ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ-Хисаря

14 Ноември, 2018
11 коментара

    Две точки в дневния ред и пак се проведе извънредна сесия. С едната докладна на кмета на общината – инж. Пенка Дойкова съветниците дадоха резервно общинско жилище на Гергана  Котова Главчева, живееща на улица 22 от Старо Железаре, която с две деца на 11 и 9 години и с майка си на 76 години остана на пътя, след като изгоря къщата и в селото.

   В другата докладна кметът поиска да бъде освободен от длъжността управител на Общинския медицински център д-р Иван Дончев, който беше на тази длъжност само три дни. След като разгледа договора си,  д-р Дончев установи, че клаузите в него не му допадат и по взаимно съгласие, без предизвестие подаде молба за напускане. Освободиха го.

На съветниците бе предложено да гласуват за проф. д-р Петър Христов Петров, д.м.н., който да стане управител на Медицинския център, докато бъде проведен конкурс. Преди да започне гласуването, бившият председател на Общинския съвет – Гатьо Султанов попита дали проф. Петров е чел договора, за да не се получи същата история като с д-р Дончев. Съветниците гласуваха мястото на управител да се заеме от проф. Петров. Той  е председател на Националния съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ. Началник е на Гинекологично отделение в МБАЛ „Ескулап”в град Пазарджик и консултант към „Унихоспитал” в Панагюрище.

Ръководител е на Катедра по Здравен мениджмънт към ВУАРР - Пловдив.Работи и в частния си кабинет в Пловдив.

    Проф. Петров има над 120 научни публикации във водещи наши и международни медицински издания. Автор е и на 10 монографии, сред които„Седалищно раждане”, „Цезарово сечение” и „Раждаемостта сред ромския етнос в България – реалности и перспективи”.Той е главен редактор на списание "Съвременна медицинска наука".

     Професорът каза пред мен, че ще се посъветва с адвокатите си, защото в един договор има две страни и те трябва да са еднакво доволни, за да е спорна работата.Той се е кандидатирал за това място по покана на заместник- кмета на община Хисаря – Тони Илиева.  Ограниченията, които са заложени в проектодоговора,  бяха причината д-р Дончев да се откаже от спечеленото с конкурс място.

Ето какво е предвидено в проекто- договора на професора: управителят не може да извършва от свое и чуждо име търговски сделки, не може да участва в дружества с ограничена отговорност и да заема длъжност в тези дружества, не може да предоставя услуги по граждански договори, да предоставя служебни и търговски тайни, без съгласието на възложителя, да сключва договори за отдаване под наем на обекти, невключени в търговския капитал на дружеството, да дава гаранции от името на дружеството, за издава записи на заповеди и т- н.

Месечното възнаграждение на управителя на Общинския медицински център, предвидени в договора, е 200 % от средната месечна брутна заплата на дружеството. Той ще управлява на основа на Търговския закон, дружествения договор, Наредбата за реда за упражняване правата на осбствеността на община Хисаря в търговските дружества, Закона за лечебните заведения, приложимото специално законодателство и решенията на Общинския съвет. Ще дава` писмен отчет на всяко тримесечие и в края на годината – счетоводен баланс и отчет за приходите и разходите на центъра.

     Остава да видим дали проф.. Петър Петров ще приеме договора, ще го подпише и ще стане управител на Общинския медицински център  - Хисаря.

ИРИНА КИРИЛОВА                       ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ:

