Розопроизводителите на бунт, блокират пътища в Пловдивско...

19 Май, 2018
1 коментар

Розопроизводители от Брацигово, Стрелча и Бяга блокираха за един час главния път Пещера- Пловдив. Заради протеста беше въведен обходен маршрут. Пред кореспондента на БН те се оплакаха, че не знаят изкупните цени в деня на брането и, че според сегашните тарифи, трябва да съберат 4 тона розов цвят, за да си докарат една депутатска заплата.

 Във вторник представители на розопроизводителите от Пазарджишко ще бъдат в парламента. Километрични задръствания се образуваха на пътя Пловдив - Карлово в района на град Баня заради протестна блокада на розопроизводители, недоволни от ниските изкупни цени.  Производителите разсипаха на пътя розов цвят и вдигнаха плакати с исканията си. Те отказаха да пропускат коли и за минути се образуваха огромни колони от автомобили. Протестиращите казаха, че искат спешна намеса на държавата и цените в момента ги убиват.

 През блокадата успя да премине министър Порожанов, който призова всички на пътя да дойдат са на преговорите в Карлово. Производителите се обърнаха към министъра с думите:

 "В  момента сме на нула.  На 1.60 лв. даже изкарване пари от собствения си джоб, ходим и теглим заеми, за да може да си платим на работниците, защото не може да им платиш. Ние сме измамници и лъжци, за да не си платим. Цена под 3 лева  е просто убийствена. Няма как да съществуваме. По-добре да не правим нищо, да заминаваме в чужбина, да си пращаме децата там. Тука няма алтернатива! Може би целта на държавата е такава - всички да заминем за чужбина?!"

Протестиращите пропускат автомобили за кратко, но на практика блокадата продължава.

https://frognews.bg/novini/rozoproizvoditelite-bunt-blokirat-patishta-plovdivsko-obnovena.html

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от Колега на бай Ставри от Централния софийски
19 Май, 2018 | 12:52
Напиши отговор
Оценка: 0
Илиян Боруков наистина ще отнесе какалашката,но и всички покрай него..Просто вече се е взела информацията къде работеше и се правеше на началник Морука,а в същия момент се правят фалшификации пред нотариус..Шофьор при калинката,А?????..ХАХАХАХАХА....Егати и олигофрените..!! Къде си,скарфейс/белязания/ ?..Къде е „шерифа„ Полицейски......
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.