Преди няколко години в Хисаря пристигна една строителна фирма

12 Септември, 2016
4 коментара

                       ШУМНИ ДНИ, ЛИПСА НА СПОКОЙСТВИЕ

    Преди няколко години в Хисаря пристигна една строителна фирма. Започна да строи жилища и стана известна и толерирана от всяко управление на Хисаря. Без да споменаваме името на фирмата, трябва да кажем, че строителството им продължава, независимо дали е работен, или почивен ден.  Тежки камиони, булдозери, багери и строителна техника вдигат шум, който пречи на спокойствието на гражданите.

    Някои жители на Хисаря са се опитвали лично да говорят с представители на фирмата, но резултат няма. Други са се обаждали на кмета, но пак  продължава същото положение.

    В Наредба № 1 ясно е казано кога може да се вдига шум  и до колко часа. Не е ли време управляващите да направят една разпечатка на тази наредба и да я дадат не само на тази и други  строителни фирми, а и на всички, които имат  увеселителни заведения?

    В събота и в неделя градът е пълен с туристи, които идват в Хисаря с децата си. Как да си починат, като машините на тая фирма непрекъснато вдигат шум и нарушават спокойствието им? И  туристите  ли да прогоним, така, както прогонихме хората, идващи на минерална баня?

   Време е кметът – инж. Дойкова да се срещне със собствениците на фирмата, да чукне по масата и да им припомни, че събота и неделя са почивни дни. Не може в деня на Съединението фирмата да си строи, без да се съобразява с гражданите и гостите на града.

    Идват нови празници. И гражданите и гостите на града се надяват, че общината ще вземе мерки  и ще предприеме  действия.

Нашият Национален празник е 6 септември, строителите работят без почивка и с пълна пари, а днес е Курбан Байрам – строителите почиват!

Спазват своите традициите, но не и празниците в страната, в която живеем всички ние...

                                                                                         Тракийски Свят

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от Сервитьорка
12 Септември, 2016 | 15:53
Напиши отговор
Оценка: -4  +11
Не знам що за кметица избрахме ама да се изпериш да пиеш кафе цял ден с Змея и Дишкела пред целия град в неделя, а проблемите на града да не се решават трябва доста смелост или просто толкова да си можеш или просто не знаеш къде се намираш и защо изобщо заемаш този пост. КОЙ е Кмета на Хисаря се питам???
Анонимен
#2 от сервитьор
12 Септември, 2016 | 21:53
Напиши отговор
Оценка: -5  
Знам е тази фирма,тя е същата като на калинките. Дават апартаменти под наем и лопат на туристите по цял ден да им е добре. Калинките пращаха Хисаря на конкурс за най-зелен град, а после решиха че ще правят екарисаж. Такива са ни бизнесмените. Интересуват ги само парите. Познавам собствениците и на двете фирми, ако опре за плащане на сметка, тупат се по джобовете и винаги са си забравили парите, докато не бръкне някой друг да плати. Само прасетата серат там, където ядат.
Анонимен
#3 от Много знаещ
12 Септември, 2016 | 23:01
Напиши отговор
Оценка: -1  +7
Същата тази фирма купи имота на Гочо Пирянков и Агента от ДС зъболекаря Шишманов зад полицията на много завишени цени, но в замяна на това бившия архитект Златков когато Гочо бе кмет бе натиснат да разреши много по голяма плътност на застрояване и кота корниз от тази, която се изисква. Може да сме от село, но са ни ясни нещата.
Анонимен
#4 от ?????
13 Септември, 2016 | 04:52
Напиши отговор
Оценка: -4  +2
А по времето на Пена, КОЙ притискаше архитекта?
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.