Коментари

Анонимен
#1 от МНОГО
14 Ноември, 2018 | 19:14
Напиши отговор
Оценка: +8
Много сесии, много нещо.Питате ли поне кмета как ви изпълнява решенията и кой ги прави тези договори, та докторите не ги харесват?
Анонимен
#2 от гражданин
14 Ноември, 2018 | 22:33
Напиши отговор
Оценка: -8  +1
Всички врътки и лупинги се правят за да се прикрият кражбите на д-р Главчев. И не след дълго време ще се опитат кмета и общинските съветници да го върнат да продължи да си краде.а за хората ще говорят.че спасител на центъра. Затова на всички други кандидати се търсят кусури.Защо не кажат на хората каква заплата е вземал той за няколкото часа. които се е вясвал в мед. център.
Анонимен
#3 от Димитър Биволарски
15 Ноември, 2018 | 02:38
Напиши отговор
Оценка: -8  +1
Няма читави хора в тая община Вълко Гочето Пена мекерета
Анонимен
#4 от питай Кирилова
15 Ноември, 2018 | 09:12
Напиши отговор
Оценка: -6  +3
Тоя професор като го гледам на колко места се е цанил да работи, я има време да дойде в Хисаря, я не! Със сигурност ще започне и пренасочване към болницата в Панагюрище,която прави всичко възможно да закрие част от пловдивските болници.Сащо ще набира студенти за ВУАРР,който я е закъсал вече.Чудво е човек с толкова задължения и поне още 3 местоработи, както излиза от статия как ще съвмести и функцията на управител?Колко часа на ден ще работи и колко дни в седмицата?И на каква заплата,защото ако се окаже,че ще работи 2 часа седмично,само бензина не може да си плати до тука.Ако някой реши да уведоми инспекцията по труда за този уникален случай,кой знае какво ще излезе.Пък и Тони Илиева какво ли предложение е отправила, че цял професор да си вдигне задника за един умрял център в наше село. Той Гатьо е прав да пита дали професора е чел договора,защото могат да се окажат много интересни работи. Пак питам за колко часов работен ден става въпрос,за какво възнаграждение,как ще съвместява един човек четири местоработи,разрешава ли го Кодекса на труда, независимо,че се назначава по Търговския закон и др.?Той все някъде е на трудов договор.Този професор трябва да е супермен!Да не се окаже после,че пак се объркахме.
Анонимен
#5 от Защо Кирилова?
15 Ноември, 2018 | 09:26
Напиши отговор
Оценка: -2  +6
Кирилова е написала какво е станало и хубаво е, че научаваме и за кандидата нещата такива, каквито са. Питайте тези, които ще го назначат, ако той изобщо се съгласи.Не ще никой от поликлиниката да стане управител вече трета година, не щете Главчев,не харесвате Дончев, че поиска да си упражнява професията на кардиолог, сега пък и професор не щете. Какво искате, боже? Да се съсипе поликлиниката и да ходим за една снимка до Пловдив
Анонимен
#6 от защото така
15 Ноември, 2018 | 10:09
Напиши отговор
Оценка: +8
отговор на #5 »
1. Кирилова, защото е журналист и тя трябва да пита.Още повече, че е написала и статията. 2. Никъде не е казано, че не искаме Главчев,Дончев и който и да е. Пък и Главчев и Дончев,май сами са напуснали, както е написано в статията и както е известно. 3.Кой е съсипал поликлиниката,защото поликлиника няма? Така все още казваме на сградата,а вътре има медицински център. 4.Честно казано,който иска качествено обслужване и сега ходи в Пловдив.За никого не е тайна тази работа. 5.Никой няма нищо против професорите,ама хайде сега понеже е професор да се кланяме.На центъра му трябва кадърен управител. И да е здравен мениджър,пък дали носи титлите професор,доцент или академик и какъвто си иска е пълнеж за широката публика. Както е казал Чудомир "Титли,титли, цяла кола с ритли" Важни са резултатите. А като задаваме въпроси, как един жив,нормален човек ще се справи с толкова много функции,не значи, че не го искаме. Нали така!
Анонимен
#7 от Гледал в чужда паница
15 Ноември, 2018 | 14:28
Напиши отговор
Оценка: -8  
отговор на #4 »
Ако ще и на пет места да работи, не е твоя работа ! В тая умряла община читав медицински център (общински) никога няма да има ! И не заслужавате !
Анонимен
#8 от заслужаваме добро обслужване и добър управител
15 Ноември, 2018 | 17:27
Напиши отговор
Оценка: -1  +6
отговор на #7 »
Типично хисарски отговор.Нима се свършиха в Хисаря докторите, че не може да се намери един свестен човек за този център.Човек ще си помисли,че е нещо кой знае какво. Никой не мисли зло на центъра, просто трябва да се направи добър избор.Външен човек временно докато се запознае с персонала и ще му изтече времето.От местен управител по-добро няма.Не може да няма поне е един специалист със здравен мениджмънт в града.
Анонимен
#9 от Radi
15 Ноември, 2018 | 18:48
Напиши отговор
Оценка: +6
От тоя сайт научихме, че се съдят лекари, че не плащат наем. От тоя сайт тези доктори си изказаха мнението и отрекоха работата на Главчев. Пак от тук разбрахме, че д-р Иванов има специалност здравен мениджмънд. От тук е човекът, да се кандидатира, бил е и съветник, знае много неща, ама той не ще. Питайте го защо, ще ви каже, че иска да се развива в професията. А д-р Дончев не иска ли като има такава модерна апаратура за кардиология и кабинет в строителите в Хисар? Ама договора на общината го спъна. А сега да видим какво ще кажат адвокатите на професора.
Анонимен
#10 от Извод
20 Ноември, 2018 | 08:54
Напиши отговор
Оценка: +3
Добре пита човека с псевдоним "много" кой ги прави тези договори. Адвокати в общината много, а пък проблема с медицински център вече години не се разрешава. Ако бяхме нормална държава, някой трябваше да връща пари.
Анонимен
#11 от сесия
20 Ноември, 2018 | 10:08
Напиши отговор
Оценка: 0
Четете за днешната сесия във важни новини хисаря
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.