Как се купуват и манипулират избори? Ето как! По качество на пътищата сме на твърдо на дъното!!!

02 Април, 2021
0 коментара

                    Как се купуват и манипулират избори? Ето как... 

ГЕРБ увеличава преднината, да благодарим специално на Борисов за новите ваксини, ДПС са трети, победата на Борисов е сигурна… 

Медии, политолози и социолози си късат ризите за последно в петък и с голи гърди (не буквално, слава Бог…) дърпат българите към убедеността, че може и да не ходят до урните защото „нещата са ясни“.

Задкулисието си върши работата. Съмненията че т.нар. големи медии са продажни се потвърди за пореден път, категорично. Надяват се, че населението е свикнало и няма да реагира. Да, населението е свикнало и няма да реагира. Поне по-голямата част.

Задачата, спусната от тъмните мафиотски сили бе: да се раздуват резултатите, за да потъне в тях купения и фалшифицирания вот. При слаба активност 3-4 пункта, „осигурени“ от МВР с покровителството на местни бандитски и нарко босове, натиск върху бизнеса и хора с проблеми и зависимости – решават победата.

Специален принос дават купени медии и тролове, които повече от два месеца подготвят „победата“. В тази кампания всички опоненти на сегашната власт бяха заливани с водопади от клевети, лъжи и небивалици. Не спряха опитите някои от кандидат-депутатите на опозиционните субекти да бъдат купени, настроени срещу своите, замесени в интриги.

Бе осигурена предварителна победа на статуквото. А статуквото е мафиотското управление, потънало в корупция, лъжи, измами, далавери.

И нещо много важно: единственият математик, гербаджията по сметка Мишо Константинов ще обяви резултатите. Всъщност вече ги обяви. Баце е несменяем – изразът, който ви превърна в безгласни същества. Робството има различни форми…

Защо всички изброени по-горе го правят? Заради пари и зависимости.

Няма нужда от доказателства – те са пред очите ви. Имате нужда от това да повярвате, че сте хора, които имат право на нормален, добър и смислен живот, а не да бъдете придатък на интересите на лъже елит, който се храни с пасивността и страха на хората.

                                                                                    Емил Азар

                                                          Frognews.bg                           https://svobodnoslovo.eu/


                                                            Снимка: "Дойче Веле"

Става все по-трудно да бъдат коментирани действия и изказвания на премиера Борисов. Причината е повече медицинска и се отнася за състоянието „объркване“. Объркването се познава по необичайно поведение, причиняващо дълбоко разстройство в живота на страдащия, а и в живота на околните.

Симптомите са фалшиви убеждения, дезорганизирани мисли и поведение, емоционално безразличие/амбивалентност и халюцинации. Засегнатият се откъсва от действителността, заживява в свой свят, губи връзка с това, което се случва изобщо. Най-лошото е, че той не знае, но всички останали знаят.

Предпоследната словесна изява (всеки момент може да се появи следваща) на премиера е по повод прехваленото от него самия укрепване на пътя към Рилския манастир, който бе затрупан с камъни при първия дъжд: „Една колежка в парламента днеска е говорила за пътя до Рилския манастир. А този път не сме го правили ние. Той е правен от комунистите. Лесно можеш да кажеш, че го е отнесла водата, нали? Но всички знаят колко големи валежи паднаха, колко трудно се поддържат подобни съоръжения и колко трудно в момента се възстановяват. Не виждам защо от природно бедствие се правят грандиозни заключения“.

Това казал човекът и е дълбоко убеден, че е натрил носа на критиците и е спечелил сърцето на народа.

                                         ПРИПОМНЯНЕ

През 2010 г. Борисов заявява: „Една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен ръст за всяко правителство“. Казва го след един мач в Италия.

Неведнъж след това е повтарял: „Това, което Тодор Живков е построил, днес днес не можем да го боядисаме само…“. За боядисване не знам, но падна голямо саниране и много чекмеджета се препълниха…


Др. Борисов, – обръщението е такова, защото премиерът още не си е върнал партийната книжка за член на БКП, – България заема 93-а позиция по качеството на пътищата според класация на Global Competitiveness Index. Общият брой на оценените държави е 137. Пред нас са Танзания, Ботсвана, Хондурас, Замбия, Мали, Ямайка, Кабо Верде, Гана, Шри Ланка и др. В друга класация България е на 129-о място от 144 държави. По качество на пътищата сме на твърдо на дъното.

                                      МАНАСТИРЪТ

Манастирът „Свети Йоан Рилски“ е построен на мястото на стара постница през 927 – 941 г. от св. Йоан Рилски Чудотворец в Рила планина. Цар по това време е Петър I, син на Симеон Велики. Когато до него достига славата на Свети Йоан Рилски, той изминава цялото разстояние от 450 km от столицата Велики Преслав до Рила, за да се срещне с него. Минава по стари римски пътища и нови, построени от български владетели. Комунистите не се пръкнали още.

                               РИМСКИТЕ ПЪТИЩА

Много преди построяването на първата сграда на манастира и появата на Свети Йоан Рилски и неговите ученици, римляните са построили на Балканите хиляди километри пътища, включително, където е днес България.

Тяхното разположение е картирано в историческата Пойтингерова карта (Tabula Peutingeriana). Римляните са строили 4 вида пътища: via publica („градска улица“), via militaris („военен път“), via vicinalis („провинциален път“) и via privata („частен път“)

Тук са изграждани предимно via militaris и via vicinalis. Комунистите, Борисов, нямат пръст в тази работа.

                      СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ

До Съединението през 1885 г. пътищата в България са под две различни управления, поради разделението на България. През 1882 г. с княжески Указ № 463 се създава Министерство на общите сгради, земеделието и търговията, на чието подчинение са пътищата. Същата година се приема и Закон за общинските пътища. На 8.10.1882 г. с Указ № 736 на княз Александър I в Държавния съвет се внася за разглеждане изработеният от МОСЗТ „Законопроект за направата, преправката и поддържането на пътищата”.


Пътищата се разделят на три категории: държавни, окръжни и междуселски;

Държавните се подразделят на първокласни и второкласни пътища;
Върховният надзор над пътищата се упражнява от министерството.

По този начин се е знаело кой отговаря, контролира и носи отговорност за пътищата. Което днес, др. Борисов, не става, а сподвижникът ти Нанков вероятно те заблуждава, нищо че се вози като „куфар“ в джипката. Освен предан, не е лошо човек да е кадърен и отговорен…

                             ОЩЕ НЕЩО

Преди 1944 г. пътят е поддържан и ремонтиран от правителствата. В периода от 1944 до 1989 г. е ремонтиран още няколко пъти. Комунистът и дългогодишен първи секретар на партията, а след това и кмет на Благоевград Лазар Причкапов дори имал план да превърне Рилската обител в комплекс като Света гора.

Така че, камараде, товарищ Барисов, вие може да сте имал добри намерения за укрепването на пътя, но Нанков и надолу по веригата са си оставили ръцете. Всички те вече трябваше да са наказани. Но как да стане, ако от налятите милиони една част пълнят нечии чекмеджета?

А дъждовете са особено нещо. Когато пълнят язовирите ни спасяват от воден режим, Борисов ги хвали. Когато се сриват пътища и тротоари за стотици милиони заради келява работа – дъждът е страшна гад. Мамка му и прасе (дъжд)…

                                                   Автор: Емил Азар

                 Източник: Frognews.bg                        https://reporteri.bg/

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.