Валерия Стоянова - Ясен Месец

09 Ноември, 2019
2 коментара

                                                                           https://www.youtube.com/watch?v=gXfLCewgq0Y

  • Прекрасната, българска народна песен „Ясен месец“ е химн на Странджа

11-годишната Валерия Стоянова дава категорична заявка за българската музикална сцена и ефир с дебютния си авторски сингъл „Ясен месец“. За крехката си възраст, Валерия взема смелото и отговорно решение за акустичното изпълнение на народната песен „Ясен месец“ в джазиран вариант.

Аранжиментът на песента е на Станислав Арабаджиев. Въздействието от изпълнението в необичаен за страната ни "unplugged" вариант допълва стилното видео с режисьор Стойчо Стоянов и оператор - Валентин Даневски.

Прекрасната, българска народна песен „Ясен месец“ е химн на Странджа. Песента е написана като въстанически марш от Яни Попов - войвода и деец на Вътрешната македоно - одринска революционна организация. Текстът бързо придобива популярност и песента става химн на тракийската революционна борба и на Странджа.

http://bnr.bg/sofia/post/101128577/valeria-stoanova-s-debuten-avtorski-singal-asen-mesec

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от Taня Доганова-Христова
09 Ноември, 2019 | 15:18
Напиши отговор
Оценка: +4
Oт сърце се радшам за успеха на Валерия! Моите искрени поздравления! Преди пошече от половин век, бях свидетел на едно разтърстващо явление ! Зрителите на филм за действията на "ПЕТРОВА НИВА', станаха на крака и като един всички заедно, запяха този прекрасен страндйански химн на революционната ни борба- ЯСЕН МЕСЕЦ ВЕЧ ИЗГРЯВА ...
Анонимен
#2 от Ирина Кирилова
09 Ноември, 2019 | 19:22
Напиши отговор
Оценка: +3
Тази песен трябва да се учи в българските училища.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.