, внезапно на 10 октомври 2017 година. контролните органи извършват нова проверка, при която установяват, че предписанието, включително и в удължения срок, не е изпълнено. Съставят акт за установяване на административно нарушение № 57 от 20 ноември 2017 година. Интересно съвпадение е, че точно в този ден в стопанския двор на Черничево при куповете с отпадъци пристига екип на телевизия СКАТ и заснема репортаж, показвайки в него, че не само отпадъците са там, но в тях има и азбест. 

Излиза, че телевизионният екип е бил в Черничево в същия ден, когато пристигат от РИОСВ за внезапна проверка. Според чл. 58, ал. 1 от АПК, непроизнасянето в срок се смята за мълчалив отказ да се издаде административен акт. 

Жалбата на фирмата е недопустима за разглеждане, а образуваното съдебно производство следва да бъде прекратено – смята съдът. 

 СЪДЪТ ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на „ БИО ЕНЕРДЖИ” , представлявана от управителя Б.Ц.Г. срещу мълчалив отказ на директора на Районна инспекция по околната среда и водите – Пловдив по заявление вх. № 2368 от 4 септември 2017 година.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 2903 по описа на Административен съд Пловдив за 2017 година.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба, в седем дневен срок от съобщаването пред Върховния административен съд на Република България.                                                                                                                                                       Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Вълко Сакутов
20 Декември, 2017 | 05:51
Напиши отговор
Оценка: +12
Тази мазна мутра бойко гъврилув и лилипути танас кукевски мачкат хората наред по легален път нищо не може да им се направи бай Неч опита смачкахаго камо ли някой друг така че партизанска война всеки може да направи по нещо тия имат си нямат охрана така че не ги виждам как ще оцелеят
Анонимен
#2 от Трушанова
20 Декември, 2017 | 08:21
Напиши отговор
Оценка: +12
Атанас Куковски заедно с Пенчо Боровски ме съсипаха местни феодали само лични интереси
Анонимен
#3 от РИОСВ+ТВ СКАТ+К.Стаменов/Н.Костов = разтройство за калинките
20 Декември, 2017 | 09:06
Напиши отговор
Оценка: +12
От СКАТ винаги са били на разположение - стига Коцето да ги викне. А след този случай изритаха Копарански от РИОСВ. Не, че не си го заслужаваше де...
Анонимен
#4 от Дойкова
20 Декември, 2017 | 11:22
Напиши отговор
Оценка: +11
Дойкова няма смелост, страхува се от калинките и не иска да им спре престъпленията. И в момента вършат такива, но служителите се правят на слепи. Мислите си, че тя е виновна за делото срещу Кощилаков. Не,не е тя, правеше се на умряла лисица и стискаха палци заедно дано решението мине незабелязано. докато то не се върна при Областния и му беше обяснено, че е проспано умишлено или не от неговите служители, докато бил в Америка. А малката калинка също дебнеше и чакаше, за да може и той да поиска опрощаване за ракетите и не работещия фуражен завод в Черничево. Между другото някои да си е купил фураж за животните от този завод ,който бълва продукция според фактурите издавани от него ???? Мили боже къде е онзи от КОНПИ вчера сутринта, където обясняваше за незаконните доходи на Иво Прокопиев. Тамън е подпукал Костовистите да кара наред. Стреляли по данъчни вече в София.ХИ, ХИ ХИ. Бахти и калинката, подчини ги всичките !!!! Все ми се струва, че накрая ще мине някой врабец. ХИ,Хи
Анонимен
#5 от До всички
20 Декември, 2017 | 13:07
Напиши отговор
Оценка: +10
Дойкова не прави нищо без да пита Макавеев той събира парсата и я разпределя
Анонимен
#6 от gj
20 Декември, 2017 | 13:47
Напиши отговор
Оценка: +10
Чакайте сега! Нали в писмото на Министерството на околната среда и водите било написано, че РИОСВ установили, че няма боклуци. Защо сега Бойко ще иска от директора на РИОСВ удължаване на срока за извозване на боклуците? Ами те така признават, че РИОСВ е излъгала. Къде е сега този Копарански? Разучете, де, осведомете ни, та да вържем нещата.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.