България е на 111 място по свобода на словото в света!!!

18 Януари, 2020
0 коментара

Един за съжаление известен пловдивски пишман-политик, който освен с вихрушката от кал около себе си не е известен с някакви други постижения, отново намери начин да влезе в общественото полезрение. Този път със сигнал срещу телевизия „Евроком”, която перяла пари и не плащала данъци и т.н. и т.н…..

Борецът за цензура /или май „без цензура”, то вече се объркахме/, явно е получил информация от своя близък приятел Ц.В., с когото имат толкова общи снимки и интереси, колкото Бойко Борисов няма дори с Цветанов. Или пък е сънувал информацията, то напоследък окултното ни завладя.

В България медии без цензура не останаха почти. Свинските и пикливи медии не перат пари, защото тях директно ги спонсорира правителството чрез реклами, съобщения и т.н. начини за приходи. 

Внимателно прочиствайки ги от мислещи и можещи журналисти, оставяйки на работа само дръжките на микрофони. Който слуша, получава реклами и поръчки, който не слуша, работи с остаряла техника и разчита на професионализма си. А на бизнеса се обяснява, че не е здравословно да рекламира при тях. Това е ситуацията.

Видно от сигнала, разказан надълго и нашироко от пишман - политика, телевизията хем пере купища пари, хем се помещава в бараки със стара техника. Е, кое от двете, че не разбрахме? 

Ако има такова финансиране, каквото твърди политика, най-нормалното е да вложи пари в съвременна техника и подобряване на условията в телевизията, а не да се бори за оцеляване в една среда, в която удобните телевизии са на издръжка от държава и общини.

Напънал се политика и родил сигнал. Не мога да си спомня с какво друго е известен, освен със скандалите, многото си жени и липсата на гнусливост кого да обслужва. Но пък колко е удобен на властта, винаги готов да свърши някоя поръчка. Без съмнение очакващ отплата и за това. 

Тъжно е, когато въпреки всички спонсори и помиярничене, не успееш да седнеш на трапезата, защото дори иначе негнусливите българи, са се погнусили да гласуват отново за теб. А си свикнал не само на хляб, ами на суджуци. И начин на живот, който с почтена работа не можеш да си изкараш.

Ясно е, че държавата се опитва да притиска неудобните. По всякакъв начин. Законовите правомощия на институции като НАП, Инспекция по труда, прокуратура, ДАИ, НОИ и т.н. се използват често срещу тези, които не умеят да мълчат. 

Голяма част от бизнеса в България беше ликвидиран по напълно законен начин. Защото, когато ти влязат на проверка, не ти остава много време да работиш, а при насрещните проверки се втълпява на хората, с които работиш, колко неудобни партньори имат и че заради тях и те могат да изгорят. Дори всичко да приключи благополучно, бизнесът вече е сринат. Държавата като бухалка срещу неудобните.

„Евроком” остана почти единствената телевизия, в която може да се чуе критика срещу властта и олигарсите. Тя е телевизията, нарушаваща омертата. И съответно неудобна. А в държавата на мафията е известно какво се случва с тези, които не ценят омертата, нали? 

Предаванията на Люба Кулезич, Сашо Диков, Николай Петров, Минчо Христов, показват грозната политическа истина в България и нарушават общата розова картинка, рисувана от управляващите. Защото там се поставят въпроси, които дори дебилите осъзнават, че са логични и трябва да им се отговори от тези, които са на власт. 

А колко е удобно всички граждани да блеем в общ възторг от просперитета?

България е на 111 място по свобода на словото в света. Учудена съм. Мислех, че сме трето четвърто отзад напред. Но пък усилено вървим към почетните последни места. Цензурирано, но удобно на властта. За да бъде тишина. Мълчанието на агнетата…..

Колкото по-малко свобода на словото остава в България, толкова по-ценна е тя. Защото информацията и познанието са сила, с която терорът и диктатурата не могат да се справят. Те могат да се справят само с овце, които не знаят истината. 

Истината не винаги е красива, но гласът й стига далече и отеква в бъдещето! Не трябва да допускаме отново устата на истината да бъде затворена!

                                                Елена Гунчева                         https://svobodnoslovo.eu


ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.